Visszavágna a Fradi a debreceni vereségért

   

A mai napon csupán egy meccset rendeznek az Erste Ligában, az viszont rangadó a javából.

A megosztott címvédő FTC-Telekom szeptember 25-én kapcsolódott be a magyar bázisú nemzetközi bajnokság küzdelmeibe, és sokáig úgy nézett ki, hogy ott folytatja, ahol márciusban abbahagyta. A hazai jégen küzdő DEAC azonban megrázta magát, előbb egyenlített 0-3-ról, majd hosszabításban a pluszpontot is behúzta. Annak a meccsnek a krónikájához ugyanakkor hozzátartozik, hogy a zöld-fehérek még jószerével csak lábadoztak a koronavírus-járvány első hullámából. Azt követően megtapasztalták a második roham fáradalmait is, így nagyon is tiszteletre méltó az őszük, melynek során sikerült a tabella második helyéig kapaszkodniuk. Az utóbbi heteik különösen jól sikerültek, október 24-ei visszatérésük óta 8 meccsükből 7-et megnyertek, és mindegyiken pontot szereztek, ideértve a brassói 0-1-et is. A DEAC a pontvadászat kezdeti szakaszában ment jobban, a periódus legnagyobb sikere a Fradi és a Csíkszereda legyőzése mellett az UTE 8-1-es kiütése volt. Nem sokkal később kisebb hullámvölgybe kerültek Hetényiék, amikor is simán kikaptak Újpesten, majd alaposan odavágott nekik a Vasas. A visszakapaszkodás azonban hamar elkezdődött, legutóbb már legyűrte David Musial együttese a Titánokat. A mai Tüskecsarnok-beli rangadón az FTC-Telekom szorosan felzárkózhat a MAC HKB-ra, míg a DEAC a Brassót megelőzve be is érheti vendéglátóját, tét tehát van, izgalmak is lesznek, és mindezt a közönség is nyomon követheti az M4 Sport közvetítésének köszönhetően.

debftc5

FTC-Telekom–DEAC 3-4

   

A debreceniek másodszor is 4-3-ra győzték le a zöld-fehéreket, de ezúttal rendes játékidőben, és feljöttek az Erste Liga-tabella 2. helyére.

Mindkét csapat ugyanabban az összeállításában lépett jégre, mint az előző mérkőzésén. Az egyetlen különbség annyi volt, hogy a DEAC-nál ezúttal Kozma szerepelt az első csatártrióban, míg Mazzag hátrakerült a negyedikbe. A meccs első perceiben Hetényinek akadt több dolga a két kapus közül, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést: egy buli után Aranyról kijött a lövés, a ferencvárosi védők nem tudták eltakarítani a korongot, Pesztunov ezt góllal büntette. A harmad közepén a debrecenieké volt az első emberelőny, de kimaradt, ahogyan a második is.

A második húsz perc áthúzódó DEAC-előnnyel indult. A kiegészülés után az FTC-Telekom a nyitó játékrészben látottakhoz képest élesebbé vált, már az első emberfórjával élt: Kulmala a bedobópontig lopta magát, majd ellőtte a korongot Hetényi füle mellé. Az egyenlítést követően lendületbe kerültek a zöld-fehérek, a fordítás Nagy Gergő pontos lövésével jött össze nekik 5 perccel később. Úgy tűnt, egygólos Fradi-vezetéssel vonulnak szünetre a csapatok, ám 25 másodperccel a dudaszó előtt Vokla lövése irányt váltott egy ferencvárosin, 2-2. A hazaiak középső harmadbeli fölényét jól jelezte a 22:7-es kapura lövési mutató is.

A harmadik játékrész 2. percében egy gyors ellentámadás végén újra a debrecenieknél volt az előny: Szűcs lőtte ki a Arany kulacsát a rövid felsőnél. Alig két percre rá hátrányban egalizáltak a hazaiak, a DEAC 5 a 4 ellen tilos felszabadítást ütött, majd a korongbedobás után Roczanov betalált. A nyílt sisakos csata következő gólját a vendégek lőtték, a harmad közepén Novotny juttatta újra vezetéshez a debrecenieket. A végén Fodor Szabolcs lehívta Aranyt, emberelőnybe is került a csapat, így 6 a 4 ellen küzdhetett a hosszabbításért, hiába.

A DEAC 4-3-ra nyert, akárcsak szeptember 25-én – ám akkor hosszabbításban alakult ki ez az eredmény –, győzelmével megelőzte a Brassót és pontszámban beérte-megelőzte az FTC-Telekomot is. Pnteken a DAB-ot fogadja David Musial együttese, jövő héten pedig Erdélybe utazik. Az FTC-Telekom 8 mérkőzést követően maradt pont nélkül, és legközelebb kedden lép jégre, mégpedig az UTE ellen.

ftcdeb-SZA-5155

fotó: FTC-Telekom

A harmadik gólunk volt a győzelmünk kulcsa

   

Fodor Szabolcs és David Musial vezetőedzők nyilatkoztak az FTC-Telekom–DEAC Erste Liga-rangadóról.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Pályi-kiss, Kis-király.
Arany: 89,5% (Nagy K.)
K
Hetényi: 94,9% (Gönczi)
Sarcia, Karmeniemi, Nagy G., Kulmala, Somogyi
1
Berta, Filbrandt, Kiss P., Szűcs, Kozma
Boros, Hegyi, Tóth Renátó, Pavuk, Tóth A.
2
Kloz, Vokla, Izacky, Novotny, Dalecky
Bán, Ellerby, Hajós, Németh, Sági
3
Kiss R., Sándor F., Hári, Kulesov, Pesztunov
Galántai, Imre, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
4
Bogesic, Mihalik, Molnár, Mazzag
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:06 DEB Pesztunov Kiss R. Hári
1-1 27:43 FTC PP Kulmala Ellerby
2-1 32:45 FTC Nagy G. Kulmala Ellerby
2-2 39:35 DEB Vokla Pesztunov Kloz
2-3 41:46 DEB Szűcs Kozma Molnár
3-3 44:04 FTC SH Roczanov Nagy G.
3-4 49:02 DEB Novotny Dalecky
59 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 6

Sorra jöttek a felső sarkos bombák a Tüskében

   

Az FTC-Telekom–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum