Rangadók rangadója az Erste Liga-alsóházban

   

A 9. Opten Vasas HC a 10. Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja, vendégsiker esetén helycsere történne a táblázaton.

Izgalmas tévés mérkőzésekkel folytatódik a magyar bázisú nemzetközi bajnokság. Elsőként a káposztásmegyeriek csapnak össze a dunaújvárosiakkal, és ennek a megméretésnek speciális tétje van. Az elmúlt három hónapban eltérő pályát futottak be a felek, a Vasas a várakozások felett teljesített, a DAB mélyen alattuk, ami a tabella állásában is megmutatkozott. A harmadik szezonjukat futó piros-kékek néhány bravúrt is bemutatva szorgosan gyűjtötték a pontokat, miközben az Acélbikák kudarcot kudarcra halmozva rút vereségsorozatba szaladtak bele. Ennek következtében előbb az utolsó helyre csúsztak, majd le is szakadtak közvetlen riválisaiktól. Jellemző, hogy hiába szerezték meg legutóbb idényük első 3 pontos sikerét – 18. nekifutásra! –, így sem tudtak előrébb lépni. Viszont az akkori listavezető MAC HKB otthonában aratott diadal már jelezte: az új vezetőedzővel, valamint a Bacashihua, Vuorijarvi, Turcotte trióval megerősített DAB-bal minden bizonnyal számolni kell a jövőben. Hogy ez a feltevés beigazolódjon, ahhoz az olyan találkozókat, mint a vasárnap délutáni, okvetlenül hozniuk kell Azariéknak. Ehhez azonban Ladányi Balázs tanítványainak is lesz egy-két szavuk, elvégre nekik is megjött az étvágyuk, egyértelmű, hogy – nagyon helyesen – nem tisztes vereségekben, hanem playoffot hozó győzelmekben gondolkodnak az idén. Olyanokban, mint a december 8-ai Vasas–DAB, amelyet 6-1-re nyertek meg. Ebből nyilván nem sülhet ki más, csakis egy nyílt sisakos rangadó, amelyet a köztévé sportcsatornáján a magyar hoki összes rajongója megtekinthet.

Opten Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák 4-1

   

A lelkes fiatalok elkapták a legutóbb a MAC HKB otthonában győzelmet arató DAB-ot, fontos pontokat szerezve a rájátszásért folyó harcban.

Az Opten Vasas HC nem nevezte Farkas Mártont és Pápát, helyettük Kováts és Szabó kapott lehetőséget. A DAB-nál a súlyos sérülést szenvedett Hruby helyett Gebei Gergely szerepelt. A hazaiak az első akcióból megszerezték a vezetést: a 13. másodpercben a decemberben eddig csak egyetlen meccset játszó Kováts ziccerbe került és idénybeli első góljával hálálta meg Ladányi Balázs bizalmát. A következő pár cserében is a fiatal együttes játszott aktívabban, aztán a 4 nappal ezelőtt az idei első rendes játékidőben szerzett győzelmüket begyűjtő dunaújvárosiak is felvették a tempót. A DAB vezetett több támadást, mégis a hazaiak előnye nőtt, miután a 8. percben Schmál belőtt egy kipattanót. A DAB-nak még az első harmad végén sikerült szépítenie, Török talált be Tóthnak. A meccs első kisbüntetését Páterka kapta, az Acélbikák egyenlíthettek volna a fórban, de csak kapuvasig jutottak. A 35. percben Szabó Zalán megszerezte pályafutása első felnőtt gólját: beleért Csiki középre tett korongjába, a játékszer egy dunaújvárosi korcsolyáról bekerült a kapuba. Két perccel később két Vasas-légiós, Vesutkin és Kmec játszott össze, az akciót utóbbi zárta góllal. A harmadik játékrészben a DAB próbált felzárkózni, de csak vasig jutott Dansereau révén, miközben a hazaiak számtalan hatalmas helyzetet alakítottak és hagytak ki, a kapura lövéseket pedig 19-9-re nyerték.

Az Opten Vasas HC 4-1-re nyert, ezzel egészen a 7. helyig ugrott, és hétfőn a MAC HKB-t fogadja. A Dunaújvárosi Acélbikák még inkább hátrányba kerültek a rájátszást érő 8. helyért folyó harcban, szerdán az UTE-t látják vendégül.

vasdab-optenvasas_dab_12_27_16

fotó: Dobos Sándor/Opten Vasas HC

Nagyon örülök a karácsonyi három pontnak

   

Mestermérleg az Opten Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés után.

Ladányi Balázs vezetőedző, Opten Vasas HC: “A legnagyobb hozadéka a meccsnek, hogy egy gólon tartottunk egy olyan ellenfelet, amelynek nagyon magas szinten van a támadópotenciálja. A kapusunk nagyon jól védett ismét, sikerült kihasználnunk a helyzeteinket is. Ettől függetlenül mennünk kell tovább, tovább kell javítani azokat a hibáinkat, amiket nem az ellenfél kényszerít ki. Könnyen eladott korongokra gondolok itt, helyezkedési problémákra. Van mit javítanunk, de nagyon örülök a karácsonyi három pontnak. Ami a hétfői meccset illeti: régen játszottunk a MAC HKB-val, nagyon az elején, és láttam ugyan több meccsüket, elemeztünk is, de mindig nagyban befolyásolja a játék képét, hogy mi hogyan jégkorongozunk. Ott is a pontok megszerzése lesz a fókuszban, mert minden meccsre így megyünk ki.”

Borbás Gergely másodedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Élt bennünk a visszavágás vágya, készültünk, nyerni szerettünk volna, ahogy mindegyik meccsen. Az elején dekoncentráltak voltunk, nem vettük fel a tempót, elkéstünk a védekezésnél, két borzalmasan nagy hibából előnybe került az ellenfél. Utána kapartunk, dolgoztunk ki helyzeteket, de nem volt szerencsénk, a meccs eleje megpecsételte a sorsunkat.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Mizsák, Váczi.
Tóth: 97,0% (Sági)
K
Bacashihua: 90,2% (Pinczés B.)
Bukor, Kováts, Bödök, Czakó, Turbucz
1
Kovács, Pozsár, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
Tornyai, Ozols, Béres, Páterka, Szalma
2
Jakabfy, Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte
Kmec, Surányi, Schmál, Szlama, Vesutkin
3
Lencsés, Dósa, Németh P., Pihlqvist, Török
Léránt, Seregély, Csiki, Németh Á., Szabó
4
Gebei B., Tamás, Pinczés O., Odnoga, Gebei G.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Gudas Leo, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:13 VAS Kováts Bödök Turbucz
2-0 07:37 VAS Schmál Szlama Vesutkin
2-1 18:20 DAB Török Turcotte Vuorijarvi
3-1 34:34 VAS Szabó Csiki Léránt
4-1 36:58 VAS Vesutkin Kmec
41 Kapura lövések száma 33
14 Kiállításpercek 4

Kováts 13 másodperc alatt betalált Bacashihuának

 

Az Opten Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum