Jöhet a MAC HKB–Brassó dupla első fejezete

   

A két Erste Liga-élcsapat kétszer játszik egymással két nap alatt, az újbudaiak különösen nehéz időszakot kezdenek.

Az erdélyi együttesek őszi túrája során két mérkőzést mondott le a MAC HKB megbetegedésekre hivatkozva, és ezen a héten dől el, hogy meglesz-e azoknak a halasztásoknak a böjtje. A bajnoki tabella harmadik helyén álló gárda ugyanis hat nap alatt négyszer kénytelen megmérkőzni a kiemelkedően erős keretekkel felálló Brassóval és Sportklubbal. Hétfőn és kedden a Corona vizitál a Tüskecsarnokban, majd két nap szünet után pénteken és szombaton a Csíkszereda teszi ugyanezt. Talán fölösleges hangsúlyozni, hogy ezek az összecsapások rengeteget árulhatnak el a három gárda valós helyéről a mezőnyben. De ne szaladjunk előre, kezdjük az első találkozóval. Nem mondhatni, hogy a Brassó tökéletes produkcióval kezdte volna 9 meccses újabb túráját, hiszen eddig 2 vereség a mérlege. A kék-sárgák Dunaújvárosban és a Megyeri úton is kikaptak hossszabításban – ám ne feledjük, hogy még így is övék a legjobb pontátlag az Erste Ligában, és hogy rendes játékidős vereségük továbbra sincs. A MAC HKB ezzel szemben győzelemmel hangolt a rangadóra, a 3+1 pontos Schlekmann Márk vezetésével nyertek a “rozsomákok” az Opten Vasas HC ellen. Igen ám, de ha a karácsony előtti erdélyi túra utáni időszakot nézzük összességében, akkor Kangyal Balázs tanítványai csak a piros-kékeket tudták legyőzni – kétszer –, emellett három vereséget szenvedtek. Nem csoda, hogy némiképp lemaradtak az éllovas FTC-Telekom, DEAC duótól, és az UTE is beérte őket. Az biztos, hogy most már ideje ismét rangadókat nyerniük, amennyiben a dobogón szeretnének végezni az alapszakaszban.

MAC HKB Újbuda–Corona Brassó 1-2

   

Két hosszabbításos vereség után nyerni tudtak a kék-sárgák, Kangyal Balázs együttese kedden máris megpróbálhat visszavágni.

A hazai kapuban Bálizs Bence kezdett, a vendégeknél ezúttal az idén kevesebb lehetőséget kapó Patrik Polc, a mezőnyjátékosokat tekintve a megszokott sorokat láttuk, újbudai részről továbbra is hiányzott Sofron István, míg a brassóiaknál még mindig nincs ott Cody Fowlie, a magyarországi túra előtt bejelentett tavalyi házi pontkirály. Az első játékrészt inkább a Corona uralta, ez a lőpárbaj eredményén, valamint a mérkőzés állásán is meglátszott. Az első gól az első kétpercesből született, Valchar lőtte a 8. percben, a második egyenlő létszám mellett a 10.-ben, Tranca Dániel jóvoltából. A MAC HKB beleerősített, az igyekezetet a 17. percben koronázta siker, a svéd utánpótlásból hazaszerződött Kozma Dávid élete első Erste ligás asszisztját jegyezte, az akciót Nagy Krisztián fejezte be. A második menetben kiegyenlítettebbek lettek az erőviszonyok, újabb találat azonban nem esett, annak ellenére sem, hogy az Újbuda két ízben is fórban támadhatott. Az utolsó felvonásban sem maradtak el a kisbüntetések, ami arra volt jó, hogy hibátlan produkciót nyújtsanak a védekezésre hivatott speciális egységek mindkét részről. Bálizs Bence 1 perccel és 3 másodperccel a végső dudaszó előtt korcsolyázott le, később Kangyal Balázs vezetőedző időt kért, mindhiába, a Brassó két hosszabbításos vereség után nyerni tudott, a MAC HKB kedden visszavághat.

Fotó: Mudra László - MAC

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

Megérdemeltünk volna legalább 1 pontot

 

Kangyal Balázs és Dave MacQueen vezetőedzők nyilatkoztak az első MAC HKB–Brassó mérkőzésről.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Váczi, Szabó.
Bálizs: 94,1% (Farkas)
K
Polc: 97,0% (Tőke)
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy, Molnár B.
1
Carlson, McFadden, Gliga, Klempa, Valchar
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
2
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Molnár Zs., Tranca
Csollák, Garát, Kedves, Strenk, Majoross
3
Boriszenko, Bors, Mihály, Molnár Z., Péter
Tornyai, Lőczi, Ritter, Kozma
4
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:36 BRA PP Valchar Klempa Carlson
0-2 09:53 BRA Tranca Molnár Zs. Dame-Malka
1-2 16:05 BJA Nagy Kozma Csollák
33 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 8

2 nagyon szép csel után tette be fonákkal Tranca

 

A MAC HKB Újbuda–Corona Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum