Hydro Fehérvár AV19?Bratislava Capitals 4-2

   

Sorozatban 8. alkalommal nyert a magyar ICEHL-csapat, és ezzel átvette a vezetést a bajnoki tabellán.

Jó iramban kezdődött az összecsapás. Előbb Janus tolta oldalra Lipiansky közelijét, a másik oldalon Erdély próbálkozását Baros védte. Szinte játékmegszakítás nélkül repült el az első öt perc, melynek végén Kähkönen szedett össze egy kiállítást. Jól zárt a védelem sőt, Szabó Dánielék erejéből veszélyes kontrára is futotta. Öt az öt ellen csökkent a tempó, kevés volt a testjáték, még kevesebb a kapura lövés. A harmad második felében Sárpátki veszélyes lövése, majd Geiger szólója jelezte a változást. A 15. percben már gólig jutott a Fehérvár: Kuralt kapott korongot az alapvonalon, szép mozdulattal lövőhelyzetbe cselezte magát, majd a hosszúbba emelt (1-0). Háriék folytatták jó szokásukat, ezúttal is kettesével lőtték a gólokat: 12 másodperccel a vezető gól megszerzése után Erdély is betalált (2-0). Egyből sürgősebb lett a vendégeknek, de a harmad végéig Janus minden próbálkozásukat hárította. A slusszpoén a házigazdáé volt: az utolsó percben Geiger távolija Kähkönen lábáról pattant a kapuba (3-0).

A szünetben kapust cseréltek a pozsonyiak: Barost Hamerlik váltotta. Ez nem zavarta meg a Volánt, azonnal nekirontottak ellenfelüknek, a lehetőségek azonban kimaradtak. A 25. percben jöhetett az első hazai emberelőny, Kuralt közelről, Campbell a kék vonalról veszélyeztetett. Utóbbi a védekezésre is figyelt, a fór utolsó másodpercében bevetődve állította meg a kettő-egyes szlovák akciót. Az álmoskás mérkőzés feléhez érve továbbra is magabiztosan tartotta háromgólos előnyét a Fehérvár, a Capitals támadójátéka fantáziátlan volt, ritka lövéseiket Janus könnyedén hárította. A másik oldalon Mihály lekészítését Szita vágta mellé, majd Erdély gyönyörű korongátvétellel helyzetbe került, de a lövés előtt elnyomták. A hajrá csendesen csordogáló mezőnyjátékkal telt. A 39. percben szépítettek a látogatók: Higgs húzott középre, majd az őt nem túl erélyesen támadó védők asszisztálása mellett a felsőbe lőtt (3-1). Az utolsó pillanatokban Janus bravúrjára volt szükség, hogy ne csökkenjen egyre a különbség.

A záró harmad sem hozott változást. A Volán taktikusan őrizte a számára kedvező eredményt, a szlovákok játékából pedig továbbra is hiányzott az átütőerő. A 47. percben Petan ült ki a büntetőpadra. Megragadták a lehetőséget a vendégek: Fortier kihasználta a fórt és nyílttá tette az összecsapást (3-2). Egyből forró lett a pite, bár korántsem elsöprő lendülettel, de támadott a Capitals, Erdélyék viszont magukat altatták el, és nem is tudtak újra felpörögni. Az 55. percben Bartalis közeli találatával megnyugtatta övéit (4-2). Kivédekezett emberhátrány következett. A hajrára szlovák időkérés, kapuslehozatal és egy kiállítás miatt 4 a 6 elleni védekezés maradt, ez már nem okozott gondot, leperegtek az utolsó másodpercek is. Voltak és lesznek is még ennél látványosabb, jobb színvonalú meccsei a Hydro Fehérvárnak, ám a csapat erejét mutatja, hogy akkor is nyerni tud, ha nem játszik jól. Ez volt a Volán nyolcadik győzelme zsinórban, ami azt jelenti, hogy legalább a Bolzano?Salzburg derbi végéig az ICEHL-tabella a magyar csapat nevével kezdődik.

A Hydro Fehérvár AV19 összetétele: Janus (Kornakker) ? Szabó B., Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Szita, Kähkönen, Mihály ? Kovács, Sárpátki.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsbrc-fehervar-bratislavacapitals

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum