Sorozatban 6. győzelmére készül a Sportklub

   

A csíkiak pontot már veszítettek magyarországi túrájukon, mérkőzést azonban még egyet sem.

Ellenállhatatlanul jégkorongozik szezonbeli második Erste Liga-túráján a Csíkszeredai Sportklub. Jason Morgan együttese 5 mérkőzésen van túl, ezeken 14 pontot szerzett, a Gyergyói HK-t már maga mögött hagyta, és tempósan közelít az élmezőnyhöz. Egy olyan csapattól, amely szokás szerint mindent meg akar nyerni – igaz, a román kupát karácsony előtt nem sikerült –, ez természetesen el is várható. Az a része mindenképpen, hogy a tabella alsóbb régióiban tartózkodó ellenfeleket megingás nélkül elintézze. Ez ügyben nem volt probléma, a Titánok, DAB, Vasas trió tagjai közül csak a piros-kékek mutattak észrevehető ellenállást. Ugyanakkor rangadókat is kell nyerni a felzárkózáshoz, és ilyen még csak egy volt a szóban forgó időszakban, a pénteki vendégjáték a MAC HKB Újbuda otthonában. Ezt is behúzták Yellow Hornék, nem ment könnyen, hosszabbításban egy perfekt kontrával meglett. A csíkiakat alighanem egyre inkább fűti a vágy, hogy hibátlanul abszolválják a rohanást – hogy meglegyen a “kilencnyilas” –, ezzel szemben állhat a fáradtság, elvégre nem akármilyen ritmusban kell hokizniuk. Szombat kora délután máris itt van a következő csúcsmeccs ugyanott, és a fiatal MAC HKB játékosai garantáltan gyorsan regenerálódnak, ráadásul jók is – még Sofron István nélkül is –, ha kell, Terbócs István veszi hátára a csapatot, máskor Nagy Krisztián vagy Brance Orbán, és közben a Kreisz, Schlekmann, Kozma-féle generáció reprezentánsai is veszélyesek bárkire. Mindebből nem sülhet ki más, csak egy újabb izgalmas csata, amelyet ezúttal a köztelevízió sportcsatornája is közvetít.

Fotó: Mudra László - MAC

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

MAC HKB Újbuda–SC Csíkszereda 2-5

   

A Sportklub előző napi hosszabbításos sikere után szombaton magabiztosabban győzött a Tüskecsarnokban.

A MAC HKB edzői stábja a pénteki mérkőzéshez három helyen változtatott: ezúttal Farkas Roland állt a kapuban, a harmadik támadósorban Ádám helyett Strenk játszott, valamint hetedik hátvédnek Tornyai helyett Csollákot nevezték. A Sportklub egy nappal korábban játszó légiósai közül Wishart pihent, helyette Tousignant szerepelt, továbbá Sándor Zoltán is lehetőséget kapott. Ez a mérkőzés is korai góllal indult, ám most nem a hazaiak, hanem a vendégek lőtték ezt: Blackwater a 38. másodpercben értékesítette ziccerét. Hat perccel később egyenlítettek az újbudaiak, Terbócs keresztpassz utáni kapáslövésére nem érhetett át Szamankov. Nem állt sokáig döntetlenre a meccs, 12 másodpercre rá Fodor pontos lövéssel újra vezetéshez juttatta a csíkiakat. A második harmad elején kimaradt egy áthúzódó MAC HKB-fór, majd a kiegészülés után nem sokkal Becze korongot szerzett a saját kék vonalánál, egy az egyben vezethette Farkasra a korongot, kapuvasas gólt lőtt. A második harmad folytatásában jól védekezett a Sportklub. A 48. percben Combs egy kipattanóból belőtte a 4. csíki gólt, majd Fodor tört be sikeresen Farkas kapuja elé. A meccs hajrájában Nagy Krisztián háromgólosra csökkentette a differenciát egy Szamankov-védést követően.

A Sportklub 5-2-re nyert, sorozatban hatodik magyarországi mérkőzésén is győzelemnek örülhetett, a hetedik sikeréért kedden lép jégre az FTC-Telekom ellen. A MAC HKB Újbuda hétfőn az Opten Vasas HC-t fogadja.

macscc-ml_210116_13

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

Nagyobbakat hibáztunk, mint az ellenfél

   

Mestermérleg a MAC HKB Újbuda–SC Csíkszereda mérkőzést követően.

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: “Nagyobbakat hibáztunk, mint az ellenfél, főleg mivel a riválisnak mind korban, tapasztalatban, mind fizikumban erősebbek a sorai. Mégsem a fizikai, hanem a mentális fáradtság miatt voltunk halványabbak és kevésbé határozottak. Hat nap alatt négy kemény meccset játszottunk, ami extrém, de mi kell a fejlődéshez, ha nem ez?”

Jason Morgan vezetőedző SC Csíkszereda: “Stabil és kiegyensúlyozott hatvan percet raktunk össze, ez fontos. A kapusunktól az utolsó csatársorig mindenki hozzátette a magáét, ami önbizalom-növelő is. Jöhet a csúcsrangadó kedden az FTC ellen.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Balla, Muzsik.
Farkas R.: 88,1% (Bálizs)
K
Szamankov: 94,1% (László)
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy, Kozma
1
Láday, Salló, Blackwater, Combs, Yellow Horn
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
2
Loginov, Papp, Becze, Tousignant, Taratuhin
Bugár, Garát, Kedves, Strenk, Majoross
3
Gecse H., Farkas T., Casaneanu, Bíró, Fodor
Csollák, Lőczi, Ritter, Molnár
4
Györfy, Ilyés, Gecse O., Rokaly, Sándor
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:38 SCC Blackwater Yellow Horn Combs
1-1 06:42 BJA Terbócs Orban Dóczi
1-2 06:54 SCC Fodor Casaneanu
1-3 22:05 SCC Becze Tousignant
1-4 47:18 SCC Combs Yellow Horn Blackwater
1-5 50:07 SCC Fodor Bíró
2-5 55:03 BJA Nagy Csollák Molnár
34 Kapura lövések száma 42
6 Kiállításpercek 6

Becze korongot szerzett, meglépett, felvarrta

   

A MAC HKB Újbuda–SC Csíkszereda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum