Első helyét védi a MAC HKB az Erste Ligában

   

Az újbudaiaknak a listavezető-karácsony érdekében legalább annyi pontot kell elvenniük a DAB-tól, amennyit a Fradi szerez a Titánok ellen.

Miként azt előző beharangozónkban már kibontottuk, kettős rangadóval megy rövid karácsonyi pihenőre az Erste Liga, és mind a két találkozót a Tüskecsarnokban rendezik. Amikor este jégre lép a MAC HKB és a Dunaújváros, akkor már tudni fogják a felek, hogy milyen eredmény született délután az FTC-Telekom–Titánok összecsapáson. Ennek függvényében válik világossá, hogy hány pontra van szükségük az újbudaiaknak az első helyük megvédéséhez. Jelenleg elképesztően sűrű az élmezőny a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. Nemcsak az említett két gárda, hanem a DEAC is 34 pontos, míg a mindannyiuknál jóval kevesebb mérkőzésnél tartó Brassó 33 egységgel rendelkezik. Az éllovas számára persze eleve kötelező lenne a sereghajtó legyőzése – ezt háromszor meg is tette a szezonban, legutóbb 6-0-s különbséggel, bár korábban 1 pontot az Acélbikák is megcsíptek –, csakhogy nyilvánvaló: keretének minőségéhez képest mélyen alulteljesít az ellenfél. Ez a keret ráadásul kulcsjátékosokkal erősödött az utóbbi másfél hétben. Érkezett egy NHL-es kapus, visszatért egy kiváló védő és egy kiemelkedő támadó, nem tűnik lehetetlennek, hogy a bukdácsoló együttes szintet lépjen. Az Acélbikák december 13. óta nem játszottak – akkor szenvedték el sorozatban 11. vereségüket, a juniorválogatottal szembeni hét végi kudarcot nem illendő beszámítani tizenkettedikként –, így volt idejük egy mini edzőtáborra, ahol a hírek szerint a friss igazolások is felvehették a fonalat. A MAC HKB-nak ugyanígy volt módja regenerálódni felemás sikerességű erdélyi túrája után – igaz, rengeteg játékosa szerepelt a különböző válogatottakban –, így okvetlenül izgalmas csatára van kilátás.

MAC HKB Újbuda–DAB 3-4

   

A megerősített dunaújvárosiak a dobogós újbudaiak otthonában szerezték meg szezonbeli első 3 pontos sikerüket.

A MAC HKB Újbuda ugyanazzal a kerettel lépett jégre, mint a Gyergyói HK otthonában, ugyanis Sofron István nem térhetett vissza egy lábsérülés miatt. Ellenben DAB-nál sok változás történt: bemutatkozott Bachashihua, Turcotte és Vuorijarvi, újra szerelést ölthetett Azari, Lencsés és Pinczés Olivér, miközben Somogyi, Subotic, Nilsson, Barna és Mestyán most nem játszott. Dansereau a 4. percben kihasznált egy emberelőnyt. A 7. percben a DAB elvesztette Hrubyt, ütköztek vele, több percen át állt a játék, végül hordágyon hagyta el a jeget. A MAC HKB kezdett magára találni, ám a következő védelmi hibáját góllal büntették az Acélbikák: Pihlqvist lecsapott az eladott korongra, passzából Németh betalált. A harmad folytatásában mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt. Az első szünetre 3-0-s DAB-előnnyel vonulta a felek, miután 4 másodperccel a dudaszó előtt Török kapu elé belőtt korongja bepattant egy hazai hátvédről. A második játékrész elején késleltetett kiállításnál védett hatalmasat Bálizs. Az Acélbikák 5 a 3 ellen is játszhattak, Turcotte megszerezte idénybeli első gólját debütálásként. A 25. percben Schlekmann meglőtte a hazaiak becsületgólját, 2 percre rá pedig Molnár is betalált Bachashihuának. A meccs közepén oda-vissza játék folyt a jégen, aztán a második harmad vége felé egyre indulatosabbá váltak a játékosok. A záró játékrészre nyugodtabban jöttek ki a felek. A 46. percben bár Terbócs betalált a DAB kapujába, a játékvezetők korábban sípoltak, miután úgy vélték, Bachashihua birtokolja a korongot. Terbócs reklamált, 10 perces fegyelmivel sújtották. Két perccel a vége előtt már 6 az 5-re támadhatott a MAC HKB, Turcotte kapuvasat lőtt közelről az üres kapura. Sőt 6 a 4-re is játszhattak az újbudaiak, Mazurek lőtte ki a korongot a saját harmadából jégen kívülre. A dupla fórt kihasználták, Macaulay lövésébe Schlekmann ért bele remekül.

A DAB 4-3-ra nyert, ezzel begyűjtötte idénybeli első rendes játékidős győzelmét, megszakította 11 meccses vereségsorozatát, vasárnap az Opten Vasas HC otthonában játszik rangadót. A MAC HKB a játéknap után visszacsúszott a 2. helyre, szombaton a 3. helyezett DEAC-cal vív fontos meccset.

macdab_TSH7325

fotó: Szűcs Attila/MAC HKB Újbuda

Nem álltunk készen, nem is tudtunk készen állni

 

Kangyal Balázs és Leo Gudas vezetőedzők nyilatkoztak a MAC HKB–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzésről.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Pálkövi, Kocsány.
Bálizs: 88,2% (Farkas)
K
Bacashihua: 92,5% (Pinczés B.)
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy, Molnár
1
Kovács, Pozsár, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
2
Jakabfy, Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte
Csollák, Garát, Kedves, Lőczi, Majoross
3
Hruby, Dósa, Németh, Pihlqvist, Török
Bugár, Tornyai, Ádám, Ritter, Strenk
4
Lencsés, Tamás, Pinczés O., Odnoga, Gebei G.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Gudas Leo, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:21 DAB PP Dansereau St. Pierre
0-2 12:07 DAB Németh Pihlqvist
0-3 19:56 DAB Pihlqvist Vuorijarvi Bacashihua
0-4 23:09 DAB PP2 Turcotte Pihlqvist
1-4 24:54 BJA Schlekmann Nagy Garát
2-4 26:44 BJA Molnár Nagy
3-4 59:39 BJA PP Schlekmann Macaulay Orban
40 Kapura lövések száma 34
20 Kiállításpercek 10

A kapu mögül lőtte be a harmadikat Pihlqvist

   

A MAC HKB–DAB mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum