8 győzelem után érkezik Debrecenbe az UTE

   

Izgalmas Erste Liga-rangadóra kerül sor vasárnap délután, amely a köztelevízió sportcsatornáján is követhető lesz.

Két kiváló formában lévő gárda meccsel egymással Debrecenben ezúttal. A DEAC az erdélyi túrája óta mindössze 1 vereséget szenvedett, ezzel szemben nem kevesebb, mint 5 győzelmet aratott, elkapva többek között az akkor még listavezető MAC HKB Újbudát is, illetve nem sokkal korábban a jelenlegi első FTC-Telekomot, valamint a Csíkszeredai Sportklubot is felül tudta múlni. Az említett vereséget éppen az UTE otthonában szenvedte el David Musial legénysége, mégpedig egy színvonalas és lendületes összecsapáson. A rengeteg gól ellenére komoly hokit mutattak be a felek azon a találkozón, amelyet ugyancsak láthattak a tévénézők január 1-jén. Az Újpest egészen elképesztő szériában van, 8-szor nyertek egymás után Bodóék, legutóbb a Brassó sem tudott velük mit kezdeni, a kék-sárgák hosszabbításban voltak kénytelenek megadni magukat a Megyeri úton. Mindebből látható, egyenlő erők küzdenek majd az északkelet-magyarországi hokifellegvárban. A DEAC-nál egyelőre kétséges, hogy az egyik legjobb csatár, Dominik Novotny rendelkezésre állhat-e, ám jó hír, hogy amennyiben a szakvezetők úgy látják jónak, a frissiben igazolt Pavel Pisarikot bevethetik. Ami a felek idei mérlegét illeti, kizárólag 3 pontos hazai győzelmek születtek. A Megyeri úton kétszer nyert az UTE, a DEAC ottonában ellenben 8-1-es kiütésre került sor még november 1-jén, lila-fehér szemmel nézve azonban az még egy másik korszak volt.

DEAC–UTE 3-2

   

Kétgólos hátrányból nyert büntetőkkel a Debrecen, véget vetve az Újpest hosszú győzelmi szériájának.

Nagy elánnal esett neki ellenfelének a DEAC az elején, a rohanásból azonban nem lett gól, és egy kiemelt korong nyomán következő kiállítás meg is törte a a hazai lendületet. Az UTE gólveszélyes előnyjátékot mutatott, majd kiegyenlített hoki következett, helyzetekkel mindkét oldalon, az első harmad azonban 0-0-ra végződött. A harmadik lila előny meghozta az első találatot, kipattanóból volt eredményes Szabad Kevin a 26. percben. Ekkorra egyértelműen a lilák irányítottak-kontrolláltak, és ez a folytatásban is így maradt. A második gól szintén fórból született, Bodó lőtt oldalról, a vas csilingelt, a korong befelé pattant, 0-2 a 38. percben. A kérdés innentől az volt, hogy a 3 sorral felálló – ám így is magabiztos – Újpest bírhatja-e a tempót a 4 erős soros Debrecen ellen az utolsó felvonásban. David Musial fiai energikusan kezdtek egy áthúzódó hátrány kivédekezése után, majd előnybe kerülve a most debütáló Pisarik pontos lövésével összejött a szépítés is a 46. percben. Az egyenlítés ugyancsak meglett később, a villámgyorsan előrerobogó Filbrandt hátvéd megnyúlva tette be Kiss Patrik tökéletes passzát, 2-2 az 53. percben. A folytatásban több gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás, ott sem tudtak dűlőre jutni a csapatok. A büntetőlövések során három debreceni közül Hári és Dalecky is belőtte, az UTE négy próbálkozója közül senki, ezzel 3-2-re nyert a DEAC, a lilák pedig 8 győzelem után szenvedtek ismét vereséget.

debute

fotó: Jani Martin/UTE

Rengeteg korongot elszórtunk elöl

   

A vezetőedzők így látták a DEAC–UTE mérkőzést.

David Musial, DEAC: “Nagyon gyengén kezdtünk, a második harmadban még ezt is alulmúltuk. A harmadikban sikerült magunkra találnunk, majd a ráadásban megszereznünk a pluszpontot, de összességében nem lehetünk elégedettek. Annyi vigaszunk lehet, hogy remek ellenfelet győztünk le.”

Virág Csaba, UTE: “Pontatlanul játszottunk, rengeteg korongot elszórtunk elöl, így aztán sok időt kellett töltenünk hátul. Nagyobb fegyelmezettséggel a rendes játékidőben győzhettünk volna, szebb lett volna három ponttal távozni, de ebben a ligában minden pontot meg kell becsülni, így nem vagyunk teljesen elégedetlenek, mert nagyon jó ellenfél ellen szereztük.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Vincze, Kis-király.
Hetényi: 96,7% (Gönczi)
K
Duschek: 93,0% (Rajna)
Kloz, Vokla, Dalecky, Kiss Patrik, Pisarík
1
Pokornyi, Stadel, Sikorcin, Vincze, Bodo
Kiss R., Sándor F., Kulesov, Izacky, Pesztunov
2
Selan, Kiss Phil, Nemes, Vorobjov, Szabad
Berta, Filbrandt, Kozma, Molnár, Szűcs
3
Kovács A., Varga, Horváth Á., Rafaj, Godó
Bogesic, Hári, Mihalik, Mazzag
4
Banga
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 25:20 UTE PP Szabad Rafaj Varga
0-2 37:43 UTE PP Bodo Stadel Sikorcin
1-2 45:04 DEB PP Pisarík Dalecky Izacky
2-2 52:07 DEB Filbrandt Kiss Patrik Kloz
3-2 65:00 DEB GWS Hári
43 Kapura lövések száma 61
10 Kiállításpercek 4

Csilingelős bombagólt lőtt emberelőnyben Bodó

 

A DEAC–UTE mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., szombat
EL 17:00 DABVAS 2-7VÉGE
EL 17:30 TITUTE 5-10VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 4-3VÉGE
január 24., vasárnap
EXL 17:00 POPMIS 5-3VÉGE
január 25., hétfő
KHL 17:30 JOKAVG 
    • SPORT 2
EL 20:00 DEBFTC 3-6VÉGE
január 27., szerda
EL 17:30 SCCVAS 4-3 BVÉGE
január 28., csütörtök
EL 17:30 BRADEB INFO
EL 17:30 GYEMAC INFO
EL 17:30 SCCVAS INFO
EL 18:00 DABTIT INFO
EL 18:30 UTEFTC INFO
    • M4 SPORT
január 29., péntek
NHL 01:00 MTLCGY 
    • Arena4
EL 17:30 GYEDEB 
EL 17:30 SCCMAC 
EXL 18:00 MISNZÁ 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
    • DIGI SPORT 2
január 30., szombat
EL 17:30 BRAVAS 
EL 18:30 UTEDAB 
január 31., vasárnap
EL 16:30 BRAMAC 
EL 17:30 GYEVAS 
EL 17:30 SCCDEB 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 AVSVSV 
    • DIGI SPORT 2
EXL 18:00 MISDTV 
Partnerünk
Archívum