Az UTE felzárkózhat az Erste Liga-élmezőnyhöz

   

Sorozatban aratott 5 sikerükkel közel kerültek a dobogósokhoz a lilák, akiknek most a listavezető DEAC-ot is el kellene kapniuk.

Belejött az Újpest a hokiba az elmúlt hetekben, és ennek meg is van a szemmel látható eredménye. Mialatt a dobogósok körbeverték egymást, illetve esetenként lentebb található ellenfelektől is kikaptak, Virág Csaba gárdája 1 pontra megközelítette a negyedik Brassót – amely persze sokkal kevesebb mérkőzésnél tart –, és már a dobogós FTC-Telekomtól is csak 5 egység választja el. Ez a differencia csökkenhet 2 pontra, ha az UTE le bírja gyűrni a listavezető DEAC-ot is. A lilák a Fradi elleni 2-6 óta a Vasassal szenvedtek meg leginkább, a Titánokat kétszer intézték el lazán, a megosztott címvédő elleni visszavágó 5-1 lett a javukra, majd harmadjára a DAB-ot is bedarálták. Ha ránézünk a játékosstatisztikáikra, szembetűnő: ezúttal végre kiválóan igazoltak, Chris Bodóval, Kyle Justtal és Maks Selannal is pompás vásárt csináltak, Rajna Miklós érkezése pedig igazi hab a tortán, bizonyára imádkoznak is, hogy az elvben a DVTK Jegesmedvék kötelékébe tartozó kapust nehogy vissza kelljen adniuk. Mindezek nyomán a pénteki tévés meccs abszolút csúcsrangadónak tekintendő, elvégre a listavezető DEAC produkcióját sem illetheti kevesebb dicséret. David Musial fiai decemberben az összes magyarországi meccsüket megnyerték, két vereségük Erdélyben született, de előbb még ott is elintézték a sztárigazolásokkal felálló Sportklubot. A felek egyikének sorozata mindenesetre estére megszakad, de hogy ki lesz boldog a végén, megjósolhatatlan. Az eddigi 2 meccset egyaránt a hazai csapat nyerte, a debreceni kiütéssel zárult, majd az újpesti is magabiztos diadalba torkollott, eddig 1-1 a meccsállás kettejük között.

UTE–DEAC 7-5

   

Kiváló meccsen szerezték meg sorozatban 6. győzelmüket a lilák a listavezető ellen, és ezzel felzárkóztak az Erste Liga élmezőnyére.

Az UTE csapatába visszatért Pokornyi Dávid, sérülés miatt hiányzott viszont Szécsi Patrik és Benk András. A DEAC-nál a legnagyobb név, aki nem játszhatott, Izacky volt – a helyére Kiss Patrik ment fel az első sorba –, de Hári Norbert távolléte is nyomot hagyott a csapaton. A kapukat válogatott hálóőrök védték, az egyik oldalon Rajna Miklós, a másikon Hetényi Zoltán.

Az első harmadot nagyon megnyomta a DEAC, több mint húsz lövést eresztett meg, hiába, ehhez képest kétgólos újpesti előnnyel ért véget a felvonás. Míg itt kimaradtak a legnagyobb helyzetek is, ott a korong mindenáron be akart menni. Így szerzett vezetést az UTE, Bodó középre lőtt pakkja Justról perdült be az 5. percben. A 8.-ban jött a következő, Phil Kiss takarásból lőtt a bal felsőbe, 2-0. A DEAC kivédekezett egy hátrányt, majd Pesztunov sikeres bulija után Kulesov szépített tökéletes bombával a 16. percben, 2-1. Az Újpest hamarosan visszaállította a közte kettőt, Vorobjov szenzációs kapu mögüli passzát előbb Nemes tette rá, majd a kipattanó után Sikorcin jóvoltából szédült be a játékszer valahogy, 3-1 volt ekkor az állás.

A második játékrészben a négynél is több gól született, előbb Kiss Patrik pompás fonákja révén feljött a DEAC, 3-2, ám ezt két hazai találat követte. Szabad Kevin no-look passzából Bodó továbbította az üres kapuba a korongot, utána Just varrta fel Bodó átadását, 5-2 a 30. percben. Megint a Debrecen időszaka következett, Vokla kotort be egy kipattanót, majd Filbrandt lőtt távolról, Rajna a kapu előtti forgalom miatt semmit sem láthatott, 5-4, a nyitott kérdések eldöntése későbbre maradt.

Az utolsó menetben egy ideig hátul is összeszedettebben jégkorongoztak a csapatok, a DEAC hiába hajtott az egyenlítésért. Amikor az 56. percben Lamoreux belőtte Varga Arnold passzát, sokan azt gondolhatták, a 6-4-gyel vége is, nem így lett, Kiss Patrik gyönyörűen lőtte ki kisvártatva a jobb felsőt. Hogy a DEAC hat az ötre támadhasson az egálért, azt egy Kulesov-kiállítás tette lehetetlenné, így is megpróbálták, előbb négy az öt, majd kapuslehozatallal öt az öt ellen, Sikorcin azonban betalált félpályáról, 7-5 lett a vége a rangadónak.

A Debrecen egyelőre maradt az élen, míg az UTE a Brassót megelőzve immár negyedik, és csak 2 pontra van a dobogós FTC-Telekomtól.

utedeb

fotó: Jani Martin/UTE

Ha nincs a kiállítás, még lehetett volna esélyünk

   

Így látták a vezetőedzők az UTE–DEAC rangadót.

Virág Csaba, UTE: “Egy edző sem szereti az ilyen mérkőzéseket. Mi csak a harmadik harmadban voltunk elég fegyelmezettek, arra lehet alapozni a továbbiakban. Ami az első negyven percben történt, azt gyorsan el kell felejteni, csak a kapusunknak és a jó helyzetkihasználásunknak köszönhettük a vezetést. Jól hangzik a hat győzelem zsinórban, de ezt is a helyén kell kezelni, nem szabad, hogy a siker rossz irányba vigyen minket.”

David Musial, DEAC: “Már az első harmadban szerezhettünk volna gólokat, hat-hét lehetőségünk volt, ezeket nem használtuk ki. A vereség ellenére azt mondom, jó mentalitással játszottunk, 2-5-ről fel tudtunk zárkózni. Vissza kell néznem a hibáinkat, de talán mi voltunk a jobb csapat. Az utolsó szabálytalanságot két perccel a vége előtt nem szabadott volna elkövetnünk, ha nincs a kiállítás, még lehetett volna esélyünk. A meccset a tévénézők biztos élvezték, szerintem a vezetőedzők kevésbé.”

utedeb

fotó: Jani Martin/UTE

Erste Liga, Megyeri út, 0 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Szabó, Pálkövi.
Rajna: 90,6% (Duschek)
K
Hetényi: 78,6% (Gönczi)
Horváth A., Stadel, Szabad, Just, Bodó
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Kiss Patrik, Novotny
Selan, Kiss Phil, Lamoureux, Rafaj, Vincze
2
Kiss R., Sándor F., Kulesov, Mazzag, Pesztunov
Kovács A., Varga, Nemes, Sikorcin, Vorobjov
3
Berta, Filbrandt, Kozma, Molnár D., Szűcs
Pokornyi, Banga, Godó, Horváth Á.
4
Bogesic, Mihalik
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:48 UTE Just Bodó
2-0 07:59 UTE Kiss Phil Vorobjov Nemes
2-1 15:33 DEB Kulesov Pesztunov
3-1 16:50 UTE Sikorcin Vorobjov Nemes
3-2 24:08 DEB Kiss Patrik Dalecky
4-2 28:02 UTE Bodó Szabad Lamoureux
5-2 29:55 UTE Just Bodó
5-3 31:30 DEB Vokla Kulesov Mazzag
5-4 38:47 DEB Filbrandt
6-4 55:30 UTE Lamoureux Varga
6-5 56:15 DEB Kiss Patrik Dalecky Kiss R.
7-5 59:51 UTE EN Sikorcin
29 Kapura lövések száma 53
4 Kiállításpercek 4

Szabad nagyon szép no-look passzt adott Bodónak

 

Az UTE–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum