Máris kezdődik a 2020/21-es NHL-szezon 2.

 

Különleges idény indul a világ legerősebb bajnokságában, divíziónként latolgatjuk az esélyeket. Kelettel kezdtünk, Kanadával folytatjuk.

Az előttünk álló alapszakasz minden korábbinál intenzívebb versengést ígér. Ennek egyik oka, hogy a járvány miatt csak 56 meccs lesz csapatonként, ebből adódóan nincs idő bemelegedni, aki az elején lemarad, az hamar búcsút mondhat a rájátszáshoz fűzött álmainak. A másik ok, hogy az új divíziókban ősi riválisokkal kerülnek szembe a csapatok, így majdnem minden meccs rangadónak minősül. Ez utóbbi kitétel az északi csoportra igaz leginkább, ahol a hét kanadai csapat játszik egymással folyamatosan. Mire május elején véget ér az alapszakasz, 9-10 alkalommal küzdenek meg egymással.

A Montreal Canadiens 2018-ban kezdte meg az újjáépítést, és időarányosan nagyon jól halad. A csapat jövője azon múlik, hogy az Alekszandr Romanov, Jesperi Kotkaniemi és Nick Suzuki alkotta fiatal hármas milyen ütemben fejlődik. Az orosz hátvéd és a finn center 2000-es születésű, a kanadai Suzuki egy évvel idősebb, őket egészítik ki a nagy rutinnal rendelkező játékosok, mint a kapuban Carey Price, a védő Shea Weber, a jobbszélső Brendan Gallagher vagy a nyáron érkezett Corey Perry.

Az Ottawa Senators agóniája nem mai keletű, 2007-ben még döntőt játszottak, 10 évvel később 7 meccses konferenciadöntőt vívtak a Pittsburghgel ? mindezt úgy, hogy az alapaszakasz során az egész ligában csak hét csapat szerzett kevesebb gólt ?, azóta egyszer sem jutottak a playoffba. Nyáron hatalmas változások voltak a keretben, a drafton megszerezték a német szupertehetséget, Tim Stützlét, de érkezett Matt Murray, Erik Gudbranson, Jevgenyij Dadonov, Derek Stepan, Braydon Couburn és Cedric Paquette. D.  J. Smith vezetőedzőre vár a feladat, hogy a meglévő elemek mellé sikerrel illesszen be ennyi új puzzle-darabkát.

Smith egyébként a  Toronto Maple Leafstől érkezik, ahol idén a fiatalokhoz keresték a rutint. A csapat legnagyobb problémája, hogy az Auston Matthews, John Tavares, Mitch Marner, William Nylander alkotta kvartettre a bérkeret felét elköltik, ami nem egészséges arány, ráadásul a fizetési plafon évekre szóló befagyasztásával el sem inflálhatják ezt a több mint 40 millió dollárt. A védelembe érkezett a KHL legponterősebb hátvédje, a finn Mikko Lehtonen és a friss bajnok Zach Bogosian, valamint T.  J. Brodie. A veterán John Thornton az első sorban fogja irányítani Matthewst és Marnert, a negyedik sorban Alekszandr Barabanov, Jason Spezza és Wayne Simmonds felel az ellenfelek fizikai megdolgozásáért.

A Winnipeg Jetsnél Patrik Laine jövője foglalkoztatja leginkább a szurkolókat, a 22 éves finn szélső a hírek szerint továbbra is szívesen menne máshová. Idén a 35 éves Paul Stastny mellett bizonyíthatja, hogy nem kopott a tehetsége, a veterán centert Vegasból hozta el a Jets.

A Calgary Flames kerete nem sokat változott, a legnagyobb vételnek Nyikita Nyesztyerov számít, aki négy év után tér vissza az NHL-be a CSZKA Moszkvától. Jacob Markström érkezett a kapuba, ő tavaly a Vancouverben védett közel 92%-os hatékonysággal.

A svéd helyére a Canucks leigazolta a Stanley Kupa-győztes Braden Holtbyt. A 31 éves kapus mellett a hosszú távon első számú hálóőrnek szánt Thatcher Demkónak lesz ideje fejlődni. Mellette a 20 éves svéd tehetséget, Nils Höglandert érdemes figyelni, aki a második sor jobb szélén kaphat helyet, ha meg tudja állni a helyét a ligában. Ugyanez a lehetőség adott Jesse Puljujärvi előtt is, akit 2016-ban az első kör negyedik helyén vitt el az Edmonton, azonban első három szezonjában 139 meccsen mindössze 37 pontot szerzett, így tavaly Finnországban nyerhette vissza önbizalmát. Az Oilersnél szintén nagy várakozásokkal tekintenek Dominik Kahun érkezése elé, ő Buffalóból tette át a székhelyét, és felthetően a második sorban lehet Leon Draisaitl társa. Ha beválik, az nagy segítség lesz abban, hogy Connor McDavidet és Draisaitlt külön trióban szerepeltessék, növelve ezzel a csapat mélységét.

Ebben a csoportban szerdán máris egy klasszikussal indulnak a küzdelmek, a Montreal ugyanis Torontóba látogat, de a Vancouver edmontoni vendégjátékának alkalmával is komoly csatára van kilátás, ez a két csapat ráadásul két nap alatt kétszer is megmérkőzik.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum