A Vasas otthonában vehet lendületet a MAC HKB

   

A korábbi Erste Liga-éllovasra roppant sűrű program vár jövő héten, ám a piros-kékek sem vehetők fél vállról.

Kissé leszakadtak a bajnoki tabellát vezető DEAC, FTC-Telekom duótól a “rozsomákok”. A MAC HKB-nak nem igazán megy az utóbbi időben, a karácsony előtti erdélyi túráról mindössze 2 pontot hoztak az újbudaiak, majd kikaptak a DAB-tól, a DEAC-tól, az FTC-Telekomtól is, egyetlen győzelem törte meg ennek a periódusnak az egyhangúságát, más kérdés, hogy azt az Opten Vasas HC otthonában aratták. Kangyal Balázs együttese megérezte az abszolút húzóember Sofron István hiányát, aki még most sem áll rendelkezésre, ott lehet viszont a csapatban a nagy reményekkel érkező Kozma Dávid. A 19 éves támadó pályafutását régóta kiemelt figyelemmel követjük, így olvasóink is tudják, hogy remek teljesítményt nyújtott nemcsak a svéd utánpótlásban, hanem a felnőtt harmadvonalban is – ott is jöttek a gólok és a pontok –, ami okvetlenül biztató, érdekes lesz figyelni, hogy hol találja meg a helyét a tehetség a Schlekmann-féle generáció reprezentánsai között. Az Opten Vasas HC is megtorpant kissé, már ami a legutóbbi játéknapokat illeti, az FTC-Telekom bravúros legyőzését követően az UTE és a DEAC is elvitte a pontokat Káposztásmegyerről, bizonyos, hogy Ladányi Balázs is igyekszik kitalálni valamit, hogy ne legyen ebből hullámvölgy. A beharangozónk nyitó mondatában említett sűrű program a piros-kékekre is érvényes, annyi a különbség, hogy ők egyszer-egyszer találkoznak a túrázó erdélyi gárdákkal, míg a MAC HKB esetében 5 ilyen találkozó van napirenden, lévén, hogy a Csíkszereda és a Brassó ellen is dupláznia kell január 11-ével kezdődően, nem akármilyen menet lesz ez. Előbb azonban lássuk, hogy csütörtök este mire mennek egymással a felek a Vasas Jégcentrumban.

Opten Vasas HC–MAC HKB Újbuda 2-5

   

Az újbudaiak a mesterhármasig jutó Schlekmann Márk vezetésével szerezték meg a 3 pontot.

Ladányi Balázs egyetlen helyen változtatott az összeállításon a legutóbbi mérkőzéshez képest: Páterka visszatért a kétmeccses eltiltását követően, így visszavette a helyét a második sorban Szabó Zalántól. A MAC HKB-nál bemutatkozott a Svédországból hazatért Kozma Dávid, miközben Tornyaira és Strenkre nem számított Kangyal Balázs. Az Opten Vasas HC kapujában Tóth Balázs kezdett, az újbudaiaknál Farkas állt a vasak között. A vendégek a nyitó harmad közepén kihasználtak egy emberelőnyt, Dóczi talált be az előtte álló csatártól semmit sem látó Tóthnak. A 17. percben egyenlített a Vasas: Pápa érkezett jól a kapu elé betett korongra. A játékrész végén 5 a 3 ellen támadhatott a fordításért a hazai csapat. A meccs közepén újra vezetett a MAC HKB, Schlekmann lőtt takarásból, sikerrel. Nem sokra rá Macaulay növelte közelről az újbudaiak előnyét. A harmadik harmad elején Béres góllal büntette a vendégek hátul eladott korongját. A MAC HKB nagyon érezte a takarásból leadott lövések eleresztését, egy emberelőnyös szituációban Schlekmann talált be. Két perccel a vége előtt időt kért Ladányi Balázs, lehozta a kapusát, mindez arra volt elég, hogy Schlekmann egy üres kapus góllal mesterhármasig jusson.

