Katasztrófa után érkezik Győrbe a Brassó

   

Ha valamikor, akkor a mostani dupla alkalmából van esélyük a Titánoknak arra, hogy legyőzzenek egy újabb Erste Liga-topcsapatot.

Finoman szólva sem úgy sikerül a Corona Brassó második magyarországi túrája, ahogy azt a széles közönség várta volna. A kék-sárgák eddig 6 mérkőzést játszottak le, és ezek közül csak 4-et tudtak megnyerni. Abban nincs semmi meglepő, hogy kikaptak az UTE-tól, vagy hogy elszenvedték szezonbeli első rendes játékidős vereségüket Újbudán, ám újabb újvárosi kudarcuk már vet fel kérdéseket, az meg, hogy az FTC-Telekom nem kevesebb, mint 8 gólt lőtt neki, biztos, hogy nyomokat hagyott a játékosok lelkivilágán. Dave Mac Queen vezetőedző szarkasztikusan nyilatkozott a pofon után, a kapusteljesítményt és a védőmunkát kárhoztatta. Az eddig a liga legjobbjai közé tartozó Polc–Tőke duó kétségkívül nem teljesített fényesen, hiába kért cserét előbbi, utóbbi sem bírt változtatni a dolgok menetén. Mindezek következtében már nem a Brassó rendelkezik a legjobb pontátlaggal a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, és meg is ragadt az 5. helyen. Igaz, még mindig sokkal kevesebb meccsen vannak túl Valcharék, mint a közvetlen élmezőny, tehát ha kikászálódnak a hullámvölgyből, jóval magasabbra kapaszkodhatnak. Ezt akár el is kezdhetnék Győrben, ahol viszont a lassacskán formába lendülő Titánok várnak rájuk. A Fehérvár-farm legutóbbi két meccsét megnyerte, a Gyergyó ellenit szokás szerint hosszabbításban, a debrecenit hatalmas bravúrral, így egyelőre meg is van a playoffot érő 8. helyezés. Ezt persze meg is kell védeni, amihez további komoly győzelmek szükségeltetnek, olyanok, amilyen egy Brassó feletti diadal is lehetne a hétfői-keddi dupla alkalmából. A felek a koronavírus-járvány korábbi következményei miatt kétszer játszanak egymás után, eddigi egyetlen találkozójukat sima 5-1-gyel abszolválták hazai jégen a kék-sárgák.

Titánok–Brassó 1-4

   

A brassóiak a speciális játékhelyzetekben mutatott teljesítményükkel győzték le a Fehérvár-farmot.

A Titánokhoz csatlakozott az ICEHL-csapattól Kovács Alex, míg a Brassó ugyanazokkal a játékosokkal érkezett, mint akik az FTC-Telekom ellen is játszottak. A mérkőzés kiegyenlített játékkal indult, majd amikor 4 a 4 elleni szituáció jött, felpörögtek a felek. A Titánok kiegészülése után Luusuaniemi egy kék vonalas emberelőnyös lövéssel vezetéshez juttatta a hazaiakat. A vendégek egy késleltetett kiállítás során válaszoltak, Klempa egyenlített. A második harmadban négyszer is emberelőnyben játszhattak a Titánok, mindegyik kimaradt, ez megbosszulta magát: a 37. percben Tranca emberhátrányban fordított. A harmadik játékrész 26. másodpercében Klempa kétgólosra növelte a brassóiak előnyét egy kipattanó korongból. A 4. vendég találatot Valchar szerezte emberfórban. A végjátékban majdnem betaláltak a hazaiak, de az egyik sárga-kék védő a gólvonalon mentett. Az utolsó 2 percet 5 a 3 ellen tölthették a Titánok, eredménytelenül.

A Brassó 4-1-re nyert, feljött a 4.helyre, miután pontszámban beérte és megelőzte az UTE-t. A két csapat kedden újra találkozik Győrben.

titbra-DSC_0108

fotó: Hoffmann Kristóf

Melós három pontot szereztünk

   

Mestermérleg a Titánok–Brassó mérkőzés után.

Kasper Vuorinen vezetőedző, Titánok: “Az öt az öt elleni játékunk rendben volt, a speciális egységek döntöttek a vendégek javára. Teljesen más lett volna a mérkőzés vége, ha az első harmadban be tudunk találni előnyben, de nem éltünk a lehetőségekkel. Sokat beszélgetünk arról, hogy a nehezebb mérkőzéshelyzeteket hogyan kell kezelnünk, a második mérkőzés előtt ebben kell előrelépnünk, és ki kell használnunk a helyzeteinket.”

Zsók Levente másodedző, Brassó: “Nem volt egy egyszerű lábra állni az FTC-Telekom elleni kudarc után. A rengeteg kiállítás sem segített, de a védekezésünk kitűnő volt, az emberelőny jól működött, melós három pontot szereztünk, gratulálok a fiúknak. Nem lesz könnyű a keddi visszavágó sem, fiatal, dinamikus, jól korcsolyázó csapat az ellenfelünk, de felvesszük a harcot, ismét győzelemre számítunk.”

Erste Liga, Győr, 0 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Pálkövi, Pálkövi.
Gyenes: 88,6% (Szeles)
K
Tőke: 95,2% (Polc)
Erdély, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
1
Carlson, Boriszenko, Tranca, Klempa, Valchar
Kóger, McNulty, Dézsi, Madácsi, Jakimcsuk
2
Dame-Malka, Wilson, Fowlie, Molnár Zs., Gliga
Dobmayer, Vas, Almási, Balogh, Vincze
3
McFadden, Bors, Mihály E., Molnár Z., Péter B.
Nagy, Kovács, Németh, Rétfalvi
4
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:03 TIT PP Luusuaniemi Császár
1-1 17:46 BRA Klempa Valchar Carlson
1-2 36:54 BRA SH Tranca Boriszenko
1-3 40:26 BRA Klempa Valchar Tranca
1-4 49:27 BRA PP Valchar Tranca
21 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 20

Furcsa koronglopás után lőtt hátrányos gólt Tranca

 

A Titánok–Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., szombat
EWHL 14:00 KMHMAC 3-2 BVÉGE
EWHL 17:00 SAVSKP 4-3 HVÉGE
február 28., vasárnap
EWHL 10:30 MACSKP 0-1VÉGE
EWHL 13:30 KMHSAV 3-0VÉGE
ICEHL 16:00 VICAVS 1-6VÉGE
EXL 17:30 MISBBY 3-2 BVÉGE
    • DIGI SPORT 3
március 2., kedd
EL 17:30 BRAVAS 5-3VÉGE
EL 17:30 SCCGYE 3-2 HVÉGE
EXL 17:30 DUMMIS 5-1VÉGE
EL 18:00 FTCMAC 4-1VÉGE
EL 18:30 DEBUTE 3-2VÉGE
március 3., szerda
EL 17:30 BRAVAS 
EL 17:30 SCCGYE 
EL 18:00 FTCMAC 
EL 18:30 DEBUTE 
március 5., péntek
EXL 18:00 MISPOP 
ICEHL 19:15 AVSRBS 
március 6., szombat
EL 17:30 GYESCC 
EL 17:40 VASBRA 
EL 18:00 MACFTC 
EL 18:30 UTEDEB 
március 7., vasárnap
EXL 16:00 NZÁMIS 
EL 17:30 GYESCC 
ICEHL 17:30 KACAVS 
EL 17:40 VASBRA 
EL 18:00 MACFTC 
EL 18:30 UTEDEB 
Partnerünk
Archívum