A svédek lefújták az összes utánpótlás-bajnokságot

 

A svéd szövetség döntése jó néhány magyar játékost is érint. A finneknél közben újraindították a küzdelmeket.

A svéd szövetség bejelentette: beszüntetik az idei év utánpótlás-bajnokságainak küzdelmeit, nem lesznek sem feljutók, sem kiesők. Mindez a kormányzat koronavírus-járvánnyal kapcsolatos döntéseihez kapcsolódik, amely már hetekkel korábban kezdeményezte az érintett létesítmények bezárását is. Svédországban csak a profi bajnokságok nem állnak le. A hír jó néhány fiatal magyar játékost érint, akik a svéd utánpótlásban pallérozódnak. Az U20 Nationellben (korábbi nevén SuperElit) játszó Kozma Dávid például már haza is tért a MAC-hoz, míg a másodosztályú (Regional) Halmstadot erősítő Jakabfy Sámuel bátyját követve a Dunaújvárosi Acélbikákhoz szerződött. Hazatért és már jégre lépett Hadobás Zétény is, aki a DVTK Jegesmedvék U21-es csapatának védőjeként assziszttal vette ki a részét a Vasas elleni 6-1-es győzelemből.

Amennyiben nem igazolnak új csapathoz, akkor befejezettnek tekinthető az idény az alábbi légiósaink számára:

  • U20 Regional: Komáromy Botond (Wings)
  • U20 Division 1: Fajcsák Tamás (Tumba), Roth Dániel (Nynäshamn)
  • U18 Regional: Bécs Péter (Lidingö), Simon Levente és Ivády Milán (mindketten Tingsryd)
  • U18 Division 1: Rokaly-Boldizsár Richárd (Halmstad), Nádasi Levente (Hammarby), Horváth Donát (Mjölby), Lambert Levente és Rozsmann Kristian (mindketten Öster?ker)

A finn utánpótlás bajnokságok küzdelmei mindeközben újraindultak. A szövetség a kényszerleállás során az aktuális eredményeket figyelembe véve lezárta az alapszakaszt. Az ifjúsági első osztályban az első 10 csapat, köztük a KalPa (Horváth Bence) és a KooKoo (Varga Balázs) a felsőházban folytatja. A maradék 8 együttes ? köztük a Sport (Tamási László) ? kiegészülve a másodosztály 8 legjobb együttesével az alsóházban csatázik. A KalPa a hétvégén le is játszotta első mérkőzéseit, a Kärpät elleni oda-vissza egy 1-9-es vereséget és egy 5-3-as győzelmet jelentett Horváthéknak. A győztes mérkőzésen a 16 éves magyar csatár gólpasszt jegyzett. Az U20-as másodosztály alapszakaszát utolsó helyen abszolváló HeKi Vierumäki az alsóházban folytatja. Szolga Bertalan klubja az első körben 6-2-re verte a SaPKo-t, a 20 éves támadó duplázni tudott.

Európában csak a svájci bajnokság nem állt le a top pontvadászatok közül. Az új év első két hetében a GCK Lionsra 5 találkozó várt, ezeket felemás sikerrel vívták meg Falus Ádámék. Előbb hosszabbításban 4-3-ra alulmaradtak Klotenban, majd a Fribourgot (6-2) és az Ortenszky Tamás nélkül felálló Bielt (3-2) verték. Ezt követte egy 6-1-es vereség a Luganótól, majd egy hosszabbításos 4-3-as siker az SCL Young Tigers ellen. Falus az utolsó meccsen asszisztos volt, ez idei ötödik pontja. A Biel még az óév utolsó napjaiban is játszott egy mérkőzést, amelyet Ortenszky emberelőnyös találatának is köszönhetően 4-3-ra meg tudott nyerni Bernben. A 2021-es esztendő oda-vissza duplával indult a Fribourg ellen: a Biel mindkettőn hosszabbításban maradt alul, előbb 4-3-ra, utána 2-1-re. Az első találkozón a magyar bekk gólpasszos volt, ez idei hetedik pontja. Ortenszky a következő két mérkőzésen betegség miatt nem játszott, de a Zug ellen 2-1-re elveszített találkozón már újból a keret tagja volt. A GCK a negyedik, a Biel a kilencedik helyen áll a pont/meccs tabellán, utóbbinak iparkodnia kell a hátralévő mérkőzéseken, ha oda szeretne érni a rájátszásba.

Az észak-amerikai USPHL Premier bajnokságban Szeghalmi Kevin három mérkőzésen kapott szerepet a Philadelphia HC csapatában, pontot nem szerzett. Mesterházy Bálint és a Utah Outliers az új évben 5 mérkőzést is játszott, a magyar csatár nem iratkozott fel a pontszerzők közé. Szekeres Tamás 4 mérkőzést játszott a Junior Bruins csapatában utolsó összefoglalónk óta, a Utica Comets (6-2) és New York Aviators (9-5) elleni győztes meccseken 1-1 gólpasszt jegyzett, így 25 forduló után 8 pontos. A Bruins vezeti a New England divíziót, a Philadelphia második a saját csoportjában, a Utah negyedik.

A német utánpótlás-bajnokság a hírek szerint február elején folytatódhat.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum