Jöhet végre az októberi Titánok–Sportklub meccs

   

A győri összecsapást három hónappal ezelőtt az utolsó pillanatban halasztották el, amikor a csapatok már elkezdték a bemelegítést.

Utolsóként a Fehérvár-farm is bekapcsolódik az Erste Liga küzdelmeibe, a Titánok első ellenfele a Szereda lesz, írtuk az október 12-ére betervezett találkozó beharangozójában. A meccset azonban nem rendezhették meg, az utolsó pillanatban jött a hír, hogy újabb pozitív koronavírusteszteket produkált néhány fehérvári jégkorongozó, így jöhetett a halasztás. Azóta sok víz lefolyt az anya- és Erdélyország folyóin egyaránt, a Titánok végül néhány nappal később kezdtek egy Gyergyó elleni 2 pontos győzelemmel, majd valamivel később az SC Csíkszereda is kiesett több hétre, miáltal az a helyzet állt elő, hogy hiába van már január, a felek még egyszer sem csaptak össze a szezon során. Cserébe most két nap alatt kétszer is megteszik ezt. Ami az előjeleket illeti, azok most sem a hazaiaknak kedveznek, Kasper Vuorinen együttese felemásan muzsikál, vagy talán a gyengébben kifejezés is helyénvalónak tűnhet. Madácsiék utóbbi 4 mérkőzésüket elveszítették, az utolsót a közvetlen rivális DAB ellen úgy, hogy két harmad után 3-0-ra vezettek. A Sportklub ehhez képest a végső ligagyőzelem egyik fő esélyese, félelmetes kerettel és rendkívül hosszú paddal, vélhetően az sem fog nekik megkottyanni, hogy Gyenyisz Kuljast a játékvezetőkkel szembeni agresszivitása miatt 6 meccsre eliltották. A többieknél még mindig jóval kevesebb mérkőzésnél járó csíkiak számára roppant fontos, hogy a 9 meccses túrát eredményesen kezdjék, nagy rohanás kezdődik számukra, és nyilvánvaló, hogy ezalatt nemcsak a százalékos mutatók tekintetében, hanem pontszámban is szeretnének felzárkózni az Erste Liga élmezőnyéhez.

tit-scc-200111

Titánok–SC Csíkszereda 3-8

   

A Sportklub az első harmadban eldöntötte az eredetileg októberre kiírt mérkőzést.

A Titánoknál az előző mérkőzéshez képest nem játszott Péter Andor. A vendégeknél az eltiltott Kuljas helyén Wishart debütált a védelemben, kikerült Szabó és Ilyés, míg Combs és Gecse Hugó szerelést ölthetett. Kapusposzton gondok adódtak a Sportklubnál: Szamankov és Adorján Örs is hiányzott, László Arnold védett, a cserepadra Demeter Arnold ült le. A 8. percben Combs betalált Szeles kapujába, a Sportklub vezető góljánál az első Erste Liga-meccsét játszó Wishart asszisztot jegyzett. A folytatásban is a csíkiek támadtak többet, a nyomás Taratuhin révén érett góllá, aztán 51 másodperccel később Láday lőtte el a korongot Szeles füle mellett. Az első szünetre 4-0-s Sportklub-vezetéssel mentek a felek, Becze volt eredményes közelről. A mérkőzés első emberelőnyét gólra váltották a Titánok, Tiainen szépített egy precíz kapáslövéssel. Ezt követően erőre kaptak a hazaiak, az első harmadban csak 4 lövéssel szembenéző Lászlónak sokkal több feladatot adtak. A csíkszeredaiak is éltek az első fórjukkal, amikor Szeles tiltott helyen ért hozzá a korongot, kisbüntetést kapott, Taratuhin meglőtte csapata 5. gólját. Szinte azonnal jött a Titánok válasza Jakimcsuk révén, sőt másfél percre rá Németh bekotorta a harmadik hazai gólt is. A Fehérvár-farm játékának feljavulásáról sokat elárul, hogy 10:7-re megnyerték a középső felvonás kapura lövési mutatóját. A záró húsz perc elején Taratuhin mesterhármasig jutott. A harmad közepén 5 a 3 támadhattak a Titánok, de nemhogy a felzárkózás nem jött össze, a büntetőpadról visszatérő Combs góllal zárta a szólóját. Négy perccel a vége előtt Tousignant emberelőnyben beállította a végeredményt.

A Sportklub 8-3-ra nyert, a két csapat pénteken újabb mérkőzést játszik Győrben.

titscc

A számok nem tükrözik a valóságot

   

Így látták a vezetőedzők a Titánok–SC Csíkszereda mérkőzést.

Kasper Vuorinen, Titánok: “Azt kell mondjam, a számok nem tükrözik a valóságot. Jól kezdtünk, aztán az ellenfelünk gyorsabban kezdett játszani, talán ez volt az oka annak, hogy négy hatalmas hibát vétettünk. Az ellenfelünk büntetett. Tudtuk, hogy több kell, aktívabban, agresszívebben kezdtünk, hittünk magunkban, és a második harmadot 3-1-re meg is nyertük. Az egy jó harmad volt. A harmadikban is jól kezdtünk, az ellenfelünk talán kicsit frusztrálttá vált, így minden esélyünk megvolt, hogy előnyben játszhassunk. Ha egy ilyen mérkőzésen sikeres akarsz lenni, gólt kell szerezni előnyben. Ezért én vagyok a felelős, az én dolgom megtalálni a módját annak, hogy hogyan szerezzünk gólt. Üres kapus helyzetünk is volt 3-6-os állásnál, de 10 másodperccel később már 3-7 volt. Ha ott gólt szerzünk, 4-6 lett volna, és talán egy teljesen más mérkőzés. Szóval megvoltak a helyzeteink, a győzelemért is mehettünk volna, de vannak hibák, amik elkerülhetőek. Ha az erőfeszítést és a hozzáállást nézzük, nem lehet panasz a srácokra, mindent beletettek. Most vezetőedzőként az én feladatom megtalálni annak a módját, hogy játsszunk eredményesebben. Hogy több gólt lőjünk, és kevesebbet kapjunk.”

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Elégedett vagyok az eredménnyel. Jó első harmadot produkáltunk, ez volt a fő cél a mérkőzés előtt, hiszen Gyergyóban mindkétszer laposan kezdtünk. Azokat a mérkőzéseket el is veszítettük. Sok energiával játszani, pozitívnak, magabiztosak lenni, ez volt a fő cél. A második játékrészben kicsit kiengedtünk, ahogy az várható is volt, az ellenfelünk nem adta fel, felül is kerekedett rajtunk. A harmadik harmadban stabil volt a játékunk, László Arnold remek formában védett. Ez nagyon fontos volt. A helyzeteink is bementek, az első két sorunk gólokat szerzett. Remélem, hogy pénteken ezt tudjuk folytatni.”

Erste Liga, Győr, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Árkovics, Horváth.
Szeles: 77,8% (Horváth D. Cs.)
K
László: 89,3% (Demeter)
Erdély, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
1
Papp, Loginov, Tousignant, Becze, Taratuhin
Dobmayer, McNulty, Dézsi, Madácsi, Jakimcsuk
2
Wishart, Láday, Blackwater, Yellow Horn, Combs
Nagy, Vas, Ambrus, Németh, Rétfalvi
3
Gecse H., Salló, Bíró, Sándor, Fodor
Kóger, Almási, Balogh, Vincze
4
Györfy, Farkas, Gecse O., Casaneanu, Rokaly
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:18 SCC Combs Wishart
0-2 14:26 SCC Taratuhin Loginov Papp
0-3 15:17 SCC Láday Blackwater Yellow Horn
0-4 17:22 SCC Becze Rokaly Farkas
1-4 28:09 FHA PP Tiainen Császár Jakimcsuk
1-5 34:01 SCC PP Taratuhin Tousignant Loginov
2-5 35:05 FHA Jakimcsuk Madácsi McNulty
3-5 36:28 FHA Németh McNulty
3-6 43:37 SCC Taratuhin Tousignant
3-7 51:31 SCC SH Combs Papp László
3-8 55:53 SCC PP Tousignant Becze Taratuhin
28 Kapura lövések száma 36
4 Kiállításpercek 20

Andrej Taratuhin ezúttal is elemében volt

 

A Titánok–Csíkszeredai Sportklub mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum