Hydro Fehérvár AV19–Villach 1-2

   

Nem sikerült a hazatérés, sorozatban a negyedik meccsét is elveszítette a tartalékos magyar ICEHL-csapat.

Az első percek ismerkedős hokija után Hári belőtt korongja zúgott el veszélyesen a kapu előtt, majd Sárpátki centerezése Szita lábáról csorgott éppen mellé. Az egyre jobb formába lendülő és az NHL-ből igazolt Michael Rafflt is soraikban tudó villachiak átvették az irányítást, Pollastrone lövése csilingelt a kapuvason. Beszorult a magyar csapat, Szabó Dániel az ütőjét is elvesztette, szerencsére sikerült kibekkelni a cserét. A harmad második felére megélénkült a játék. Janus védett kettő-egyes kontrát, a túloldalon Szita durrantott mellé. Az első kiállítás a vendégeké volt, Erdélyék több helyzetet is kidolgoztak, Gudlevskis kapuját azonban nem tudták bevenni. Kár volt ezért, az osztrákok jobban sáfárkodtak az emberelőnyükkel: a 16. percben Caron bekotorta a Fraser lövése utáni kipattanót (0-1). Újabb fehérvári kiállítás következett, esély sem volt egyenlíteni. A hajrá is védekezéssel telt, húsz perc után megérdemelten vezetett a többet támadó vendégcsapat.

A középső játékrész fehérvári támadással indult. Az ellenakcióból Raffl próbált meg gólt lövetni Pollastrone-nal, majd a klasszis maga is célba vette a kaput, de nem járt sikerrel. Keményedett a küzdelem, egyre többször kerültek a jégre a játékosok. A 23. percben Hári állt ki két percre gáncsolásért. Remekül zárt a Volán-retesz, felállni sem tudtak az osztrákok. Feljebb kapcsoltak Háriék, főként a hazai ütőkön járt a korong. Nem csak mezőnyfölényt alakítottak ki, a kapu elé is sikerült egyre többször odaérni, az egyenlítés azonban váratott magára. A harmad felére feljavultak a villachiak is, váltakozó dominanciával folyt a csata. Campbell szabálytalanul emelt ki egy korongot, zsinórban a negyedik emberhátrány következett. Védekezés közben Mihály ütője kettétört, így is sikerült kapott gól nélkül átvészelni a kiállítást. A 36. percben fordult a kocka, emberfórban Hári passzát Stipsicz a kék vonalról bombázta a kapuba (1-1). A hajrá a vendégeké volt, támadásaik közepette Raffl tette szóvá a játékvezetőknél a fehérvári keménységet, majd Caron egyéni akciójának végére Janus tett pontot. Újabb gól nem esett, a döntés a záró harmadra maradt.

Hári közelijével kezdődött a harmadik felvonás, majd a Janusról kipattanó korongot sikerült az utolsó pillanatban eltakarítani – mindkét csapat a győzelemért ment, nem óvatoskodott. Villachi attakok után a 47. percben Brunner szabálytalankodott Erdéllyel szemben. Az emberelőny utolsó másodpercében Hári helyzetbe hozta Kuraltot, de a szlovén lövése besült. Az 52. percben villámgyors kontra futott a jégen: Petan Szabó Dánielhez játszott, aki elhúzta a kapus mellett a pakkot, végül szabálytalanul megállították. Az újabb emberelőnyben a Fehérvár komoly tűzijátékot rendezett, Gudlevskis állta a sarat. Amikor a lett kapus is verve volt, egy kis pontosság hiányzott. Caruso kiállításával a vendégek is megkapták az esélyt. Kevesebb, mint öt perc volt hátra, amikor Collins a kapu előtti beleérésével ismét a VSV-nek szerzett vezetést (1-2). A sérülésektől tizedelt Volán mindent megpróbált, a végén Janus is lekorcsolyázott, de egyenlíteni nem sikerült. Az emberelőnyben eggyel pontosabb vendégek megnyerték a kevés gólt hozó találkozót.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) – Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt – Caruso, Vas, Erdély, Bartalis, Petan – Geiger, Szabó D., Szita, Sárpátki, Mihály – Kovács, Madácsi, Péter.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsvsv

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., szombat
EL 17:00 DABVAS 2-7VÉGE
EL 17:30 TITUTE 5-10VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 4-3VÉGE
január 24., vasárnap
EXL 17:00 POPMIS 5-3VÉGE
január 25., hétfő
KHL 17:30 JOKAVG 
    • SPORT 2
EL 20:00 DEBFTC 3-6VÉGE
január 27., szerda
EL 17:30 SCCVAS 4-3 BVÉGE
január 28., csütörtök
EL 17:30 BRADEB 
EL 17:30 GYEMAC 
EL 17:30 SCCVAS 
EL 18:00 DABTIT 
EL 18:30 UTEFTC 
    • M4 SPORT
január 29., péntek
NHL 01:00 MTLCGY 
    • Arena4
EL 17:30 GYEDEB 
EL 17:30 SCCMAC 
EXL 18:00 MISNZÁ 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
    • DIGI SPORT 2
január 30., szombat
EL 17:30 BRAVAS 
EL 18:30 UTEDAB 
január 31., vasárnap
EL 16:30 BRAMAC 
EL 17:30 GYEVAS 
EL 17:30 SCCDEB 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 AVSVSV 
    • DIGI SPORT 2
EXL 18:00 MISDTV 
Partnerünk
Archívum