Nincs mese, le kell győzni az Innsbruckot

 

A Hydro Fehérvár AV19 nagyon közel van az ICEHL-felsőházhoz, de még néhány fontos lépést meg kell ehhez tennie.

Egyszerűsödik a matek az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban. Bár fél füllel hallottunk olyan véleményeket is, hogy számolgatni nincs értelme, ezzel nehéz lenne egyetérteni a pontvadászat e szakaszában, amikor a mieinknek már csak 5 mérkőzésük van hátra az alapszakaszból, és kiváló helyzetből tekintenek a folytatás elé.

Az ICEHL-ben az idén 5 csapat kerül a felsőházba a középszakaszra, ami értelemszerűen automatikus negyeddöntőt jelent. A listavezető Bolzano elvben még nem, de a gyakorlatban biztosra veheti a playoffot, míg a maradék 4 helyre 5 csapat pályázik reálisan. A matematikai sanszai a Graz, Innsbruck, Bratislava Capitals, Villach kvartettnek sem fogytak el, ám azt valószínűleg ők sem gondolják komolyan, hogy a Vienna, Klagenfurt, Salzburg trió bármelyik tagját, vagy akár a Dornbirnt meg tudnák előzni. Viszont éppen a DEC az az együttes, amely még bárkire veszélyes lehet, beleértve a Fehérvárt is.

Ezt a lehetőséget Kai Suikkanen fiai pénteken és szombaton őrizték ? illetve teremtették ? meg maguknak azzal, hogy előbb a Raktár utcában, majd Pozsonyban is győzelmet arattak. Hogy az említett három topcsapat valamelyikét megfoghatják-e, az számunkra mellékes, ám az nem, hogy a Fehérvárhoz képest vesztett pontok tekintetében 7 egység a DEC hátránya, miután 2-vel több meccse van még hátra. Abban az esetben tehát, ha Háriék a hátralévő 5 találkozójukból 3-at behúznak, avagy 9 pontot szereznek, a Dornbirn 100 százalékos teljesítménnnyel sem előzheti meg őket.

A következő ellenfelek maradtak a mieink számára a tiroliak elleni csata utánra: Bolzano (itthon), Villach (itthon), Dornbirn (idegenben), Klagenfurt (idegenben). Bonyolítja a képet, hogy 12 nap szünet vár a Hydro Fehérvár AV19-re hétfőtől. Könnyen előfordulhat az is, hogy mire újra bekapcsolódunk a küzdelmekbe, addigra el is dől minden. Annál inkább, hogy a DEC a Salzburggal és a Viennával is rangadózni lesz kénytelen ? enyhén szólva sem kizárt, hogy itt pontokat veszít ?, majd a Villachhal is összecsap.

Akárhogy is lesz, egy biztos: a sikert vasárnap délután kell megalapozni az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban az Innsbruck legyőzésével. Azzal a hatékonysággal, amellyel január 8-án idegenben is összejött. Minden más azután lesz aktuális. A klub videós előzetesében Kiss Dávid másodedző és Toni Kähkönen nyilatkozott.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum