A Gyergyó idén még nem nyert a Titánok ellen

   

A Fehérvár-farm hazai pályán és idegenben is a favorit fölé kerekedett, amelynek nem lehet más célja, mint a visszavágás.

Harmadszor találkozik a 2020/21-es Erste Liga-szezonban a Gyergyói HK a Titánok csapatával, és bármilyen meglepő, eddig nem sok babér termett a piros-fehérek számára. A székely gárda először október 15-én mérte össze erejét a volános fiatalokkal idegenben – amikor Szilassy Zoltán, a későbbi szakvezető még másodtrénerként állt a padon –, és a büntetőkkel elszenvedett vereség volt az utolsó csepp a pohárban, a hazatérést követően haladéktalanul menesztették Malcolm Cameront, valamint a légiósok egy részét is. A csapat ugyanakkor Szilassyval sem tudta azonnal felvenni a fonalat, ennek bizonyítéka, hogy november 23-án Gyergyószentmiklóson hajszálra ugyanolyan eredmény született, mint szűk másfél hónappal korábban Győrben: rávezetésekkel nyertek 4-3-ra a Titánok. Ha harmadjára is ez lenne a vége, az már világszenzáció-számba menne. Az előjelek alapján viszont erre nem túl nagy az esély. A GYHK apránként kezd felnőni a feladatokhoz. Nem mondható, hogy tökéletes tempóban szalad a szekér, az élmezőny messze van a társaságtól, ám az élcsapatok is egyre inkább elkaphatóvá váltak Troncinskyék számára – erről a szeredaiak is tudnának mesélni –, így immár tényleg kötelező feladat számukra a lentebb tartózkodók legyőzése. Annál inkább igaz ez a Titánokra nézvést, hogy Kasper Vuorinen tanítványainak egyáltalán nem megy az utóbbi időben. Mióta karácsony előtt legyűrték idegenben a DAB-ot, sorozatban 6 vereséget szenvedtek el, és ezek többsége simának volt mondható. Rendkívüli formajavulásra lenne most szükség ahhoz, hogy ez a széria megtörjön, de persze ne feledjük, hogy jégkorongról beszélünk, és a jégkorongban minden lehetséges.

Titánok–Gyergyói HK 3-2

   

A Fehérvár-farm a szezonban harmadszor is túlórában győzte le a gyergyószentmiklósiakat, sikerével lezárta hatmeccses nyeretlenségi sorozatát.

A Titánoknál visszatért a kapuba Gyenes, valamint újra játszott Kovács Alex. A GYHK-nál a kanadai kapus, Cooke pihent, így felszabadult egy légióshely, Bobcek öltözhetett, Kozma helyére került vissza az első bekkpárba. A meccs eleje kiegyenlített játékot hozott, a két kapus közül Ruczujnak akadt több feladata. Az addig csendes mérkőzés 12. percében Szigeti elégtételt akart venni egy hazai játékoson, majd 43 másodpercre rá Basaraba is kiült mellé a büntetőpadra. A Titánok nyomtak 5 a 3-ra, gól nem született, viszont páros büntetés kakaskodásért igen. A második harmad első emberelőnyét 6 másodperc alatt váltotta gólra a Gyergyói HK Koskiranta révén. A hazaiak erőre kaptak, még a középső felvonásban fordítottak: előbb Madácsi talált be egy késleltetett kiállítás során, aztán 41 másodperc múlva Balogh találta meg Ruczujnál hamarabb a szabad korongot. A záró játékrészben a GYHK próbált egyenlíteni, nyomása meddő volt, miközben a Titánok kapuvasat is lőttek. A harmad második felében már jobban domináltak a vendégek: bár a hajrában kihagytak egy emberelőnyt, a kapuslehozatal meghozta az egyenlítést, Koskiranta harcolta ki a hosszabbítást. A rendes játékidő tömegjelenettel ért véget, Koskiranta a dudaszó után Gyenesbe lőtte a korongot. A ráadást a 10 perces fegyelmivel sújtott gyergyói csapatkapitány nélkül játszották le a felek. A mérkőzést a 63. percben Császár zárta le, ezzel véget vetett csapata 6 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériájának.

A Titánok a büntetőkkel elért 4-3-as sikereiket követően most hosszabbításban győztek 3-2-re a gyergyóiak ellen, pontszámban beérték a 8. helyezett Opten Vasas HC-t. Kasper Vuorinen csapata pénteken a DEAC-hoz utazik. A Gyergyói HK csütörtökön az UTE otthonában folytatja túráját.

titgye-DSC_9974

fotó: Titánok

Az egyik legnagyobb fegyverük az, hogy jó a lábuk

   

A Titánok–Gyergyói HK mérkőzésről Arany Máté, a hazaiak másodedzője és Szilassy Zoltán, a vendégek vezetőedzője beszélt.

Erste Liga, Győr, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Fényi, Mizsák.
Gyenes: 94,7% (Szeles)
K
Ruczuj: 91,9% (Szakács)
Nagy A., Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
1
Bobcek, Troncinsky, Ouellette-St. Amant, Koskiranta, Szigeti
Kóger, McNulty, Almási, Balogh, Kovács
2
Fejes, Imre, Silló, Basaraba, Pance
Dobmayer, Erdély, Dézsi, Madácsi, Jakimcsuk
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Bíró, Szabó, Csergő
Vas, Vincze, Ambrus, Németh, Rétfalvi
4
Nagy Cs., Elekes Darabont, Péter Zs., Sára, Barabás
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 26:40 GYE PP Koskiranta Troncinsky Basaraba
1-1 36:59 FHA Madácsi McNulty Dézsi
2-1 37:40 FHA Balogh Dobmayer
2-2 59:08 GYE Koskiranta Basaraba Pance
3-2 62:33 FHA Császár McNulty Kovács
37 Kapura lövések száma 38
10 Kiállításpercek 22

Hiába egyenlített kapus nélkül a Gyergyó

 

Azaz annyiban nem hiába, hogy 1 pontot ért a találat, ám a meccset a Titánok nyerték, összefoglaló.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum