Hydro Fehérvár AV19?Innsbruck 4-5

   

Egymás után négy nulla pontos meccs után 1-4-ről felállva 1 egységgel gazdagodott a magyar ICEHL-csapat.

Igen rossz sorozatot próbált megtörni a Fehérvár, ennek megfelelő elánnal kezdte a mérkőzést. Erdély Csanád már az első percben célba vette a kaput, McCollum kitolta a lövést. Egy rossz cserét követően gyorsan jött az első emberhátrány, szerencsére a vendégek is elcserélték magukat, így bő egy perc után kiegyenlítődött a létszám. Ahogy visszajött a fehérvári kiállított, sikerült megszerezni a vezetést: Kuralt lendületesen megkerülte a kaput, majd a hálóba zúdította a pakkot (1-0). Jól pörögtek a lábak, gyors passzokkal sikerült átjátszani az osztrák letámadást. Az első tíz perc játéka rendben volt, érett a második hazai gól. A 14. percben azonban váratlanul egyenlített az Innsbruck. Caruso volt figyelmetlen, Sideroff elvette tőle a pakkot, bevárta Danielsent, a norvég a kapuba emelt (1-1). Belelkesültek a vendégek és átvették a játék irányítását. A 18. percig bírta a rohamokat a Fehérvár, akkor egy bulit követően Tansey takarásból lőtt a hosszúba (1-2). A szünetig újabb találat nem esett.

A középső harmadot a vendégek kezdték jobban, főként Janus kapuja előtt folyt a játék. A rohamokat Paulweber kiállítása törte meg. A helyzetek megvoltak, Hargrove-é volt a legnagyobb, közelről nem talált kaput. Ahogy az osztrák csatár visszajött, mehetett ismét a büntetőpadra. A második fórból sem sikerült egyenlíteni, a meccs felénél még mindig a tiroliak vezettek. Öt az ötben is támadott a Volán, de az átütő erő továbbra is hiányzott az előrejátékból. A 33. percben Kuralt volt túl kemény, az emberelőnyt gólra váltotta az Innsbruck: Herr a kék vonalról bombázott a kapuba (1-3). Ezt fehérvári fór követte a lehető legrosszabb forgatókönyvvel: Herr kilépett és emberhátrányban is mattolta Janust (1-4). A gól után a szlovák hálóőrt Kornakker váltotta a kapuban. Egy perccel később Caruso távolijába Erdély ért bele remekül a kapu előtt (2-4). Ez nem hozott érdemi változást, fáradtnak tűnt a magyar csapat, többet és gyorsabban korcsolyáztak az innsbruckiak. A kétgólos hátrány ledolgozásához komoly javulásra volt szükség.

Erdély középről leadott lövése jelezte a harmadik felvonásban, hogy megvan az akarat a fordításra. Egy perccel később Petan lemásolta sortársa akcióját, McCollum ezúttal is résen volt. Figyelni kellett a tiroli kontrákra, ha Girardék eljutottak a fehérvári kapuig, az mindig veszélyt jelentett. Szabó Dániel kiállítását sikerült kivédekezni, de vészesen fogyott az idő. A 49. percben felcsillant a remény a pontszerzésre: Geiger keresztpasszából Kuralt hatalmas bombát küldött a felsőbe (3-4). A Volán az utolsó erőtartalékait is mozgósította. Energikussá vált a letámadás, ez szerzett korongokat, majd emberelőnyt kamatozott. Stipsicz kapuvasat lőtt, közel volt az újabb hazai találat. Amikor öt perccel a vége előtt a Campbell lövése utáni kipattanót Geiger közelről bekotorta, elemi erővel robbant ki a feszültség a játékosokból (4-4). A hajrában Campbell centiméterekkel maradt le egy keresztátadásról, majd Erdély lépett ki, szorongatták, így nem tudta eltenni a pakkot McCollum mellett. Emberhátrányban ért véget a 60 perc, Kornakker remek védésekkel megőrizte a döntetlent és hosszabbításra küldte a csapatokat.

Sárpátki kiállításából 37 másodperc átcsúszott a ráadásra is, ezt sikerült kibekkelni, majd a vendégtámadások után Hári ígéretes szólóját fogta McCollum. Az utolsó percben Petan szerzett korongot, Erdéllyel kettő a semmire törhettek kapura, de kimaradt a ziccer.

Büntetőlövések döntöttek a bónuszpont sorsáról. Az első körben Christoffer fölé lőtt, Petan a fehérváriakat juttatta előnyhöz. A másodikban Girard egyenlített, Hargrove rávezetése kimaradt. Az utolsó párban Gerlach az Innsbrucknak szerzett vezetést, és mivel Bartalis nem tudott egyenlíteni, az osztrákok nyertek (4-5).

A fáradt és tartalékos Fehérvár a meccs nagy részében nem játszott jól, de keményen harcolt, visszajött háromgólos hátrányból, ezért egy pont lett a jutalma.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Vas, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Szita, Sárpátki, Mihály ? Kovács, Madácsi, Péter.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avshci

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum