Megkapta újoncszerződését az 1/3-as Stützle

 

Az Ottawa tovább erősödik, miután megszerezte a Tampától a Cedric Paquette, Braydon Coburn párost, és aláíratta Tim Stützlét is.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az elmúlt 2-3 évben lesajnált kanadai fővárosi csapattal komolyan számolniuk kell a csoportriválisoknak. Az Ottawa a holtszezonban megszerezte Derek Stepant, Jevgenyij Dadonovot, Alex Galchenyukot, Erik Gudbransont és Matt Murray-t, akik mellé most érkezett a bajnokcsapattól a Cedric Paquette, Braydon Coburn duó és egy 2022-es második körös draftjog. A Tampa Bay Anders Nilssont és Marian Gaborikot kapta cserébe, akiket nem fogunk a jégen látni, mert azonnal hosszú távú sérültlistára tették őket, akárcsak Kucserovot. A lépésnek azért volt jelentősége, mert a trió együttes fizetése majdnem 17 millió dollár, ez azonban nem számít bele a bérkeretbe. Ezt emelte ki a klub GM-je, Julien BriseBois is az ügylet megkötése után: “Azt kell mondjam, hogy a fizetési plafonra figyelemmel a csere abszolút pozitív fejlemény. Persze azt is figyelembe kell vennünk, hogy lemondtunk két játékosról, akik segítettek nekünk megnyerni a Stanley Kupát. Adtunk még egy második körös választást is, és gyakorlatilag semmit sem kaptunk cserébe, csak helyet a plafon alatt. Ez így persze nem egészen normális dolog.”

Az Ottawa szurkolói a két játékos megszerzése mellett azt is  elkönyvelhették, hogy a klub megegyezett Tim Stützlével, aki aláírta hároméves belépő szintű szerződését. Az idei draft harmadik választottja az újoncoknak járó maximumot, azaz 925 ezer dollárt fog kapni. Ez a bónuszokkal kiegészülve 3,425 millióig is felkúszhat évente, ami három szezonra vetítve 2023-ig 10,275 milliót jelenthet a 18 éves csatárnak. Pierre Dorion, a Sens GM-je nem rejtette el az örömét a megegyezés megszületése után. “Tim a sebesség, a kreativitás és a játékintelligencia kivételes keverékével rendelkezik, amit rajongóink évekig élvezni fognak ? mondta. ? Dinamikus csatár, akitől azt várjuk, hogy csapatunk kulcsfontosságú részévé váljon, és az elitbe emeljen minket.”

A Washington Capitals a szívproblémák miatt az egész szezonra kieső Henrik Lundqvist helyettesét Craig Andersonban találta meg. A 39 éves veterán hálóőrnek a fiatal Ilja Szamszonov tehermentesítése lesz a feladata az amerikai fővárosi klubban. Anderson, aki az NHL egyik legalulértékeltebb kapusa, eddig 289 győzelmet szerzett az Ottawa, a Colorado, a Florida és a Chicago színeiben.

A szabadügynökpiacon maradt játékosok közül a legelőkelőbb helyet eddig Mike Hoffman foglalta el. Ez már a múlté, a 30 éves csatár elfogadta a St. Louis Blues ajánlatát. A korábban az Ottawában és a Floridában is megfordult, mindkét oldalon bevethető szélsőtől stabilan 25-30 gólra és 60 pont körüli teljesítményre számíthat Craig Berube, a Blues mestere.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum