Hydro Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg 7-0

   

A magyar ICEHL-csapat szabályosan kiütötte favoritnak számító ellenfelét.

Nem indult jól a mérkőzés, pár másodperc után Hári máris a büntetőpadon találta magát. Könnyűszerrel sikerült kivédekezni az emberhátrányt sőt Petan kis híján a vezetést is megszerezte. Egyenlő létszámban összejött a gól: a kapu előtt ide-oda pattogó korong Bartalis elé került, aki közelről a felsőbe bombázott (1-0). Egy perc sem telt el, amikor újabb mintaszerű akció futott a jégen: Mihály a második hullámban érkező Campbell elé tálalt, Szita jól takarta a kilátást Lamoureux elől, a kanadai bekk lövése is a hálóban kötött ki (2-0). Feljebb kapcsoltak a salzburgiak, Janus tette a dolgát, a hazai kontrák is folyamatos veszélyt jelentettek. A harmad derekán újabb emberhátrány következett, ezt jobban játszották meg Hughesék, szépíteni azonban nem tudtak. Ahogy Szabó Dániel visszajött a büntetőpadról, elszáguldott a szélen, majd egy csatárnak is becsületére váló csuklómozdulattal eltette a korongot a kapus mellett (3-0). Nemcsak eredményesen, szemre is tetszetősen játszott a Karhula-csapat, gyors és pontos passzok után Kuralt ütőjén volt a negyedik. Ezt még megúszták az osztrákok, de a 14. percben már nem volt pardon: Petan szélről leadott lövésével a cserepadra küldte Lamoureux-t, akit Eliasson váltott a ketrec előtt. A játékvezetők rövid videózás után érvényesítették a találatot (4-0). A hajrában a harmadik emberelőnyét is megkapta a vendégcsapat, ám a szezon legjobb húsz percét produkáló Volán védelmét nem tudta feltörni.

A szünet után rövid ideig próbált iramot diktálni a Salzburg, de komolyabb ziccerekig nem jutott. A 24. percben sokadjára is elcsúszott a vendégek védekezése, Mihály egyedül lépett ki, Eliasson hárította lövést. Viveiros szabálytalansága jelentette az első hazai emberelőnyt, megvoltak a helyzetek, de nem sikerült növelni az előnyt. Öt az ötben is támadásban maradtak Erdélyék, többször is beszorították ellenfelüket, és a szellős védekezést kihasználva alaposan körbelőtték a kaput. A fehérvári fölény újabb emberfórt kamatozott, csak Eliasson bravúrjai miatt nem nőtt tovább a különbség. Erőszakosabb, gyorsabb és pontosabb volt a Volán, a csatárok lubickoltak, rövid időn belül Petan, Bartalis és Mihály is belőhette volna az ötödiket. Ez végül Szitának sikerült a 37. percben, amikor közelről emelt a hálóba (5-0). Ezen az estén kettesével jöttek a gólok, 50 másodperccel később Hári passzával Petan ugrott ki, ő is betalált (6-0). A mérkőzés két harmad után eldőlt. Komoly erődemonstráció volt ez a legutóbbi 8 meccséből hetet megnyerő bajnokesélyessel szemben.

A záró játékrészre nem sok nyitott kérdés maradt. A magyar csapat nem állt le, Bartalis korcsolyázott körbe a támadó harmadban, Erdély várta a passzt. Ez a helyzet még kimaradt, nem úgy a 43. percben Hári szólója: a válogatott center szép csellel becsapta a kapust, majd a gólvonal mögé csúsztatott (7-0). Osztrák helyzet következett, Janusnak szerencséje volt, gyorsan eszmélt, rávetődött a kapuja előtt veszélyesen keresztbecsúszó korongra. Kimaradt hazai emberelőnyökkel jutottunk el az utolsó tíz perchez. Ekkora már csak takarékon pörögtek a játékosok, a salzburgiak érthetően a keddi második mérkőzésre tartalékoltak, de a fehérváriak sem erőltették mindenáron a gólszerzést. Egy kapuvas még összejött, végül lepörögtek az utolsó másodpercek is. Janus elirigyelte Kornakker grazi shutoutját, ő is kapott gól nélkül zárt, ezzel a tökéletes meccs is összejött. A Hydro Fehérvár a mérkőzés nagy részében remekül jégkorongozva ilyen arányban is megérdemelten nyert, zsinórban hatodszor győzött, amivel megerősítette második helyét a tabellán. Folytatás holnap, szintén a Red Bull ellen.

A Hydro Fehérvár AV19 sorai: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Szabó B., Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Szita, Kähkönen, Mihály ? Kovács, Sárpátki.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsrbs

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum