Utolsók újabb presztízsrangadója jön Győrben

   

A Titánok eddig 2-ből 2-szer lenyomták a DAB-ot, a nap kérdése, hogy Azariék számára hoz-e új lendületet az új esztendő.

Számtalanszor leírtuk már, hogy akárcsak 2 évvel ezelőtt, úgy most is az Acélbikák jelentik az Erste Liga-szezon negatív meglepetését. A dunaújvárosi szurkolókat egyik keserűség éri a másik után, keretük ismeretében biztosan nem számítottak rá, hogy utolsók lesznek, arra sem, hogy végtelen hosszúságú vereségsorozatot építenek, de ezen belül is kegyetlenül bánthatja őket, hogy a nagy megyei riválisnak már a farmcsapatával sem bírnak, egyetlen pontot sem szereztek eddig ebben a párharcban. A Titánok Győrben 7-2-re, Újvárosban 5-3-ra nyertek decemberben, végső soron ez is oka annak számtanilag, hogy jelenleg 4 pont a különbség a bajnoki tabella utolsó előttije és utolsója között. Karácsony előtt egyszer már úgy nézett ki, az Acélbikák akár ki is kapaszkodhatnak a gödörből, ugyanis legyőzték a listavezető MAC HKB-t, ám utána simán kikaptak a Vasastól, majd nagy csatában az UTE-tól is, a felívelő szakasz tehát még odébb van. Ami mégis reményt adhat nekik az újévi presztízsrangadó előtt, az az, hogy a Titánok is pocsék formában vannak. Kasper Vuorinen együttese a DAB legyőzése óta háromszor kapott ki, utóbbi két találkozója alkalmából 1 árva gólt sem lőtt, cserébe kereken 10-et kapott. Egy biztos, lendületet csak egyikük vehet a győri összecsapáson.

Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 3-4

   

A DAB Keegan Dansereau vezetésével háromgólos hátrányból kiharcolta a hosszabbítást, ahol meg is nyerte a mérkőzést.

A két csapat utolsó 2020-as meccskeretéhez képest egyetlen változás történt: a Titánoknál Kovács Alex ezúttal nem szerepelt, ugyanis az ICEHL-együttesben kapott lehetőséget. A találkozó első perceiben a DAB játszott aktívabban, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést: Balogh büntette meg, hogy a vendégek kapusa és hátvédje egymásra várt, a kaput megkerülve behúzta a korongot. Öt perccel később Luusuanieni egy másik dunaújvárosi védelmi hibát követően tovább növelte a Titánok előnyét. A második harmadban Bacashihua sokáig hibátlanul védett, aztán fél perccel a vége előtt McNulty emberelőnyben kicselezte. A 46. percben a vendégek egy 5 a 4 elleni találattal szépítettek, a korongjáratás végén Turcotte talált be Gyenesnek. A harmadik játékrész közepén St. Pierre és Dansereau megléptek, a ziccert utóbbi zárta sikerrel, ezzel 1 gólra csökkent az Acélbikák hátránya. Hat perccel a rendes játékidő vége előtt Kovács Bronson vérző orral az öltözőbe vonult, a játékvezetők percekig tanácskoztak, nem láttak szabálytalanságot, a DAB csapatkapitányának le kellett cserélnie a véres mezét. Nem sokra rá azonban már emberfórba kerültek a dunaújvárosiak, ahol Dansereau bombázott a kapuba. A véghajrában a vendégek 5 a 4 ellen támadhattak a rendes játékidős sikerért, ahol hatalmas bakit követtek el: 6 mezőnyjátékosuk volt a jégen. Hosszabbításra került sor, ahol Vuorijärvi döntötte el a meccset a DAB javára.

A Dunaújvárosi Acélbikák 4-3-ra nyertek, hátrányuk 5 pontra csökkent a 8. helyen álló Opten Vasas HC mögött, vasárnap Debrecenben lépnek jégre. A 9. helyezett Titánok 2 pontra megközelítették a Vasast, legközelebb január 7-én az SC Csíkszeredát fogadják.

titdab-DSC06704

fotó: Titánok

A játékosoknak előjött a szívük

   

Mestermérleg a Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés után.

Kasper Vuorinen vezetőedző, Titánok: “Büszke vagyok arra, ahogy elkezdtük a mérkőzést, az első harmadban jól játszottunk, új irányelveket állítottunk fel a játékunkkal kapcsolatban, és a játékosok ezt követték is. A második harmad átlagosan sikerült, de rendben volt a játékunk, voltak helyzeteink, a végén be is találtunk, aztán a harmadik harmad kezdetén biztos voltam benne, hogy meglesz a negyedik gólunk, olyan erősen kezdtünk, utána oda-vissza játékká alakult a mérkőzés, és ebben nagy hibákat követtünk el, olyanokat, amilyeneket nem szabad. Ebből kaptunk három gólt. A hosszabbításban megvoltak a helyzeteink, nem tudtunk élni velük, az ellenfelünk pedig igen.

Borbás Gergely másodedző, DAB: “A csapat az elején nem azt csinálta, amit az edző kért. A védelemben voltak problémák, kétszer is a hátvédek hibáztak. A második harmadban többet dolgoztunk, mint az ellenfél, ennek ellenére nekik is megvoltak a helyzeteik, a kapusunk bravúrjaira azonban számíthattunk. A harmadik harmadban úgy mentünk ki, hogy nincs veszíteni valónk, csak a szív vihet bennünket győzelemre. Végre láttuk azt a játékot, amire vártunk, a játékosoknak előjött a szívük, háromgólos hátrányból tudtunk egyenlíteni és a hosszabbításban nyerni.”

Erste Liga, Győr, 0 néző. Játékvezetők: Timár, Timár, Bencze, Pálkövi.
Gyenes: 91,8% (Szeles)
K
Bacashihua: 93,5% (Pinczés B.)
Erdély, Reiter, Balogh, Dézsi, Péter
1
Kovács B., Pozsár, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
Nagy, Vas, Almási, Császár, Luusuaniemi
2
Jakabfy, Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte
Dobmayer, Kóger, Tiainen, Jakimcsuk, Madácsi
3
Lencsés, Dósa, Németh P., Pihlqvist, Török
McNulty, Vincze, Németh K., Rétfalvi, Ambrus
4
Gebei B., Subotic, Pinczés O., Odnoga, Gebei G.
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
E
Gudas Leo, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:06 FHA Balogh Kóger Dobmayer
2-0 07:05 FHA Luusuaniemi Császár Kóger
3-0 39:26 FHA PP McNulty Dézsi Madácsi
3-1 45:30 DAB PP Turcotte Pihlqvist Török
3-2 49:29 DAB Dansereau St. Pierre Szappanos
3-3 56:38 DAB PP Dansereau Kovács B.
3-4 64:32 DAB Vuorijarvi Szappanos Pihlqvist
46 Kapura lövések száma 49
16 Kiállításpercek 12

Elképesztő kapushiba hozta az első Titánok-gólt

 

A Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 7-3VÉGE
MK 19:45 BJAAVS 3-2 BVÉGE
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
EL 17:30 GYEFHA 2-0VÉGE
január 31., kedd
EL 17:30 SCCDAB INFO
AL 20:30 IKOLHL INFO
AL 20:35 FTCSZG INFO
február 1., szerda
EL 17:30 BRADAB 
EL 18:40 BJAFTC 
AL 19:15 ASPWRM 
AL 20:15 DBFETO 
Partnerünk
Archívum