A MAC HKB 5-2-re nyert, megerősítette 3. helyét a tabellán, hétfőn a Brassót fogadja. Az Opten Vasas HC szombaton a Gyergyói HK-t látja vendégül.

vasmac-2021_01_07_optenvasas_mac_4

fotó: Dobos Sándor/Opten Vasas HC

A védekező harmadban kevés férfi van köztünk

   

Mestermérleg az Opten Vasas HC–MAC HKB Újbuda mérkőzés után.

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Úgy érzem, talán lehetett volna több ebben a meccsben, talán vissza lehetett volna hozni, de nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. A védekező harmadban kevés férfi van köztünk, aki meri vállalni a fájdalmat, ennyi lövést nem szabad adni az ellenfélnek, szitává lövik a kapusainkat. Ennél sokkal önfeláldozóbban kell játszanunk.”

Kangyal Balázs, MAC HKB Újbuda: “Azzal foglalkoztunk a legtöbbet, hogy hogyan tudunk készen állni minden meccsen az első pillanattól. Most nem volt ezzel probléma, nagy nyomás alatt tartottuk a Vasast az elején. Utána jött két kiállítás, két emberelőny, vezettünk is, majd belementünk egy olyan káoszhokiba, amiből kiállításokat kaptunk. Fegyelmezetlenek voltunk, abszolút visszahoztuk őket a meccsbe. Utána kicsit rendbe vágtuk a fejeket és a játékrendszerünket, nagyon sokat korcsolyáztunk, nagyon sokat ütköztünk, sok olyan dolgot használtunk, amikről az elmúlt napokban beszéltünk. Ez hozta a különbséget, és úgy érzem, most tényleg volt különbség a két csapat között. Megérdemelten nyertünk, ezért is gratuláltam a srácoknak tiszta szívemből az öltözőben.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Kedves, Váczi.
Tóth K. B.: 91,3% (Sági)
K
Farkas R.: 92,6% (Bálizs)
Bukor, Kováts, Bödök, Czakó, Turbucz
1
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy K., Molnár
Kmec, Surányi, Béres, Páterka, Szalma
2
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
Ozols, Tornyai G., Schmál, Szlama, Pápa
3
Csollák, Garát, Kedves, Ádám, Majoross
Mayer, Farkas B., Csiki, Németh, Léránt
4
Bugár, Lőczi, Ritter, Kozma
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:37 MAC PP Dóczi Schlekmann
1-1 16:55 VAS Pápa
1-2 27:05 MAC Schlekmann Garát
1-3 31:29 MAC Kreisz Macaulay Terbócs
2-3 40:48 VAS Béres
2-4 47:10 MAC PP Schlekmann
2-5 59:43 MAC EN Schlekmann Majoross Nagy K.
27 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 8

12 meccsen 13 gólnál tart 19 évesen

 

Nemcsak Schlekmann Márk eddigi utolsó 3 találatát mutatjuk meg, hanem az Opten Vasas HC–MAC HKB Újbuda teljes összefoglalóját is.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., szombat
EL 17:00 DABVAS 2-7VÉGE
EL 17:30 TITUTE 5-10VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 4-3VÉGE
január 24., vasárnap
EXL 17:00 POPMIS 5-3VÉGE
január 25., hétfő
KHL 17:30 JOKAVG 
    • SPORT 2
EL 20:00 DEBFTC 3-6VÉGE
január 27., szerda
EL 17:30 SCCVAS 4-3 BVÉGE
január 28., csütörtök
EL 17:30 BRADEB INFO
EL 17:30 GYEMAC INFO
EL 17:30 SCCVAS INFO
EL 18:00 DABTIT INFO
EL 18:30 UTEFTC INFO
    • M4 SPORT
január 29., péntek
NHL 01:00 MTLCGY 
    • Arena4
EL 17:30 GYEDEB 
EL 17:30 SCCMAC 
EXL 18:00 MISNZÁ 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
    • DIGI SPORT 2
január 30., szombat
EL 17:30 BRAVAS 
EL 18:30 UTEDAB 
január 31., vasárnap
EL 16:30 BRAMAC 
EL 17:30 GYEVAS 
EL 17:30 SCCDEB 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 AVSVSV 
    • DIGI SPORT 2
EXL 18:00 MISDTV 
Partnerünk
Archívum