Az UTE ellen bizonyíthat a Gyergyó

   

Szilassy Zoltán vezetőedzőként először irányíhatja új csapatát volt klubja ellen az Erste Ligában.

Az exújpesti szakember hosszú éveket húzott le a Megyeri úton, mielőtt az előző szezonban megköszönték volna a munkáját. A Gyergyói HK októberi magyarországi túrája során is ott volt már a padon természetesen, ám akkor még másodedzőként. Az az október 13-ai újpesti rangadó a kevésbé rosszul sikerültek közé tartozott a GYHK szempontjából, pontot szerezniük sikerült a székelyeknek, nyerniük azonban nem, büntetőkkel diadalmaskodtak a lilák. Azóta Szilassy Zoltán már vezetőedző Gyergyóban, és ekként négy Erste Liga-meccset vezényelt le eddig. Az FTC-Telekom elleni pontszerzés rendben volt, a DAB és a Vasas legyőzése még inkább, a Titánokkal szembeni kudarc rontja az összképet. Vasárnap este viszont abszolút hasonló képességű ellenfél érkezik Gyergyószentmiklósra, oly annyira, hogy tabellaszomszésdokról van szó, lehet tehát bizonyítani. Az UTE jelenleg az ötödik helyen áll 16 ponttal, a GYHK hatodik 15-tel, nem bonyolult kiszámítani: hazai siker esetén helycsere történne. Ehhez persze lesz egy-két szavuk az újpestieknek is, akik továbbra is felemásan teljesítenek, vereség, győzelem, vereség, győzelem sorminta mentén haladnak. Legutóbb 8-6-os diadalt arattak a lilák a Vasas ellen egy furcsa meccsen, hogy hátul több kell vasárnap, az nem kérdéses. Ami pedig az elölt illeti: nehezíti Virág Csaba együttesének dolgát, hogy legjobb támadó közül Just, Aviani és Vorobjov sem állhat rendelkezésre sérülés miatt.

utegye4

fotó: Jani Martin/UTE

Gyergyói HK–UTE 3-2

   

Az újpestiek hiába egyenlítettek kétgólos hátrányból, Shawn St. Amant 36 másodperccel a vége előtt belőtte a GYHK győztes gólját.

Az UTE két kulcsjátékosát is nélkülözte a gyergyószentmiklósi mérkőzésen: a házi pontlista második helyén álló Just és rutinos Vorobjov sem volt ott a lila-fehérek keretében. A meccs elején a frissebb vendégek játszottak aktívabban, de nem tudtak betalálni a szombaton is remekül védő Cooke-nak. A nyitó harmad közepe táján Selant ütközte le rosszul egy gyergyói, a szlovén játékos segítséggel hagyta el a jeget. A 18. percben úgy tűnt, Koskiranta lövését védte Duschek, ám az újpesti kapus mamutjai között becsorgott a korong a kapuba. A második felvonás elején a meccs első emberelőnyét kihasználta a GYHK, mégpedig a korábbi UTE-csatár, Pance révén. A játékrész végén Szabad dudaszó után lőtt, de nem alakult ki komolyabb tömegjelenet. Cooke hibátlan kapusteljesítménye hat harmadon át tartott: a DAB elleni makulátlan harmadik harmad és az Opten Vasas HC elleni shutout után a 42. percben Benk emberelőnyben megtörte a kanadai kapus kapott gól nélküli sorozatát. A felvonás közepén egyenlített az UTE, miután Lamoureux mesterien beleért egy lövésbe, Cooke tehetetlen volt. Öt perccel a vége előtt összeszólalkoztak a játékosok, ugyanis Selan blokkolt, a korong eltűnt a felszerelésében, egy GYHK-játékos pedig próbálta belőle kiszedni a korongot, amit nehezményezett néhány újpesti. A rendes játékidő hajrájában mindkét csapat eldönthette volna a meccset, ezt a Gyergyói HK meg is tette: 36 másodperccel a vége előtt St. Amant góllal zárta a lendületes szólóját.

A GYHK 3-2-re nyert, sikerével megelőzte ellenfelét és feljött az 5. helyre. A gyergyószentmiklósi együttes legközelebb december 7-én játszik a Brassó ellen. Az UTE hétfőn Brassóban folytatja túráját.

gyeute-IMG_0184

fotó: Gyergyói HK

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Bencze, Kövesi.
Cooke: 94,9% (Ruczuj)
K
Duschek: 92,9% (Márkus)
Kozma, Troncinsky, Koskiranta, Ouellette-St. Amant, Péter
1
Horváth A., Stadel, Szabad, Lamoureux, Bodó
Ferencz Csibi, Podlipnik, Csergő, Pance, Silló
2
Selan, Varga, Benk, Sikorcin, Vincze
Raszulov, Nagy, Benedek, Bíró, Szigeti
3
Kovács A., Szécsi, Godó, Nemes, Rafaj
Elekes Darabont, Sára, Lázár, Barabás
4
Horváth Á., Kovács S.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:36 GYE Koskiranta Troncinsky Kozma
2-0 22:09 GYE PP Pance Podlipnik
2-1 41:52 UTE PP Benk Bodó Lamoureux
2-2 47:34 UTE Lamoureux Bodó Benk
3-2 59:24 GYE Ouellette-St. Amant Koskiranta
42 Kapura lövések száma 39
4 Kiállításpercek 8

St. Amant elindult, és nem tudták megállítani

   

A Gyergyói HK–UTE mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum