A Brassó ellen próbálkozhatnak az Acélbikák

   

Az Erste Liga legjobb pontátlagával rendelkező együttes a ligautolsó otthonában tér vissza a körforgásba.

Január 7-ével elkezdődik az erdélyi gárdák második teljes magyarországi túrája, a csapatok közül kettő 9-9, egy pedig 7 mérkőzést játszik le rövid idő alatt. A Corona december 11-én meccselt utoljára a magyar bázisú bajnokságban, akkor a jelenlegi éllovas DEAC-ot győzte le. A brassóiak csak az 5. helyen állnak, viszont mindössze 13 összecsapásnál tartanak, amelyeken 33 pontot szereztek, ez egészen félelmetes, 84,6 százalékos átlag, amelyet a többiek meg sem képesek közelíteni, a 70-et sem éri el senki. Mindemellett Gligáék még egy árva rendes játékidős vereséget sem szenvedtek el ebben az évadban, valamint azt is elmondhatják magukról, hogy 6 év szünet után újra elhódították a román kupát. Ha mindez nem lenne elég, a napokban bejelentették a kanadai Cody Fowlie leigazolását, aki az előző idényben a csapat házi gól- és pontkirálya volt. Nem tudjuk ugyan, hogy a közel egy hónapos bajnoki pihenő után milyen formában térnek vissza a kék-sárgák, ám nyilván őket kell a dunaújvárosi mérkőzés esélyeseinek tekintenünk. Olyan jelek is vannak azonban, amelyek biztatóak a DAB sanszaira nézvést. Leo Gudas csapata vert már meg listavezetőt is nemrégiben, a minap pedig szépen helytállt az FTC-Telekom ellen is, csak az utolsó percekben volt kénytelen kapitulálni. Ezenfelül a Brassó szezonbeli veretlenségét ugyancsak az Acélbikák vették el, október 11-én hosszabbításban nyertek a hazaiak. Azóta persze Brassóban már visszavágtak Dave MacQueen fia – nem akárhogyan, 8-3-mal –, ebből is látható, a piros-fehéreknek mindenekelőtt vendégeik kiemelkedő tudású támadóval kell kezdeniük valamit.

Dunaújvárosi Acélbikák–Brassó 5-4

   

A ligautolsó másodszor győzte le a szezon során a Brassót, és akárcsak októberben, ezúttal is hosszabbításban érte el ezt a bravúrt.

A Dunaújvárosi Acélbikák összetételében felbukkant egy újabb Jakabfy, Csongor után 18 éves öccse, a szintén a svéd utánpótlásban nevelkedett Sámuel is Erste ligás jégkorongozó lett. A vendégek keretében nem találtunk meglepetést, az ismét szerződtetett Cody Fowlie a jelek szerint még nem csatlakozott a gárdához. A kék-sárgák már az 1. percben megszerezték a vezetést, Finucci volt eredményes ekkor (0-1). A jó nevű kanadai-olasz volt az is, aki megduplázta övé előnyét a 26. percben (0-2). Ha azonban bárki is arra számított, hogy innentől sétagalopp lesz a meccs a bajnokság legjobb pontátlaggal rendelkező együttese számára, az nagyot tévedett, hiszen előbb Szappanos szépített a 32. percben (1-2), majd a közbülső harmad végéhez közeledve lehullott a góleső: St. Pierre a 37. percben egyenlített (2-2), Mazurek révén a 38.-ban már a vendéglátóknál volt az előny (3-2), erre Boriszenko jóvoltából válaszoltak a kék-sárgák a 39.-ben (3-3). A harmadik felvonás hasonló szellemben indult, ismét Mazurek volt jó helyen a 42. percben (4-3), utána valamelyest csillapodott a hoki hevessége. Egészen az 53. percig tartották az előnyt az Acélbikák, akkor Cody Carlson megszerezte a Corona negyedik találatát (4-4), így akárcsak a minapi DAB–Fradin, izgalmas végjáték következett újfent. Lencsés Tamás kisbüntetése lehetőséget adott a brassóiaknak, hogy lezárják a történetet még a rendes játékidőben, nem sikerült, jöhetett a hosszabbítás. Sokáig úgy nézett ki, hogy a három-három elleni játék nem hoz döntést, Pihlqvist azonban más véleményen volt, és 27 másodperccel a vége előtt belőtte az ötödiket, a találatnál Bacashihua kapus is asszisztot jegyzett. Ezzel az Acélbikák hazai jégen másodszor is legyűrték a Brassót, amely ilyenformán kudarccal kezdte 9 meccses túráját.

dabbra

fotó: Anda Fábián/DAB

Az 1 ponttal nem lehetünk elégedettek

   

A Dunaújvárosi Acélbikák–Corona Brassó mérkőzésről mindkét csapat részéről a másodedzők nyilatkoztak.

Borbás Gergely, DAB: “Ha valaki a meccs előtt azt mondja, hogy hosszabbítás után megverjük a Brassót, valószínűleg aláírtuk volna, így viszont egy van egy kis hiányérzetünk, mert az 53. percben még vezettünk. Küzdelmes mérkőzés volt, szerencsére jó ötven percig tudtuk használni mind a négy sorunkat, így bírtuk erővel a véghajrát. A mi helyzetünkben ennek a két pontnak is örülni kell.”

Zsók Levente, Brassó: “Az első negyed órában az történt a jégen, amit elterveztünk, ám a második harmadban, kétgólos vezetésünk tudatában talán egy kicsit hátradőltünk, ide-oda hoki volt ekkor, jöttek a buta kiállítások és a hazai gólok is, de szerencsére még a harmad végén sikerült egyenlítenünk. Az utolsó húsz percben sokáig futottunk az eredmény után, sikerült is egyenlítenünk. Az 1 ponttal nem lehetünk elégedettek, ki kell javítanunk a hibáinkat, ennél jobbnak kell lennünk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Lengyel, Soltész.
Bacashihua: 92,2% (Pinczés B.)
K
Tőke: 90,4% (Polc)
Kovács, Pozsár, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
1
Carlson, McFadden, Gliga, Klempa, Valchar
Jakabfy Cs., Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte
2
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Molnár Zs., Tranca
Jakabfy S., Dósa, Németh, Pihlqvist, Török
3
Boriszenko, Bors, Mihály, Molnár Z., Péter
Gebei B., Lencsés, Pinczés O., Odnoga, Gebei G.
4
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
Gudas Leo, Borbás Gergely
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:52 BRA Finucci Tranca
0-2 25:19 BRA Finucci Molnár Zs. Wilson
1-2 31:57 DAB Szappanos St. Pierre Dansereau
2-2 36:25 DAB PP St. Pierre Mazurek Szappanos
3-2 37:48 DAB Mazurek Gebei B. Turcotte
3-3 38:31 BRA Molnár Z. Péter
4-3 41:16 DAB Mazurek Azari Turcotte
4-4 52:51 BRA Carlson McFadden
5-4 64:33 DAB Pihlqvist Kovács Bacashihua
52 Kapura lövések száma 51
2 Kiállításpercek 10

Okos asszisztot adott a kapus Bacashihua

 

A hálóőr helyzetfelismerésének is köszönhetően született a győztes gól. A DAB–Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum