A KMH Budapest őrzi hibátlan mérlegét

 

Szilágyi Tifani góllal tért vissza a DEBL-ben. Heti összefoglalónk a női jégkorong eredményeiről.

Tippmix EWHL

Az első helyezett KMH Budapest és a második SKP Bratislava rangadóját már az első harmadban eldöntötte a hazai csapat, amely 5-0-ra elhúzott. Ezúttal a légiósok remekeltek: Sara Confidenti és Lara Escudero találata után Hayley Williams mesterhármast szerzett két és fél perc alatt, úgy, hogy az egyik gólt emberhátrányban ütötte. A második harmadban a pozsonyiak jóval többször próbálkoztak, annak is köszönhetően, hogy a KMH hat kiállítást kapott ebben az időszakban. A 33. percben szépítettek a vendégek, de néhány perccel később Escudero újra betalált. Az utolsó harmadban is a büntetéseké volt a főszerep, ám újabb gól nem született, így a címvédő 6-1-re győzött, és továbbra is hibátlan mérleggel áll. Tóth Zsófia 42 lövést hárított, 97,7 százalékkal védett. A KMH és a MAC Budapest szombatra tervezett mérkőzését elhalasztották, a bajnokság januárban folytatódik. Williams mesterhármasát meg is mutatjuk:

DEBL

Az osztrák ligában a KMH második csapata az FTC-Telekommal találkozott szombaton, és 8-1-re győzött. Ezen a mérkőzésen tért vissza másfél év ? és gyermeke születése ? után a korábbi válogatott Szilágyi Tifani, aki rögtön góllal és két assziszttal segítette csapatát. Mellette a négy gólt szerző, kettőt előkészítő Metzler Regina, valamint a kétszer eredményes Strobl Lara remekelt. A KMH-nak ez volt az ötödik sikere, és a Neuberg Highlandershez hasonlóan még hibátlan, míg az FTC egy ponttal áll.

OB I

Szerdán a KMH Budapest az FTC-Telekomot fogadta, és magabiztosan, 15-0-ra nyert. Sara Confidenti 3+2-vel, Somogyi Vivien 3+1-gyel zárt, míg Tóth Enikő és Gengeliczky Dorottya négy-négy asszisztot jegyzett, előbbi egyszer eredményes is volt.

U25-ös bajnokság

Az A osztályban az FTC 3-1-re hátrányból fordítva legyőzte a MAC Marilyn Fehér csapatát, míg a KMH 9-1-re nyert a MAC Kékjei ellen, Horváth Dominika 3+2-vel zárt. Az élen a KMH áll hatból hat sikerrel, a Fradi a második helyre jött fel. A B osztályban először kapott ki az eddig hibátlan Angels, a KSI szétlövésben 4-3-ra győzött. 8-8 után hosszabbításban dőlt el az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia és a Hatvan mérkőzése, a vendégek diadalmaskodtak, a győztes gólt szerző Ónody Csenge négyszer talált be. A KMH B csapata 4-0-ra verte a Debrecent Gergely Dalma mesterhármasával. A DVTK 6-2-re múlta felül a Jégvirágokat, és már negyedik.

Légiósok

A svéd elitligában rangadót nyert Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea/MSSK. Az éllovas 2-1-re verte a most második tavalyi döntős Brynäst egy küzdelmes, sok kiállítással tarkított meccsen. A magyar csatár a negyedik sorban játszott. A Lulea már hat pont előnnyel vezet. A Pintér testvérek együttese, az SDE is győzelmet ünnepelhetett: szétlövésben 3-2-re verte az AIK-ot. Lili és Hanna is a harmadik sorban szerepelt, előbbi négy lövéssel is próbálkozott. Az SDE a hetedik, hátrafelé kevésbé kell tekintgetnie.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum