Az UTE-nak akad elszámolni valója a DAB-bal

   

A kiváló formába lendült lila-fehérek eddigi két mérkőzésüket elveszítették a ligautolsóval szemben.

Az utóbbi években igazi klasszikussá nemesedtek a DAB–UTE párharcok, ezt a feljeményt bizonyos playoffos események alapozták meg. A legutóbbi ilyen nem hozott nagy küzdelmet, tavasszal söpréssel intézték el ellenfelüket az alsóházból érkezett lilák, viszont az idei alapszakaszban az Acélbikák el is kezdtek törleszteni ezért, kettőből kétszer nyertek. Szoros meccsek voltak ezek, Újpesten büntetőkkel, Újvárosban hosszabbításban nyert a DAB, igen ám, de mindez még októberben törtlént. Az az 5-4-es hazai diadal volt ráadásul hosszú időre az utolsó sikerük az Acélbikáknak, akik a folytatásban nem kevesebb, mint 11 vereséget szenvedtek el egymás után. Mint mindenki tudja, ennek edzőváltás és légióskontingens-átalakítás lett a következménye, majd jött végre egy bravúr a MAC HKB otthonában. A publikum ekkor azt hitte, innen felfelé vezet a többre hivatottnak vélt együttes útja, csakhogy ez tévedés volt: az Opten Vasas HC játszi könnyedséggel intézte el Azariékat. Ezek után adja magát, hogy a szerda esti újabb DAB–UTE csata egyértelmű esélyesének a lendületbe jött Megyeri útiakat tekintsük. A lilák jelenleg 4 meccses győztes szériában vannak, és ami ezen belül külön is fontos, hétfőn 5-1-re verték idegenben a megosztott címvédő FTC-Telekomot. Nem lehet kétséges, hogy ez a siker külön is doppingolja Benk Andrásékat, akiknek nem lehet más céljuk, mint a Dunaújváros ellen is megszerezni első idei győzelmüket.

Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 2-3

   

Az Újpest először győzte le a 2020/21-es Erste Liga-idényben az Újvárost, és 1 pontra megközelítette a Brassót.

Újoncot avattak a lilák a 18 éves Banga Nándor személyében, egyéb extrákat nem fedezhettünk fel az összeállításokban. Azt kell még megemlíteni, hogy a vendégeknél ismét Duschek Dávid kapott lehetőséget a Fradi elleni Rajna-parádé után. Az első játékrész 17. percéig kellett várni az első gólra, az első kiállítást gólra váltotta Benk András, 0-1. Az Újpest Bodó révén duplázta meg az előnyét a 28. percben, Dansereau azonban a 35.-ben közelebb hozta övéit, 1-2, így a második szünetig még semmi sem dőlt el. Az utolsó felvonásban sokáig csak egy Rafaj–Jakabfy konfliktus került a jegyzőkönyvbe – az sem volt komoly, két-két percet érdemeltek ki az érintettek –, majd éppen a rutinos negyedik soros UTE-s törte meg a gólcsendet, 1-3 az 54. percben, nehéz helyzetbe került a DAB. Akkor még inkább, amikor St. Pierre-t kiállították, ezzel 2 perccel kevesebb idejük maradt a hazaiaknak bármire is. Legalábbis elvben, a lilák ugyanis megtették azt a szívességet, hogy előnyben kaptak gólt, ismét Dansereau jóvoltából, 2-3. Igen ám, de ezután Mazurek is kapott két percet, nem maradt más megoldás, mint kapus nélkül menni 5 az 5 ellen, ez nem termett semmilyen gyümölcsöt. Ezzel az Újpest először nyert ebben a szezonban az Acélbikák ellen, és 1 pontra megközelítette a tabellán a 4. helyen álló Brassót.

dabute

fotó: Anda Fábián/DAB

Jó mérkőzés volt, de az eredmény csalódás

   

A vezetőedzők így látták a DAB–UTE mérkőzést.

Leo Gudas, DAB: “Jó mérkőzés volt, de az eredmény csalódás. Sokat dolgoztunk, nem is játszottunk rosszul, de a lehetőségeinkkel nem tudtunk élni, így vereséget szenvedtünk. A játékosok keményen küzdöttek, ez az elvárás a továbbiakban is, remélhetőleg megérkeznek majd a győzelmek is.”

Virág Csaba, UTE: “Kiegyenlített meccs volt, erre számítottunk. Tudtuk, hogy a DAB jó csapat, jobb annál, mint amit a helyezése mutat, ezért is értékes számunkra ez a győzelem. Nem játszottunk jól, de nagyon keményen dolgoztunk hatvan percen keresztül, erre az akaratra lehet építeni a jövőben is.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Horváth, Muzsik.
Bacashihua: 92,7% (Pinczés B.)
K
Duschek: 94,6% (Rajna)
Kovács B., Pozsár, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
1
Horváth A., Stadel, Benk, Just, Bodó
Jakabfy, Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte
2
Selan, Kiss, Lamoureux, Szabad, Vincze
Lencsés, Dósa, Németh, Pihlqvist, Török
3
Kovács A., Varga, Nemes, Sikorcin, Vorobjov
Gebei B., Subotic, Pinczés O., Odnoga, Gebei G.
4
Szécsi, Banga, Godó, Horváth Á., Rafaj
Gudas Leo, Borbás Gergely
E
Virág Csaba, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:37 UTE PP Benk Just Bodó
0-2 27:35 UTE Bodó Just Stadel
1-2 34:57 DAB PP Dansereau Szappanos Kovács B.
1-3 53:35 UTE Rafaj Kiss
2-3 57:52 DAB SH Dansereau
37 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 8

Hibátlan lőtt passzt kapott Benk András

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–UTE mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 3-6VÉGE
EL 17:30 FHAMIS 2-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 0-4VÉGE
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAFTC 
ICEHL 19:15 AVSASI 
AL 20:30 LHLOHA 
AL 20:45 WRMETO 
december 9., szombat
AL   DBFASP 
AL 19:00 SZGIKO 
AL 19:30 SPCFTC 
Partnerünk
Archívum