Magyar gól a svéd élvonalban

   

A KMH Budapest biztosan verte az Ajszulu Almatit, a MAC Budapest egy pontot szerzett a kazahok ellen. Körkép a női hokiból.

Tippmix EWHL

A hétvégén mindkét magyar együttes megmérkőzött az Ajszulu Almatival Ausztriában. A MAC Budapest háromszor is vezetett ? Gasparics Fanni kétszer, Alexandra Gowie egyszer talált be ?, de a kazah együttes mindháromszor egyenlített, harmadjára tíz másodperc után érkezett a válasz az 57. percben. A ráadásban a magyar csapat lőtt többször kapura, de 18 másodperccel a vége előtt az Almati szerezte meg a győztes találatot, 4-3 lett a vége. Eddig a MAC játszotta a legtöbb hosszabbításos meccset a ligában, egyet nyert meg, kettőt veszített el.

Vasárnap a KMH Budapest 5-0-ra verte a kazahokat. Tóth Enikő találatával már bő öt perc után vezetett a címvédő, majd kettős fórban Hayley Williams növelte a különbséget. A második harmadban a frissen szerződtetett francia válogatott Lara Escudero is eredményes volt, aztán emberelőnyben Sara Confidenti, majd a végén Huszák Alexandra szerzett gólt. A KMH kapuját ezúttal Maude Lévesque-Ryan védte, és nem kapott gólt volt csapattársaitól. A KMH hibátlan mérleggel az élen áll, a MAC harmadik. A tervek szerint a listavezető pénteken a második helyezett SKP Bratislavával csap össze, majd szombaton jön a két magyar együttes egymás elleni meccse.

Csapata legjobbja volt Jókai-Szilágyi Kinga a ligában: a Vienna Sabres 5-2-re verte a Kärnten Lakerst, a magyar csatár két góllal és egy assziszttal zárt.

DEBL

Fordulatos meccset játszott a MAC és az FTC-Telekom az osztrák ligában. A hazaiak a 10. percre már két góllal vezettek, de a zöld-fehérek Papacsek Réka vezetésével fordítottak, és a 48. percben már jobban álltak. A hajrában Szelényi Nina egyenlített. A hosszabbítás nem hozott gólt, a büntetőket a MAC lőtte jobban, így 4-3-ra nyert, Kotsis Lizáé volt a győztes találat.

U25-ös bajnokság

Az A osztályban az FTC-Telekom 5-1-re nyert a MAC Budapest Marilyn Kék ellen, Papacsek Réka és Milibák Gréta is duplázni tudott. A B osztályban nem ment a Fradinak, 4-2-re kikapott az éllovas Angelstől. Az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia 5-3-ra győzte le a továbbra is pont nélküli Debreceni HK-t.

Légiósok

A svéd bajnokságban Jókai Szilágyi Zsófia csapata két magabiztos sikert ért el. A Lulea/MSSK 5-2-re verte a Djurgardent, majd 7-2-re a Linköpinget, így továbbra is az élen áll. A Pintér testvérek együttese két vereség után vasárnap javított. Az SDE hosszabbítás után 2-1-re kapott ki a Djurgardentől, aztán 8-2-re a Brynästől, de 3-1-re felülmúlta a Leksandot. Utóbbi meccsen a harmadik találatot Pintér Hanna szerezte, saját kipattanóját belőve, előtte testvére, Lili adott jó passzt. A két magyar csatár aktívan játszott, Lili három, Hanna négy lövéssel próbálkozott. A stockholmi csapat hetedik.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum