Sorozatban ötödik győzelmére készül a Brassó

   

Ha a kék-sárgák hétfőn este legyőzik az UTE-t, akkor az FTC-Telekomot megelőzve feljönnek az Erste Liga-tabella második helyére.

Két nagy sorozatban van a Brassó egyszerre. Dave MacQueen együttesének egyrészt még egyetlen olyan meccse sem volt az évad során, amelyen ne szerzett volna pontot, másrészt hazai jégen eddig az összes találkozóját megnyerte. Ez négy összecsapást jelent egymás után, a széria az FTC-Telekom hosszabbításos legyűrésével kezdődött, majd sima sikerekkel folytatódott a DAB, a Titánok és az Opten Vasas HC ellen. A nyolcadik-tizedik helyezettek ellen persze kötelezőnek mondható feladat begyűjteni a pontokat egy olyan kerettel rendelkező gárda számára, mint a Corona, amelynek ötödjére rágósabb falat juthat. Ez akkor is igaz az UTE-ra, ha továbbra is ingadozó a produkciója. A lilák tartják a vereség, győzelem, vereség, győzelem, vereség sormintát, vasárnap este Gyergyóban az utolsó pillanatokban buktak el, a teljesítményük ugyanakkor színvonalasnak volt mondható. Ha az imént említett váltakozást tekintjük, akkor most jelentős bravúrnak kellene következnie Virág Csaba csapata részéről, ám ehhez egészen biztosan lesz egy-két szavuk Valcharéknak is. Ami biztos, az az, hogy az Újpestnek ezen a találkozón sem segíthet Just, Aviani és Vorobjov, a többieknek kell kitenniük magukért helyettük is, ha nem pont nélkül szeretnének hazatérni szezonbeli első erdélyi túrájukról. A két csapat Megyeri úti csatáját – nem mellesleg – a Brassó nyerte 4-2-re még október 6-án.

utebra3

fotó: Jani Martin/UTE

Brassó–UTE 2-3

   

Nem sokon múlott, de továbbra sincs ponttalan meccse a Coronának, az együttes győztes szériája azonban szétlövéssel véget ért.

Alaposan felszívták magukat a lila-fehérek – akik kapujába ezúttal Márkus Levente állt – az Erste Liga legjobb formában lévő csapata elleni meccsre. Hiába szerezték meg a vezetést a kék-sárgák már a 6. percben Tranca révén, az elnyűhetetlen Sikorcin kisvártatva válaszolt, 1-1, és az első játékrészben már nem is változott az eredmény. Amely aztán a másodikban sem a házigazdák szájíze szerint alakult, hiszen Bodó révén a vendégek kerültek előnybe, Sikorcin ezúttal asszisztosként vétette észre magát. A harmadik játékrész 49. percében óriási lehetőség nyílott a brassóiak előtt az egyenlítésre, több mint egy percig kettős fórban támadhattak, ezzel azonban nem tudtak élni, mint ahogy a folytatásban adódó helyzetek is kimaradtak. Tőke Zoltán 58:18-nál hagyta el a kapuját, ami viszont 10 másodperc alatt meghozta a gyümölcsét, Carlo Finucci egalizált hat az öt ellen, 2-2, jöhetett a hosszabbítás. Az öt perc során nem tudták döntésre vinni a dolgokat a felek, a pluszpont sorsa a rávezetések elvégézésére kijelölt jégkorongozók kezébe került. A legjobbkor a legpontosabbnak Benk András bizonyult, az UTE 3-2-re nyert, így újabb dobogós ellenfél skalpját gyűjtötte be. A Brassó maradt a harmadik helyen, az 1 pont kevés volt ahhoz, hogy utolérje az FTC-Telekomot.

braute

fotó: Corona Brassó

Úgy gondolom, megérdemeltük a második pontot

   

Így látták a vezetőedzők a Brassó–UTE rangadót.

Dave MacQueen, Brassó: “Elismerés illeti az UTE-t, nagyon jól játszott az ellenfelünk. Az első harmad után elmondtam a játékosaimnak, hogy nem úgy megyünk, ahogy kellene, fel kell ébrednünk, ha akarunk valamit, muszáj mindent kiadnunk magunkból. Keményen hajtottunk, de nem a megfelelő úton jártunk, az a dolgom, hogy még jobbá tegyem a csapatot. A második harmadban mi voltunk a jobbak, ám a jégkorong olyan sport, hogy minden a visszájára fordulhat, ha nem adod a maximumot az elejétől a végéig. Két ügyes és gyors csapat mérkőzése volt ez, és az ellenfelünk volt a jobb a végén.”

Virág Csaba, UTE: “Tudtuk előre, hogy nagyon kemény meccs lesz, úgy különösen, hogy vasárnap is három sorral játszottunk. Fel kellett gyorsulnunk, minden energiánkat ki kellett tennünk a jégre az első perctől az utolsóig. Sok helyzetet alakítottunk ki, gólokat lőttünk a rendes játékidőben, karaktert mutattunk, a hosszabbításban is jól játszottunk. Úgy gondolom, megérdemeltük a második pontot.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Bencze, Kövesi.
Tőke: 91,2% (Polc)
K
Márkus: 95,2% (Duschek)
Carlson, McFadden, Gliga, Klempa, Valchar
1
Horváth A., Stadel, Benk, Lamoureux, Bodó
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Molnár Zs., Tranca
2
Selan, Varga, Rafaj, Sikorcin, Vincze
Boriszenko, Bors, Mihály, Molnár Z., Péter
3
Kovács A., Szécsi, Szabad, Nemes, Kovács S.
Gajdó T., Haraga, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
4
Horváth Á., Godó
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:32 BRA Tranca Finucci Bors
1-1 08:17 UTE Sikorcin Vincze Rafaj
1-2 32:36 UTE Vincze Bodó Sikorcin
2-2 58:28 BRA Finucci McFadden
2-3 65:00 UTE GWS Lamoureux
42 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 8

Vincze hát mögötti gólpasszt adott Sikorcinnak

   

A Brassó–UTE mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum