Hydro Fehérvár AV19–Dornbirner EC 0-3

   

A magyar ICEHL-csapatnak ezúttal nem sikerült nyernie, a vendégek egy hajszállal növelték minimális esélyüket a felsőházra.

Nem óvatoskodtak a csapatok, az első perc végére már mindkét kapu irányába szállt lövés. Az első ziccer a vendégek előtt adódott, Schwinger passza Macierzynskit találta üresen, szerencsére közelről mellé durrantott. Feljebb kapcsolt a Fehérvár, beszorította ellenfelét. Az 5. percben a fölény kiállítást kamatozott, Fröwis ütője találkozott Campbell arcával. Hargrove, Stipsicz és Hári is átlőtte a falat, Östlund azonban állta a sarat, maradt a nulla-nulla. Öt az öt ellen is a Volán volt a jobb, egészen a harmad feléig, amikor kijöttek a szorításból az osztrákok, és Janus védéseire is szükség volt. Kiegyenlítettebbé vált a játék, mígnem Hargrove lopott korongot, ám ő is csak a remeklő vendégkapusig jutott. Mihály kiállítása következett, ezt sikerült kivédekezni, majd a nagy kedvvel játszó Hargrove sokadik kísérletét is fogta Östlund. A játék renden volt, egy kis szerencse és határozottság hiányzott a kapu előtt. A harmadot egy Szita–Mihály-összjáték zárta, gól ebből sem lett.

A középső játékrész gyors dornbirni góllal indult: Macierzynski egy kontra végén kilőtte a rövid felső sarkot (0-1). Támadott, próbált egyenlíteni a Fehérvár, jól védekeztek és gyors ellenakciókra rendezkedtek be az osztrákok. A 24. perc mozgalmasra sikeredett: szép passzok után Hári egyenlíthetett volna, majd a másik oldalon a kapuvas állította meg a támadást, a gólvonal előtt csúszó korongot Janus takarította el az utolsó pillanatban. Sok volt a pontatlanság a hazai támadásokban, illetve remekül védekeztek a vendégek. Jókor jött az újabb emberelőny, ezt sem sikerült gólra váltani. Fordult a kocka, Sárpátki ült ki a büntetőpadra. A kiállítás leteltekor egy kapu előtti kavarodásban Häußle eszmélt először, amivel már kettővel vezettek a látogatók (0-2). Darált tovább a Fehérvár, de továbbra sem volt elég éles a támadójáték. Erdély kapukerülése és lövése már veszélyes volt, majd Petan ugrattai ki a 36-ost, aki nem talált be. A dudaszó előtt Bartalis szépíthetett volna, Östlund eszén ő sem tudott túljárni. A fordításhoz komoly javulásra volt szükség a záró harmadban.

Az akaratra nem lehetett panasz, Háriék becsülettel jöttek előre, keményen harcoltak a szépítésért. A 44. percben Stipsicz takarásból lőtt, Östlund semmit sem látott, mégis elakadt benne a korong – ez a jelenet jól leírta az egész mérkőzést. Újabb emberelőny jelentett esélyt, össztűz zúdult a dornbirni kapura, hiába, a svéd hálóőr áthatolhatatlan falként tornyosult Kuralték előtt. A 49. percben eldőlt a mérkőzés: Yogan volt jókor jó helyen (0-3). A hátralevő időben sem változott a játék képe, ezen az estén támadásban semmi sem sikerült. A hajrában Antti Karhula időt kért, Janus is lekorcsolyázott több mint 3 perccel a vége előtt. Hat az ötben, majd egy emberelőny nyomán hat a négy ellen támadott a Volán, ám a becsületgól sem jött össze. A Dornbirn kapusa klasszisteljesítményének és határozottabb kapu előtti játékának köszönhetően elvitte a pontokat a Raktár utcából.

A DEC a sikerével egy hajszállal növelte esélyét a felsőházra, de a hátránya vesztett pontok tekintetében még így is 7 egység a Fehérvárhoz képest, nagy gond tehát nincsen, menni kell tovább.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) – Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt – Caruso, Szabó B., Erdély, Bartalis, Petan – Geiger, Horváth, Szita, Kähkönen, Mihály – Kovács, Lahti, Sárpátki.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsdec

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 21., vasárnap
ICEHL 16:00 RBSAVS 4-1VÉGE
EL 17:30 BRAFTC 2-5VÉGE
EXL 17:30 MISNIT 2-4VÉGE
    • DIGI SPORT 3
EL 18:30 DEBMAC 4-2VÉGE
február 22., hétfő
EL 18:00 UTEVAS 7-3VÉGE
február 23., kedd
EL 17:30 BRAGYE 7-3VÉGE
ICEHL 20:15 HCBAVS 4-3VÉGE
február 24., szerda
EL 17:30 BRAGYE 4-3 HVÉGE
EL 18:30 TITVAS 2-5VÉGE
február 25., csütörtök
EL 17:00 MACUTE 2-3 HVÉGE
    • M4 SPORT
február 26., péntek
EXL 17:00 SBAMIS 2-3 HVÉGE
EL 17:30 GYEBRA 3-4VÉGE
EL 18:40 VASTIT 5-2VÉGE
ICEHL 19:15 AVSHCB 5-6VÉGE
    • DIGI SPORT 2
február 27., szombat
EWHL 14:00 KMHMAC 2-2 BÉLŐ
EWHL 17:00 SAVSKP 
NHL 21:00 NSHCBJ 
    • Arena4
február 28., vasárnap
EWHL 10:30 3.helyért
EWHL 13:30 döntő
ICEHL 16:00 VICAVS 
EXL 17:30 MISBBY 
    • DIGI SPORT 3
március 2., kedd
EXL 17:30 DUMMIS 
Partnerünk
Archívum