A Sportklub megelőzheti a Gyergyót Újvárosban

   

A csíkiak számára kötelező a győzelem az olykor életjeleket is mutató Erste Liga-utolsó otthonában.

Három hibátlan meccsel kezdte második magyarországi túráját a Csíkszeredai Sportklub. Igaz ugyan, hogy a győzelmek, amelyeket aratott a Titánok és az Opten Vasas HC ellen, egyre kisebb különbségűek voltak, ennek azonban semmi jelentősége, a lényeg az, hogy az együttes fel van pörögve, és senkinek sem lesz könnyű dolga, ha meg akarná állítani. Persze ez a céljuk a Dunaújvárosi Acélbikáknak is, akik továbbra is sereghajtók a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, ám néhány szoros csatában elbukott találkozó után elértek egy bravúrt, midőn másodszor is legyűrték a Brassót. Ha ez lett volna az eddigi utolsó összecsapásuk, akkor a Szereda ellen sem tartanánk őket esélytelennek, csakhogy utána jött az idegenbeli kudarc az FTC-Telekom otthonában, és az az 1-8 megint arra figyelmeztetett, hogy a DAB-nál kétatcúbb gárda nincs most a mezőnyben. Esetükben egyszerűen nem lehet még csak sejteni sem, hogy mire lesznek képesek egy adott játéknapon. Márpedig a Sportklub ellen egy pillanatnyi megingás sem megengedhető, a csíkiak könyörtelenül büntetnek mindenkit, amikor megérzik a vérszagot, emellett tele vannak klasszisokkal, ha az egyiket megfogják, előrébb lép a másik vagy a harmadik, Becze, Taratuhin, Yellow Horn és még sokan képesek eldönteni a meccseket. Még csak azt sem lehet mondani, hogy ha az első számú kapus nem játszhat, akkor bajba kerülnek, legutóbb az eredetileg harmadik számúként számításba vett László Arnold remekelt Káposztásmegyeren. Mindeközben a továbbra is a legkevesebb meccsnél járó Sportklubnak kellenek a pontok, pláne, hogy egy 3 pontos győzelemmel máris előzhetné a Győrben ismételten botló GYHK-t. A Szereda a meccsenkénti pontátlagot tekintve máris második, és azért is muszáj nyernie, hogy a közelgő csúcsrangadók előtt lendületben maradjon. A két csapat első újvárosi meccsén – nem mellesleg – 10-4-re intézték el a vendégek az akkor is gyámoltalan házigazdákat.

Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda 1-9

   

A székelyek mindhárom harmadban 3-3 gólt lőve keményen elverték a ligautolsó újvárosiakat, és ezzel feljöttek a tabella 6. helyére.

A DAB-ban létszám feletti légiósként továbbra sem kapott szerepet a védő Daniel Nilsson – a svéd január 3-án játszott utoljára –, míg a vendégeknél visszatért a kapuba Szamankov, ezért volt némi rotáció a külföldiek körében, ez azonban semennyit sem csökkentett az együttes játékerején. Ami egykettőre bizonyítást is nyert, az első harmadban máris hármat vágtak a vendégek, Yellow Horn kétszer, Salló egyszer volt eredményes. A másodikban is tartották a tempót a csíkiak, Blackwater és Wishart az első gólját lőtte a meccsen, Yellow Horn a harmadikat. A záró felvonásban hasonló forgatókönyv érvényesült, Taratuhin, Láday és Farkas is betalált, a becsületgól Turcotte nevéhez fűződött 0-9-nél, az utolsó előtti percben. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Fodor Csanád és Pozsár Márk erősen összekapott – mindketten idő előtt mehettek zuhanyozni –, illetve az is, hogy Jason Bacashihua végigvédte a számára különösen drámai meccset, cseréje, a 18 éves Kapin György nem esett át a tűzkeresztségen. A DAB-ban Azari Zsolt, David Mazurek és Hugo Turcotte egyaránt –5-ös mutatóval zárt. Az Acélbikák első hazai meccsükön 4-10-re kaptak ki a Sportklubtól a szezonban, most megúszták 9-cel, ám a különbség rekordnak számít az idén. A csíkiak négyből négyszer nyertek anyaországi túrájukon, így a Gyergyói HK-t megelőzve feljöttek az Erste Liga-táblázat 6. helyére, a meccsenkénti pontátlaguk pedig 70 százalék fölé emelkedett, már csak a Brassó van előttük ebben a mutatóban.

dabscc

fotó: Anda Fábián/DAB

Remélem, hogy át tudjuk menteni ezt a formát

   

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub mérkőzés után.

Borbás Gergely másodedző, DAB: “Az ellenfél minden tekintetben jobb volt nálunk, innen is gratulálok neki.”

Jason Morgan vezetőedző, Sportklub: “Természetesen nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Szamankov remek munkát végzett a kapuban, szerettem volna, ha kapott gól nélkül hozza le a meccset, de egy kontrát kihasználtak a hazaiak. Mind a négy sorunk jól játszott, Yellow Horn három góllal és több assziszttal zárt, a sora kiválóan teljesített. Remélem, hogy át tudjuk menteni ezt a formát a MAC HKB elleni mérkőzéseinkre is.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Pályi-kiss, Kis-király.
Bacashihua: 85,7% (Kapin)
K
Szamankov: 95,7% (László)
Kovács, Pozsár, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
1
Papp, Salló, Bíró, Becze, Taratuhin
Jakabfy S., Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte
2
Wishart, Láday, Blackwater, Rokaly, Yellow Horn
Gebei B., Dósa, Németh, Pihlqvist, Török
3
Gecse H., Farkas, Maylan, Tousignant, Fodor
Jakabfy Cs., Lencsés, Pinczés O., Odnoga, Gebei G.
4
Györfy, Gecse O., Casaneanu, Ilyés
Gudas Leo, Borbás Gergely
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:37 SCC Yellow Horn Láday Rokaly
0-2 13:19 SCC Salló Becze Taratuhin
0-3 13:49 SCC Yellow Horn Rokaly Blackwater
0-4 21:36 SCC Blackwater Yellow Horn Maylan
0-5 22:04 SCC Wishart Yellow Horn Blackwater
0-6 39:56 SCC Yellow Horn Wishart Blackwater
0-7 42:29 SCC PP2 Taratuhin Yellow Horn Becze
0-8 46:35 SCC Láday Blackwater Yellow Horn
0-9 52:27 SCC Farkas Tousignant Casaneanu
1-9 58:06 DAB Turcotte St. Pierre Dansereau
23 Kapura lövések száma 63
45 Kiállításpercek 31

A csíkiak kedvük szerint lődözték a laza gólokat

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–Sportklub mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum