2 brutális pofon után próbálkozhat ismét a DAB

   

A Gyergyói HK nem az a csapat, amellyel szemben könnyű látványos feltámadást produkálni az Erste Ligában.

Miként két évvel ezelőtt, úgy az aktuális szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jelentik a negatív szenzációt a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. Az elmúlt hónapokban edzőváltáson és légióscseréken is átesett együttesnek voltak ugyan fellángolásai – gondoljunk csak az akkor éppen listavezető MAC HKB vagy akár a Brassó legyőzésére, utóbbit ráadásul kétszer is sikerült felülmúlni –, ám ezeket újabb és egyre mélyebb gödrök követték. Vegyük csak a legutóbbi 4 összecsapást. Január 5-én hatalmas csatában 4-3-ra nyer Újvárosban az FTC-Telekom, az utolsó percekben fordítva meg a mérkőzést. Január 7-én a Brassó érkezik a DAB-hoz, a forgatókönyv hasonló, ám ezúttal végig bírják a vendéglátók, sőt a ráadásban a pluszpontot is behúzzák. Innen most már tényleg felfelé vezethet Leo Gudas tanítványainak az útja, gondolja a külső szemlélő. Csakhogy január 10-én 8-1-es verést mér az Acélbikákra az FTC-Telekom, majd 13-án 9-1-es kiütés következik a Sportklub jóvoltából, így marad a jól megérdemelt utolsó hely a táblázaton. Ezek után ember legyen a talpán, aki megjósolja, hogy mire lehet számítani a Gyergyói HK elleni összecsapáson. A székelyek is felemásan teljesítenek ugyan, de egészen más szinten. Szilassy Zoltán fiai úgy értek el anyaországi túrájuk utolsó előtti megméretéséhez, hogy kettőt nyertek, hármat buktak, itt van tehát az alkalom, hogy kiegyenlítsék a mérleget. Ehhez bizonyára megvan a kellő önbnizalmuk is, lévén, hogy legutóbb 1-0-ra nyerni tudtak Debrecenben. Sőt: a GYHK a felek eddigi 2 összecsapásán egyetlen pontot sem engedélyezett a Dunaújvárosnak.

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK 5-4

   

Martin St. Pierre büntetőjével nyert a DAB, a ligautolsó 3 erdélyi ellenfele közül kettőt le tudott győzni.

A két csapat összeállításában nem találtunk érdemi változásokat, a hazaiak Bacashihuával kezdtek, a svéd Nilsson továbbra sem kapott szerepet, a vendégeknél a Debrecenben góltalan meccset hozó Ruczuj helyett újfent Cooke állt a vasak közé. Az első harmadban még csak egy találat született, ezt a gyergyói Podlipnik szerezte, majd a másodikban kinyílt a gólzsák. Még kétszer szerzett vezetést a Szilassy-csapat ebben a periódusban, és háromszor egyenlítettek az újvárosiak. Egy hátrányos, két előnyös, két azonos létszám melletti találat került a jegyzőkönyvekbe, illetve 5 különböző játékos neve, sorrendben Kovács Bronsoné, Koskirantáé – ő volt eredményes négy az öt elleni hokiban –, Dansereau-é, Csergőé és Szappanosé, ilyenformán negyven perc után 3-3-nál tartottak a küzdő felek. Amelyek az utolsó felvonásban sem bírtak elszakadni egymástól, annyi volt a különbség, hogy ekkor – a mérkőzés folyamán először – a DAB szerzett vezetést Turcotte révén, amit Troncinsky egyenlített ki a GYHK részéről, 4-4 után jöhetett a hosszabbítás. Ez sem hozott eredményt, a döntés a rávezetésekre maradt. Ezek során Martin St. Pierre volt a legpontosabb a legfontosabb pillanatban, így az újvárosiak a Brassó után a Gyergyót is legyőzték, noha egyiket sem rendes játékidőben.

dabgye

fotó: Anda Fábián/DAB

A visszafelé munkánk trehány volt

   

Mestermérleg a DAB–Gyergyói HK mérkőzés után.

Borbás Gergely másodedző, DAB: “Az előző meccseket eltemettük, nem foglalkozunk már velük. A srácok a mérkőzés előtt megígérték, hogy bármi történjen is, küzdeni fognak, és ezt be is tartották. Megvoltak persze a hibáink, mennünk is kellett az eredmény után, de a jelenlegi helyzetünkben nagyon kell örülnünk a két pontnak is.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, GYHK: “Ha jól számolom, már a hetedik meccsünket veszítettük el büntetőkkel, pedig gyakoroljuk is edzéseken. Amiért nagyon bosszús vagyok, az az, hogy amit a harmadik harmadban és az elsőben csináltunk, azt kellett volna a másodikban is, és akkor ez a meccs hozható lett volna. Most tudtunk gólokat lőni, emberelőnyben is, szép gólokat szereztünk, de a visszafelé munkánk trehány volt, felelőtlen, és ebből az ellenfél rendkívül veszélyes csatárai gólokat is tudtak szerezni, pedig külön felhívtuk rá a figyelmet, hogy a védekezésünk legyen ugyanolyan feszes, mint két napja Debrecenben. Mentálisan kell javulnunk ahhoz, hogy a jégkorong kevésbé látványos és kényelmes részeiben is kihozzuk magunkból a maximumot.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Schumacher-kovács, Mizsák.
Bacashihua: 94,1% (Pinczés B.)
K
Cooke: 89,1% (Ruczuj)
Kovács, Pozsár, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
1
Kozma, Troncinsky, Ouellette-St. Amant, Koskiranta, Szigeti
Gebei B., Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte
2
Fejes, Podlipnik, Silló, Csergő, Pance
Jakabfy S., Dósa, Németh, Pihlqvist, Török
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Bíró, Péter, Szabó
Jakabfy Cs., Lencsés, Pinczés O., Tamás, Gebei G.
4
Imre, Lázár, Barabás, Sára, Elekes Darabont
Gudas Leo, Borbás Gergely
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:22 GYE Podlipnik Pance Ouellette-St. Amant
1-1 20:56 DAB PP Mazurek Kovács Dansereau
1-2 25:27 GYE SH Koskiranta Troncinsky Kozma
2-2 28:48 DAB PP Dansereau
2-3 35:56 GYE Csergő
3-3 39:45 DAB Szappanos Dansereau Kovács
4-3 46:25 DAB Turcotte Mazurek Azari
4-4 51:51 GYE Troncinsky Podlipnik Koskiranta
5-4 65:00 DAB GWS St. Pierre
46 Kapura lövések száma 68
4 Kiállításpercek 8

Drámai 7 körös büntetőpárbajban nyert a DAB

 

Mutatjuk az Acélbikák–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalóját a teljes büntetőpárbajjal együtt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum