A győztes utolérheti a listavezető Fradit

   

Az egyaránt 34-34 pontos MAC HKB és DEAC Erste Liga-rangadójának különlegességében is egyszerű a tétje.

Továbbra is rendkívül sűrű a magyar bázisú nemzetközi bajnokság élmezőnye. Az élen az utóbbi időben egyre meggyőzőbb FTC-Telekom áll 37 ponttal, az újbudaiak és a debreceniek 34 egységgel bírnak, míg a negyedik Brassó 33-mal rendelkezik, de úgy, hogy a három dobogósnál sokkal kevesebb mérkőzést játszott. A MAC HKB és a DEAC összecsapása tehát arról dönt, hogy melyikük éri utol – vagy túlóra esetén közelíti meg – a listavezetőt. Ez már a harmadik meccse lesz a feleknek, és eddig Kangyal Balázs legénysége felé billen a mérleg nyelve. A történet egy 5-4-es hosszabbításos “rozsomák”-sikerrel kezdődött, majd debreceni szemszögből nézve sima 1-5-tel folytatódott. Ez utóbbbi összecsapást is nagyon régen, még október 18-án vívták, azóta elkerülték egymást a riválisok. Ami az utóbbi hetek produkcióját illeti, abban jóval jobban állnak David Musial fiai. A DEAC decemberben 6-ból 4-szer nyert, emellett csak Gyergyóban és Brassóban kapitulált. A tucatnyi magyar válogatott jégkorongozóra és jó néhány fiatalra építő újbudaiak ezzel szemben 5-ből csak 2-szer győztek, a Titánokat kiütötték, a GYHK-t büntetőkkel múlták felül. Brassóban és Csíkszeredában kikapni persze nem nagy kunszt, a karácsony előtti utolsó játéknapon ellenben szenzáció született: 11 vereségre rúgó sorozatát szakította meg a tökutolsó DAB a Tüskecsarnokban. Innen kell felráznia övéit Kangyal Balázsnak, aki bizonyára már tudja, hogy visszatérhet-e a csapatba a kisebb sérüléséből lábadozó házi pontkirály, azaz a vezér Sofron István. A mérkőzést élőben közvetíti a köztévé sportcsatornája.

MAC HKB Újbuda–DEAC 2-3

   

A debreceniek büntetőkkel nyertek a 34 pontos csapatok rangadóján, és ellenfelüket megelőzve feljöttek a 2. helyre.

Kangyal Balázs és David Musial is ugyanazokat a játékosokat küldték a jégre, akik a legutóbbi meccseken játszottak. A találkozó néhány perces késéssel indult az egészségügyi személyzet hiánya miatt. A MAC HKB másfél perc után megszerezte a vezetést Molnár góljával, majd ezt követően a hazai együttes többet birtokolta a korongot. Az összecsapás – és a sportszerű UTE–Titánok meccset követően a játéknap – első kiállítását Pesztunov kapta, de mielőtt visszatért volna, Szűcsöt is kiküldték. A DEAC kibekkelte az emberhátrányokat. A második játékrész elején Mihalik 2+10 perces büntetést kapott, később pedig Berta büntetése során is 5 a 4-re támadhatott az újbudai csapat. A kimaradt emberfórok megbosszulták magukat, Kiss Patrik a meccs felénél egyenlített. A MAC HKB a 37. percben újra megszerezte a vezetést, egy Hetényi-védés után Orban juttatta újra előnyhöz a hazaiakat. Két percre rá Kiss Patrik megint egalizált, ezúttal egy kapu mögülről érkező passzból. A harmadik húsz perc elején egy csapatbüntetés miatt eljött az első DEAC-fór, ami kimaradt, majd jött az ötödik újbudai emberelőny. A rendes játékidő utolsó 10 percében Hetényinek akadt több dolga, ám a végjátékhoz közeledve 5 a 4 ellen támadhattak a debreceniek, Bálizs remekül védett. A hosszabbítás bevállalós játékot hozott, valamint MAC HKB-fórt, mégis büntetőkre került sor. A szétlövés során egyedül Kloz talált be.

A DEAC 3-2-re nyert büntetőkkel, győzelmével megelőzte ellenfelét, feljött a 2. helyre. A debreceniek vasárnap Győrben játszanak a Titánokkal. A MAC HKB hétfőn az Opten Vasas HC-hoz látogat.

macdeb_TSH9111

fotó: Szűcs Attila/MAC HKB Újbuda

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Dorner, Árkovics.
Bálizs: 90,3% (Farkas)
K
Hetényi: 92,3% (Gönczi)
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy K., Molnár B.
1
Sándor F., Kiss R., Hári, Kulesov, Pesztunov
Macaulay, Jászai, Orban Brance, Kreisz, Terbócs
2
Kloz, Vokla, Dalecky, Mihalik, Novotny
Csollák, Garát, Kedves, Ádám, Majoross
3
Berta, Filbrandt, Kozma, Molnár D., Szűcs
Bugár, Tornyai, Lőczi, Ritter, Strenk
4
Bogesic, Kiss P., Mazzag
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:22 BJA Molnár B. Nagy K. Orban Brance
1-1 30:08 DEB Kiss P. Dalecky Novotny
2-1 36:34 BJA Orban Brance Garát Kreisz
2-2 38:14 DEB Kiss P. Kloz
2-3 65:00 DEB GWS Kloz
26 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 22

Nagy Krisztián óriási passzt adott Molnárnak

 

A MAC HKB–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum