Lafreniere elvben mégis ott lehet a junior-vb-n

 

Az idei draft 1/1-esének szerepléséhez több feltételnek kell teljesülnie.

A kanadai válogatott egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy minden idők legnagyobb létszámával kezdi a felkészülést a decemberi-januári tornára, amelyet az edmontoni buborékban rendeznének meg. Az albertai Red Deerben készülő címvédő bombaerős keretét ? amelynek tagjai jelenleg, mint megírtuk, koronavírus-karanténba kényszerültek ? többek között olyanok alkotják, mint Quinton Byfield, Bowen Byram, Dylan Cozens, Jamie Drysdale, Connor McMichael, Dawson Mercer, Brett Brochu, Taylor Gauthier, Tristan Lennox vagy a mindössze 16 éves Shane Wright. Hozzájuk csatlakozhat az az Alexis Lafreniere, aki tavaly a torna legjobb játékosaként kulcsembere volt a kanadai válogatott győzelmének.

Az előzetes tervek szerint a draft legelső helyén kiválasztott szélső ezt a szezont már nem a korábbi csapatában, a QMJHL-es Rimouski Océanicban kezdte volna, hanem a New York Rangersben. A koronavírus-járvány azonban ezt az elképzelést is felülírta jelen állás szerint, így Lafreniere elvben bekerülhet az edmontoni buborékba. Az ezzel kapcsolatos feltételekről Scott Salmond, a Hockey Canada elnökhelyettese beszélt: “Bizonyos óvintézkedéseket figyelembe kell venni a válogatott, a szakmai stáb és Lafreniere szempontjából. Ő jelenleg New Yorkban van, így ha csatlakozik hozzánk, akkor csak a karantén-előírások betartása mellett jöhetne Kanadába. Beszéltünk a klubjával, hogy engedjék el a válogatotthoz. A Rangers erre akkor lenne hajlandó, ha biztossá válna az NHL-szezon kezdetének a dátuma. A liga azon dolgozik, hogy az évad január 1-jén elkezdődjön. Abban az esetben, ha Kanada döntőt játszana, Lafreniere öt napig hiányozna a Rangersből. Összefoglalva azt kell mondjam: minden lehetőséget figyelembe véve látok esélyt arra, hogy Alexis ott legyen a válogatottban.”

A kanadai szakvezetésnek alig több mint egy hete maradt, hogy döntsön Lafreniere szerepléséről. A világbajnokságon részt vevő országoknak ugyanis december 6-áig kell leadni a játékosok és a stábok összesen 40 fős névsorát, amihez csatolni kell személyenként 3 darab negatív koronavírustesztet is.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum