DVTK Jegesmedvék?Slovan Bratislava 2-0

   

10 elveszített hazai meccs után szenzációs győzelmet aratott a magyar Extraliga-csapat.

Dave Allison Adorján Attilával a kapuban kezdett, a Vasastól kölcsönkapott Tóth Balázs csereként öltözött, ami pedig az alapvetően piros-kék mezőnyjátékosokat illeti, Bukor Rajmund az első bekkpárba került Wehrs mellé, míg Páterka és Turbucz a negyedik támadótrióba. Helyet kapott az összeállításban a 2002-es születésű Fazakas Erik és a 2003-as Hadobás Zétény is, utóbbinak ez volt élete első felnőttmeccse, igaz, egyetlen cserében sem léptek jégre a fiatalok, Kevin Wehrs ezzel szemben több mint 37 percet játszott.

A mérkőzés miskolci lövésekkel indult, ezek nem okoztak gondot a pozsonyiak légiós kapusának, Parksnak. Eseménytelen cserék után a 6. percben kellett először védenie Adorjánnak. Továbbra is a mezőnyjátéké volt a főszerep, a vendégek fokozatosan átvették a játék irányítását. Ehhez képest a 12. percben Anderson léphetett ki szólóban, és Parks lábai között küldte a korongot a kapuba (1-0). Bő két perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, ebben nem tudtak kapura lőni, sőt Kytnár szólóban ugorhatott ki, akasztották. A megítélt büntetőt O?Donnell vezette rá, Adorján védett.

A második játékrész pozsonyi előnnyel indult, nem tudtak mit kezdeni vele. Sok hibával játszott mindkét csapat, emiatt helyzetek sem nagyon alakultak ki. Egymás után két fórt is kaptak a Jegesmedvék, sőt 24 másodpercig kettős előnyben is játszhattak, eredmény nélkül. A Slovan is gyengén vitte végig a következő létszámfölényét. A 33. percben gyors miskolci támadás végén a pozsonyi kapuba került a korong, rövid videózás után a játékvezetők nem adták meg a találatot. Lett belőle újabb hazai fór, az állás mégsem változott. Alig volt folyamatos, teljes létszámban zajló játék, ismét hazai előny jött, amelyben Kundrik szólóját fogta Adorján.

A harmadik harmadot nagyobb tempóban kezdték a csapatok, így izgalmasabb lett a játék. A Slovan sorra alakította ki a helyzeteit, Adorjánnak több bravúrra is szüksége volt, hogy megőrizze a kapuját a góltól. A játékrész közepe felé kiegyenlítettebb lett a hoki, helyzetekkel mindkét oldalon. Ismét a kiállítások kerültek a fókuszba, és az 52. percben emberelőnyben Rokaly lőtt a bal sarokba (2-0). Az 55. percben Galanisz maradt egyedül a kapussal szemben, Parks védeni tudott. A Slovan a végén levitte a kapusát, de nem sikerült faragnia a hátrányból.

A miskolci Extraliga-csapat sorozatban elszenvedett hat vereség után győzött újra ? hazai pályán kerek 2 hónap és 10 kudarc után először ?, és mivel a Besztercebánya ismét kikapott, kicsit ellépett üldözőjétől.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján ? Wehrs, Bukor, Rokaly, Vas, Osterberg ? Láda, Kiss D., Csányi, Lövei, Magosi ? Fazakas, Vojtkó, Flick, Galanisz, Anderson ? Hadobás, Miskolczi, Páterka, Turbucz.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

missba

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum