Sorozatban negyedik győzelmére hajt a Brassó

   

Ahhoz, hogy a Corona még közelebb kerüljön az Erste Liga-tabellát vezető duóhoz, vasárnap le kell győznie a Vasast.

Az Opten Vasas HC jó ideig tartotta magát a Gyergyói HK otthonában szombaton, ám a székelyeknek végül sikerült visszavágniuk korábbi káposztásmegyeri kudarcukért. A piros-kékek előzőleg Debrecenben 5, majd Újpesten 6 gólt szereztek – mindez 3 pontot ért –, a GYHK azonban kihúzta támadójátékuk méregfogát. A védekezés összeszedettebben ment Ladányi Balázs tanítványainak, mint a Megyeri úton, elöl azonban nem álltak össze a dolgok, most ezen kell változtatnia az együttesnek. Persze hátul minden bizonnyal több dolguk lesz vasárnap Seregélyéknek, lévén, hogy a Brassó az idén már-már ellenállhatatlannak tűnik. A Valchar, Klempa, Gliga trió nagyüzemi méretekben termeli a pontokat, miközben a további sorok is igyekeznek kitenni magukért. Ennek eredményeként a kék-sárgák úgy állnak a 3. helyen, hogy jóval kevesebb meccsük van, mint a MAC HKB-nak és az FTC-Telekomnak. A Coronának egyáltalán nincs még pont nélküli találkozója, a begyűjthető egységek több mint nyolcvan százalékát eltette, utolsó 3 összecsapását behúzta, a DAB-nak 8-at, a Titánoknak 5-öt vágott. Nem kérdés, hogy Dave MacQueen fiainak egyértelmű céljuk a sorozatban negyedik diadal, amelyet csak igazán hősies produkcióval akadályozhatnak meg a vendégek, akik az “odavágón” a végjátékig szoros csatában nem tudtak gólt lőni ellenfelüknek, így 4-0-ra nyertek Valcharék október 2-án.

vasbra5

fotó: Opten Vasas HC

Brassó–Opten Vasas HC 7-3

   

Egyértelmű győzelmet aratott az Erste Liga-dobogós Corona, a piros-kékek az utolsó harmadban szerezték első erdélyi góljaikat.

A nyitó játékrészben is dominált már a vendéglátó, ám akkor még csak 1 gólt kapott a Vasas vasai közé visszatérő Tóth Balázs, ezt Tranca szerezte a 16. percben. A második felvonásban alaposan kinyílt az olló, a kék-sárgák négyszer vették be vendégük kapuját, kétszer egyenlő létszám mellett, kétszer emberelőnyben, a negyedik soros Vasile indította a fesztivált, majd Gliga következett, Carlo Finucci pedig alig több mint 4 perc alatt duplázott, 5-0-nál jött az újabb szünet. Ladányi Balázs nem meglepő módon kapuscserére szánta el magát, Sági váltotta Tóthot az utolsó menetre. Amikor is egy ideig úgy tűnt, hogy folytatja a gálázást Dave MacQueen csapata, miután Molnár Zsombor is betalált a 48. percben, ráadásul emberhátrányban. Ekkor azonban megrázták magukat a piros-kékek, és előbb Schmál használta ki még ugyanazt a fórt, majd kisvártatva egy percen belül betalált két védő, Léránt és Bukor is, 6-3-ra szűkítve a különbséget. A Brassónak erre azért volt még válasza, a meccs uolsó gólját Dame-Malka lőtte az 59. percben, kialakítva a 7-3-as végeredményt. Valcharék sorozatban negyedik hazai meccsüket is megnyerve 2 pontra megközelítették a második helyezett FTC-Telekomot, míg az Opten Vasas HC pont nélkül, de legalább nem góltalanul tér haza.

bravas

fotó: Corona Brassó

A Brassó a liga egyik legerősebb csapata

   

Így látták a vezetőedzők a Brassó–Opten Vasas HC mérkőzést.

Dave MacQueen, Brassó: “Tudtuk, hogy előző este mérkőzést játszott az ellenfelünk, és emiatt sem próbál majd nekünk ugrani. Az első két harmad nagyon tetszett, nem sok teret adtunk nekik, nagyon jól játszottunk. Az utolsó játékrész megmutatta, hogy milyen erős ez a liga, mondtam a srácoknak, hogy a Vasas nem fogja feladni, így is történt, mozgósították a tartalékaikat, lőttek három gólt. Jár nekik az elismerésünk, mostantól pedig készülünk a következő mérkőzésekre.”

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Tisztában voltunk vele, hogy a Brassó a liga egyik legerősebb csapata, és most a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy ez mit jelent. Az elején jól játszottunk, de ahogy kaptuk a kiállításokat, úgy fogytak az energiáink. A meccs felétől fáradtak voltunk, nem volt többé kérdés, hogy ki nyeri meg ezt az összecsapást. A harmadik harmadban próbáltuk nem feladni, lőttünk is három gólt, ez nagyon fontos a számunkra.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Vincze.
Tőke: 88,5% (Polc)
K
Tóth: 88,1% (Sági: 88,2%)
Carlson, McFadden, Gliga, Klempa, Valchar
1
Bukor, Seregély, Vesutkin, Szlama, Schmál
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Molnár Zs., Tranca
2
Kováts, Tornyai, Csiki, Páterka, Szalma
Boriszenko, Bors, Mihály, Molnár Z., Péter
3
Farkas B., Léránt, Bödök, Czakó, Turbucz
Gajdó T., Haraga, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
4
Béres, Pápa, Németh, Farkas M.
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:36 BRA Tranca Molnár Zs. Finucci
2-0 24:46 BRA Vasile A. Gajdó B.
3-0 32:48 BRA PP Gliga McFadden Valchar
4-0 33:48 BRA McFadden Finucci Wilson
5-0 38:00 BRA PP Finucci Tranca Molnár Zs.
6-0 47:32 BRA SH Molnár Zs. Tranca Bors
6-1 48:28 VAS PP Schmál Léránt Vesutkin
6-2 51:07 VAS Léránt Bödök Vesutkin
6-3 51:57 VAS Bukor Seregély Szalma
7-3 58:23 BRA Valchar Dame-Malka Klempa
59 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 6

A saját harmadából indulva lőtt szólógólt Bukor

 

A Brassó–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum