Február 5-én az AHL-szezon is elstartol

 

Észak-Amerika második számú hokiligájának elnöke hivatalos közleményt adott ki.

A nyilatkozat meglehetősen szűkszavú, Scott Howson három mondatban foglalta össze, mit lehet tudni: ?Az Amerikai Hoki Liga igazgatótanácsa elfogadta azokat a strukturális keretfeltételeket, amelyek a február 5-én induló AHL-szezonban lesznek érvényesek. A részleteket még ki kell dolgoznunk, de ez a lépés lehetőséget ad csapatainknak és NHL-es partnereiknek, hogy könnyebben tervezhessék a következő évadot. Alig várjuk, hogy február 5-én végre bedobhassuk a korongot.?

Egyelőre tehát a céldátum van meg, illetve gőzerővel dolgoznak a protokollokon, amelyek a lehető legnagyobb biztonságot nyújtják a játékosoknak és a stábtagoknak egyaránt. Az NHL nyilván ebben is példaként fog szolgálni.

Az AHL elindítása kulcskérdés az NHL számára is, hiszen sérülések, betegségek esetén ez az első számú utánpótlásforrásuk. Ennek jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni a világjárvány idején. Az NHL egyelőre odáig jutott, hogy engedélyezte a csapatok számára a keretek bővítését. Az ötlet a profi baseball-ligából, az MLB-ből jön, ahol a 2000-es szezonban engedélyezték az úgynevezett taxiosztagok alkalmazását. Az elképzelések szerint ugyanez lehetne az NHL-ben is, 4-6 fős kerettel lehetne ilyen tartalék csoportokat alkalmazni az engedélyezett 23 fős kereten felül. Ezek a játékosok a csapattal edzhetnének, utazhatnának, közös programokon vehetnének részt. Ugyanakkor semmilyen más klubbal nem érintkezhetnének, így az AHL-es farmmal sem. A taxiosztagok a szezon végén megszűnnének, azokat csak átmenetileg engedélyeznék. Ez persze csak félmegoldást jelent, hiszen valamiképpen biztosítani kell szezon közben a flexibilitást, ezt pedig leghatékonyabban egy működő AHL adhatja meg.

ahl logo

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum