Seregély Míra is lehetőséget kaphat az NCAA-ben

 

Négy magyar női hokis szerepelhet a tengerentúlon, írtuk nyáron, ám a járvány közbeszólt. Előbb ketten maradtak, majd egy lett belőle.

Seregély Míra nyár végén utazott vissza Kanadába, az Ontario Hockey Academyre, ahol a második évét kezdte azok után, hogy tavaly a második legtöbb pontot érte el csapatában. Az egyesület külön buborékot hozott létre a járvány elleni védekezés jegyében, ebben együtt mozoghattak a játékosok, természetesen szigorú szabályok mellett. Az edzéseket ? szárazon és jégen ? rendben megtartották, a hétvégéken egymás elleni mérkőzéseket szerveztek, így a 17 éves csatár is játékban maradt, de az előző idényben megszokott tornákat nem rendezték meg. A tanulás a megszokott formában zajlott, online oktatásra csak december váltanak át, amikor a játékosok hazautaznak. A 17 éves csatár jövője biztosított, ugyanis elkötelezte magát az amerikai egyetemi bajnokságban, az NCAA-ben szereplő Maine-hez. ?A Maine-nel még tavaly kezdtem el beszélni, néhány másik iskolával együtt. Hozzájuk jutottam el először hivatalos látogatásra, amit nagyon élveztem, tetszett a csapat és az egyetem, mindenki barátságos volt, biztosítottak arról, hogy játszani fogok. Nagyon jó ajánlatot kaptam, amit sok gondolkodás után elfogadtam? ? mondta érdeklődésünkre Seregély Míra. A Maine Black Bears csapatában a magyar tehetség cseh, finn és orosz válogatottakkal is együtt játszhat majd.

seregelymira1

fotó: Horváth György/MJSZ

A következő idényben két magyar lesz az amerikai egyetemi bajnokságban ? igaz, nem egy divízióban ?, hiszen Odnoga Lotti a Dartmouth együttesében szerepel 2018 óta. A válogatott védő szintén nyáron utazott vissza a tengerentúlra, két hónapig edzett az egyetemi csapattal meccs nélkül, de a novemberi válogatott szünet után nem tért vissza. A járvány miatt törölték a bajnokságot a konferenciában, amelyhez az iskolája tartozik, és mivel nem akart két hónapot kihagyni, aláírt a MAC Budapesthez, amelynek színeiben be is mutatkozott a Tippmix EWHL-ben. A megállapodás január 3-ig szól, utána elképzelhető, hogy visszatér az Egyesült Államokba, ha a Dartmouth szakmai stábja legalább edzéseket vezényel a keretnek.

Odnoga Lotti így most a MAC-ban együtt játszik Kreisz Emmával, aki nyár óta nem tudott kiutazni Kanadába, a Stanstead College középiskolai csapatához. A 17 éves játékos ? több társával együtt ? még nem kapta meg a vízumot a hatóságoktól, így a repülőjegyét is többször kellett módosítani. Az iratok kiadása elkezdődött, volt csapattársa, aki megkapta a kiutazáshoz szükséges engedélyeket, de neki még várnia kell. A legújabb tervek szerint január elején, a téli szünet után csatlakozhat a quebeci együtteshez, amely akkor már edzőmeccseket is játszana.

?Vannak dolgok az életben, amiket nem tudunk befolyásolni, ez is ilyen, így nem idegeskedem a helyzet miatt. Szívesen kimennék Kanadába, akár úgy is, hogy nincsenek meccseink. Persze örülök, hogy játszhatok a MAC-ban, felnőttek között, profi szinten, és a mérkőzéseken fejlődhetek. Ha korábban kimentem volna, akkor viszont a válogatott novemberi összetartására nem tudtam volna hazautazni, és amit ott kaptam, az sokat számított nekem emberileg és a csapat szempontjából is? ? mondta a csatárként és védőként is bevethető hokis a mostani helyzetről. Kreisz Emma így itthon fordított életet él: délelőtt gyakorol a MAC-cal, és az időeltolódás miatt délután vesz részt a Stanstead online tanóráin. ?A tanárok segítőkészek velünk. Az elején nehéz volt, de jól haladok. Több az órán kívüli feladat, esszéket, beadandókat kérnek, nekünk kell utánanézni a dolgoknak, de tetszik ez is.?

A papírmunka miatt nem utazhatott ki Kanadába Mayer Fruzsina sem, aki nyáron a Hockey Training Institute-hoz (HTI) kötelezte el magát. A védő itthon a KMH Budapesttel készült, majd amikor lehetett, mérkőzésen is bemutatkozott, ráadásul két gólt is szerzett. A legfrissebb elképzelések szerint a karácsony utáni napokban csatlakozna a kanadai akadémia csapatához.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum