Az élmezőny nyomába eredne az UTE

   

A Titánoknak lenne miért visszavágniuk a Megyeri úton, de egészen biztosan nem lesz könnyű dolguk.

Kereken két héttel ezelőtt másodszor találkoztak a felek az idei Erste Liga-szezonban. A Titánok az első és a második alkalommal is három gólt lőttek, ez azonban mindkétszer nagyon kevésnek bizonyult. Október 18-án hatot vágott az UTE a koronavírus-karanténból visszatérő Fehérvár-farm ellen, majd a december 11-ei győri találkozón egyenesen 9 találattal terhelte meg vendéglátója kapuját. Ezek után az első pontszerzésre hajthat Kasper Vuorinen gárdája, amely a 9-es óta előbb legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikákat, majd bár helytállt, mégis kikapott a listavezető FTC-Telekomtól. Az UTE ez idő alatt megtörte a beharangozóinkban többször is említett sormintát – hosszú időn át felváltva követték egymást a sikerek és a kudarcok –, mégpedig úgy, hogy két győzelmet aratott egymás után. Egészen pontosan az történt, hogy Benk Andrásék a Titánok kiütése után hosszabbításban felülmúlták a módfelett harcias Vasast is. Virág Csaba gárdájának ezek után nem lehet más célja, mint hármas nyerő szériát építeni. Az élmezőny ugyan messze van – a 4. Brassó és az 5. UTE között 10 pont a különbség –, ám az alapszakasznak a feléhez is éppen csak közelítünk, következésképpen még minden lehetséges. Nem mellesleg érdeklődéssel várjuk, hogy a lilák bevetik-e a találkozón a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönvett Rajna Miklóst. A mérkőzést a köztelevízió sportcsatornája élőben közvetíti.

UTE–Titánok 4-0

   

Az újpestiek a második harmad elején 6 perc alatt 3 gólt lőttek, Rajna shutouttal mutatkozott be a lila-fehéreknél.

A Titánok ugyanabban az összeállításban léptek jégre, mint az FTC-Telekom otthonában, míg az UTE kapujában Rajna debütált, nem játszott Nemes, valamint visszatért a védelembe Phil Kiss. A meccs elején a Titánoknak volt néhány kapura lövése, aztán pontatlanná vált a játék mindkét fél részéről, egyik kapusnak sem kellett hatalmas bravúrt bemutatnia. A második harmadra élesebben érkezett ki az UTE. A játékrész 48. másodpercében Stadel lapos lövésével megszerezte a vezetést, 4 percre rá Just volt eredményes egy svájci figura végén, majd Lamoureux növelte háromgólosra a lila-fehérek előnyét, aztán nem sokra rá kapuvasat lőtt. A folytatásban az UTE jól kontrollálta a játékot, a Titánok több tilos felszabadítást is ütöttek. A harmadik felvonásban a Titánok küzdöttek a szépítő találatért, de Rajna kapott gól nélkül tudott visszatérni a magyar bajnokságba közel 4 év után. A végeredményt Szabad állította be 2 perccel a vége előtt.

Az UTE 4-0-ra nyert egy pörgős és sportszerű mérkőzésen – a találkozó két órán át sem tartott, valamint egyetlen kiállítást sem osztottak ki a játékvezetők –, hétfőn újabb tévés mérkőzést játszik, mégpedig az FTC-Telekom ellen. A Titánok vasárnap 18 órától a DEAC-ot fogadják az M4 Sport+ kamerái előtt.

utetit_MI_0755

fotó: Jani Martin/UTE

Örülünk a három pontnak, megdolgoztunk érte

   

Így látták a vezetőedzők az UTE–Titánok mérkőzést.

Virág Csaba, UTE: “Úgy akartunk kezdeni, mint a Vasas ellen, mégis eléggé álmosan indult a meccs számunkra. A második harmadban már azt az arcunkat mutattuk, amit szeretnénk látni a jövőben is. Egyszerűen hokiztunk, ezáltal olyan nyomást helyeztünk az ellenfélre, amire nem tudott jól reagálni. Rajna Miklós shutoutjának nagyon örültünk, ez nyílván neki is fontos lesz a jövőben. Örülünk a három pontnak, megdolgoztunk érte.”

Kasper Vuorinen, Titánok: “Az első húsz percben nagyon jól játszottunk, azt követően ránk jött a hazai csapat. Az összes buta hibát elkövettük, nem koncentráltunk, és egy olyan jó csapat, mint az Újpest, ezt kíméletlenül ki tudja használni. Az utolsó húsz percben kínkeservesen küzdöttünk, hogy gólt szerezzünk, ehelyett megkaptuk a negyediket is.”

Erste Liga, Megyeri út, 0 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Kocsány, Schumacher-kovács.
Rajna: 100% (Duschek)
K
Gyenes: 90,9% (Szeles)
Horváth A., Stadel, Benk, Just, Bodó
1
McNulty, Nagy, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
Selan, Kiss, Lamoureux, Szabad, Vincze P.
2
Erdély, Reiter, Ambrus, Dézsi, Péter
Kovács Attila, Varga, Rafaj, Sikorcin, Vorobjov
3
Dobmayer, Vas, Almási, Balogh, Madácsi
Szécsi, Horváth Á., Godó, Kovács S.
4
Kóger, Vincze G., Németh, Rétfalvi, Jakimcsuk
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:48 UTE Stadel Bodó Just
2-0 24:47 UTE Just Bodó Benk
3-0 26:38 UTE Lamoureux Vincze P. Stadel
4-0 57:51 UTE Szabad Vincze P. Szécsi
44 Kapura lövések száma 28
0 Kiállításpercek 0

Különös gólt szerzett a Bodo–Just duó

 

Az UTE–Titánok mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum