Hydro Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg 4-2

   

Hétfő után kedden is legyőzte a magyar ICEHL-csapat a salzburgiakat, így a tabella második helyén karácsonyozhat.

A meccs elején jobban pörögtek a salzburgi lábak, mint egy nappal korábban. Övék volt az első helyzet: Schütz és Hughes játszottak össze, utóbbi melléhúzta a pakkot. A Volán tempója sem csökkent a tegnapihoz képest, Hári szerzett korongot, Kuralttal kettő az egyben kontrázhattak, túl önzetlen volt a csapatkapitány, így odalett a lehetőség. Az 5. percben Szabó Bence kis híján vezetést szerzett: lövése a kapusvasról vágódott vissza. Egy perccel később Kornakker kapuja előtt Joslin pontosabban célzott, és véget vetett a több mint két meccsen, összesen hét harmadon át tartó kapott gól nélküli időszaknak (0-1). Nem sokáig örülhettek a vendégek, jött a válasz: Petan visszatett korongját Caruso zúdította a kapuba (1-1). A lendületben maradt Volán a 9. percben fordított: Kuralt varázsolta a pakkot a rövid felsőbe (2-1). A gól után a mezőnyben gyűrték egymást a felek, kevés volt a kapura lövés, még kevesebb a helyzet. A Red Bull a 16. percben egyenlített: Raffl passzát Schofield a kapuvas segítségével vágta a hálóba (2-2). A hajrá a hazaiaké volt. Több eltékozolt lehetőség után röviddel a harmad végét jelző dudaszó előtt Kähkönen kapáslövésével sikerült visszavenni a vezetést (3-2).

A szünet után is egyenlő erők küzdöttek a jégen. Némileg veszélyesebbek voltak az osztrákok, Kornakker állta a sarat. Folyamatos volt a játék, sportszerű keretek között nyüstölték egymást a játékosok, kiállítást nagyon sokáig nem is ítéltek a játékvezetők. A gólok sem potyogtak úgy, mint korábban, főként a kapusok egy-egy levegőből szépen lekapott korongja érdemelt említést. A hajrára felpörögtek az események. Feldner egyéni akciója után a veszélyesen megpattanó pakk nem sokkal ment mellé. A másik oldalon Kuralt kapott hosszú indítást, szélről leadott lövését Lamoureux mamuttal tette oldalra. A kapusok remekeltek a középső húsz percben, kettejük közül Kornakkernek volt több dolga, hiba nélkül oldotta meg a feladatot. A végén egy támadóharmadban eladott korong okozhatott volna riadalmat, szerencsére Stispicz gyorsan eszmélt, és csírájában elfojtotta a salzburgi kontrát. Az előző napi összecsapáshoz képest ez melósabb meccs volt, de emiatt senki nem bánkódott, hiszen negyven perc után 3-2-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A harmadik felvonás Hargrove szólójával indult, ezt Lamoureux bravúrral védte. A 45. percben Hári kapott tökéletes egész pályás átadást, ő sem tudott túljárni a salzburgi kapus eszén. Egy percre rá megszületett a nyugtatólag ható negyedik fehérvári gól: Kuralt áttuszkolta a pakkot Lamoureux alatt (4-2). A játékvezetők rövid videózás után érvényesnek minősítették a találatot. Keményedett a küzdelem, a Lamoureux-val ütköző Mihályt Pallestrang erélyesen ütögette le kapusáról, majd Szitának támadt nézeteltérése az egyik osztrákkal. Kornakker őrizte jó formáját, Schofield közelijét hárította. Az 54. perc meghozta az első kiállítást, Geiger büntetését azonban nehézségek nélkül átvészelte a Karhula-csapat. Matt McIlvane kockáztatott, már 3 perccel a vége előtt lehívta kapusát. 6 az 5 ellen támadhattak a vendégek, mégis majdnem Petan szerzett gólt: emelése a kapuvasat találta el. Leperegtek az utolsó másodpercek is, az eredmény nem változott. A Hydro Fehérvár AV19 két nap alatt másodszor is legyőzte nagynevű ellenfelét, hétmeccsesre duzzasztva győzelmi sorozatát. A remek szériának hála Háriék a tabella második helyén karácsonyozhatnak.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Kornakker (Janus) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Szabó B., Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Mihály, Kähkönen, Szita ? Kovács A.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsrbs

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum