Hydro Fehérvár AV19?Klagenfurt 5-4

   

A magyar ICEHL-csapat két vereség után harmadjára elkapta a KAC-ot büntetőkkel, ezzel immár 4 meccses az új győztes széria.

Szokatlanul hosszú, négynapos pihenő után fogadta a Fehérvár a Klagenfurtot, és megpróbálta tovább nyújtani hárommeccses győzelmi sorozatát. Az első komoly helyzetre a 3. percig kellett várni, ekkor Hargrove és Hári kettő az egy ellen törhettek kapura, utóbbinak nem sikerült eltenni a pakkot Dahm mellett. Bartalis lövése következett, a kapu mögötti palánkról visszapattanó koronggal Petersen indult meg, Caruso nem kellő eréllyel támadta, így a két csapat első fehérvári meccsén mesternégyest szerző támadó kilőtte a hosszú felsőt (0-1). A kapu mögötti plexivel nem volt szerencséjük a hazaiaknak: Szabó Dániel ült a büntetőpadon, Gregorc elzúgó lövése a hátsó palánkról Koch elé pattant, aki megduplázta a vendégelőnyt (0-2). Szerencsére hamar sikerült visszajönni a meccsbe. Előbb Bartalis tört kapura, gyönyörű cselekkel becsapta Dahmot és az üres kapuba csúsztatott (1-2), majd 51 másodperccel később Sárpátki fonákemelése jött ki a liga egyik legjobb kapusáról, Mihály Ákos köszönte szépen és egyenlített (2-2). A kevés játékmegszakítás és a gyors tempó miatt szinte elrepült az első harmad, amelyre még klagenfurti kapuvas és kimaradt Hargrove-ziccer is maradt.

A szünet után rögtön fordított a Fehérvár: Hargrove húzott el a szélen, keresztpasszát Hári továbbította a kapuba 30 másodperc elteltével (3-2). Támadásban továbbra is sziporkáztak a hazaiak: Hargrove közelijét Dahm fogta, Hári bombája fölé vágódott ? nagyon élt ez a sor a liga egyik legjobb védelme ellen. Kár volt a kimaradt helyzetkért, a 24. percben Ganahl lövése után a korong átcsorgott Janus lábai között (3-3). Továbbra is a támadásokra fektették energiájuk javát a csapatok. Óriási Janus-bravúr itt, Hári-cselsorozat és elfektetett osztrák bekk ott ? a folytatásban is védekezés nélküli oda-vissza hoki folyt a jégen, ennek a vezetőedzők nem biztos, hogy örültek. A 33. percben a kényszerűségből védőt játszó Kähkönent eltüntették a védő harmadban, a finn törlesztett, ő mehetett a büntetőpadra. 13 másodperc alatt kihasználta a fórt a rekordbajnok, Ganahl újra az övéit juttatta előnyhöz (3-4). Három perccel a harmad vége előtt Caruso korongjába Szabó Bence tette bele az ütőjét (4-4), a döntés a harmadik játékrészre maradt.

A harmad eleje meghozta a meccs első hazai emberelőnyét. Jól védekeztek az osztrákok, komolyabb helyzet nélkül telt el a két perc. Újabb klagenfurti kapuvas következett, a visszapattanó korong Janus alá került, ezt is sikerült megúszni. Ismét a Volán került felülre a libikókán, Hargrove, majd Szabó Dániel is megszerezhette volna az ötödik gólt, mindkét közeli helyzet kimaradt. Az utolsó tíz percen belül Janus ketrece előtt is adódtak meleg pillanatok. A hajrá a fehérváriaké volt. Előbb Szita Donát korcsolyázott körbe a koronggal, majd Hári cselezte magát lövőhelyzetig, egyikből sem lett gól. 60 percnyi játék és igazságos döntetlen után hosszabbítás következett.

A ráadás Stipsicz próbálkozásával indult, majd Haudum ziccerét fogta Janus. Hargrove látványos és szabályos ütközése után Koch nehezen találta a kispadra vezető utat. A végén Janus és Dahm is bemutatott egy-egy óriási bravúrt, büntetők döntöttek.

Az első körben Petan betalált (5-4), Janus mamuttal védett. A másodikban Hári és Petersen is hibázott, a harmadikban Mihály Ákos lövését Dahm, Ticar rávezetését Janus fogta, így a Fehérvár harmadik nekifutásra legyőzte a Klagenfurtot, zsinórban negyedik győzelmével pedig meg is előzte vetélytársát a tabellán, és ismét felkapaszkodott a dobogóra.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

A Hydro Fehérvár AV19 így állt fel a mérkőzésen: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Szabó B., Erdély, Bartalis, Petan ? Kähkönen, Szabó D., Szita, Sárpátki, Mihály ? Kovács.

avskac

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum