Az FTC-Telekom visszaelőzné a DEAC-ot

   

A megosztott Erste Liga-címvédőnek hoznia kell az UTE elleni örökrangadót, ha ismét a tabella élén szeretne állni.

Továbra is rendkívül sűrű a magyar bázisú nemzetközi bajnokság élmezőnye. Mivel a Brassó a romániai kupahétvége előtt játszott utoljára Erste Liga-meccset, így az utóbbi időben három magyarországi gárda előzgeti egymást. A MAC HKB kissé megtorpant, miután a DAB-tól és a DEAC-tól is kikapott, emiatt előbb az FTC-Telekom került az élre, majd vasárnapi győri sikerével a Debrecen ragadta magához a pozíciót. David Musial együttese január 1-jéig már nem játszik, ezért a Fradi előtt megnyílt a lehetőség, hogy visszaelőzze tabellaszomszédját. A feladat egyszerű, ám a végrehajtás nehézségekbe ütközhet. A hétfői esti tévés meccsen az az UTE érkezik a Tüskecsarnokba, amely jelenleg 3 meccses győzelmi szériában van, és amely számára nagyon fontos lenne, hogy az úgynevezett derbin végre megszerezze első idei sikerét a zöldek ellen. A liláknak tavaly sem ment ebben a párban, összesen 1 sikerre voltak képesek 8 próbálkozásból. Az aktuális évadban ugyanez a mutató Megyeri úti szemszögből nézve kettőből semmi, ráadásul míg az első találkozó szoros volt, a második már korántsem, december 8-án 6-2-re nyertek Nagy Gergőék idegenben. Nyilván hazai pályán sem más a céljuk, ráadásul ők is szép szériában vannak, 5-ször nyertek egymás után, és ez a menetelés éppen az említett Újpest elleni diadallal kezdődött. Adná magát a folytatás, presztízsokokból és egyébként is. Nagy csata lesz a köztévé sportcsatornájának kamerái előtt.

FTC-Telekom–UTE 1-5

   

Az újpestiek Rajna Miklós vezetésével legyőzték a ferencvárosiakat, akik így nem tudták visszaelőzni a DEAC-ot a tabellaelsőségért folyó harcban.

Mindkét csapat közel ugyanabban az összeállításban szerepelt, mint legutóbb, egyedül Nemes volt az, aki nem játszott az UTE szombati találkozóján. A meccset a ligaelsőség visszaszerzéséért hajtó FTC-Telekom kezdte jobban, fölényük a 13. percben érett góllá, amikor Hegyi egy emberelőnyös kék vonalas bombával vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket. Hegyi 8 gólpasszt követően szerezte meg idénybeli első találatát. Az első harmad végén szintén egy 5 a 4 elleni akció hozta az egyenlítést: az üresen érkező Lamoureux használta ki a fórt egy keresztpasszból. A második játékrészben hibátlanul védtek a kapusok, Arany és Rajna több bravúrt bemutatva tartotta az 1-1-es állást. A harmadik felvonás elején már az UTE-nál volt az előny: egy ellentámadás végén Varga kotorta be közelről a korongot a hazai kapuba. Három perccel később megint egy újpesti hátvéd volt eredményes, ezúttal Stadel talált be a már vert helyzetben lévő Aranynak. A 48. percben bekerült a vendégek kapujába a korong, de a játékvezetők már hamarabb úgy látták, hogy Rajna birtokolja a játékszert. Az FTC-Telekom harcolt a kétgólos hátrány ledolgozásáért, 2 perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért és lehozta Aranyt. Hiába, Benk egy üres kapus góllal véget vetett a ferencvárosi reményeknek, sőt még Lamoureux is betalált egy szép passz után.

Az UTE 5-1-re nyert, hátránya 4 pontra csökkent a nála 6 meccsel kevesebbet játszó, 4. helyen álló Brassó mögött. A lila-fehérek a DAB otthonában zárják a 2020-as évet. Az FTC-Telekom lemaradása 2 pont maradt a DEAC mögött, ám eggyel kevesebbszer lépett jégre, mint a debreceniek. A Fradi csütörtökön az Opten Vasas HC ellen zárja a naptári évet.

ftcute-20201228SMIC8353

fotó: FTC-Telekom

Az utolsó harmadban teljesen összeomlottunk

   

Az idei Erste Liga-szezon harmadik FTC-Telekom–UTE rangadóját Virág Csaba és Fodor Szabolcs vezetőedzők értékelték.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Váczi.
Arany: 89,5% (Nagy K.)
K
Rajna: 97,0% (Duschek)
Ellerby, Tóth Gergely, Nagy G., Kulmala, Somogyi
1
Horváth A., Stadel, Benk, Just, Bodó
Versteeg, Hegyi, Hodgman, Pavuk, Tóth A.
2
Selan, Kiss, Lamoureux, Szabad, Vincze
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Németh, Sági
3
Kovács A., Varga, Rafaj, Sikorcin, Vorobjov
Boros, Farkas, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
4
Szécsi, Horváth Á., Godó, Kovács S., Nemes
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:19 FTC PP Hegyi Karmeniemi
1-1 18:59 UTE PP Lamoureux Sikorcin Vorobjov
1-2 41:49 UTE Varga Vorobjov Nemes
1-3 44:22 UTE Stadel Vincze Szabad
1-4 59:03 UTE EN Benk Bodó
1-5 59:28 UTE Lamoureux Vincze
33 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 10

A lilák látványos gólpasszokkal verték a zöldeket

 

Az FTC-Telekom–UTE Erste Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum