Újabb bravúrra készülhet Újpesten a Vasas

   

Ladányi Balázs együttese kétmeccses győzelmi szériában van, míg a lila-fehérek formája továbbra is ingadozó.

Egy mérkőzést rendeznek szerdán az Erste Ligában, ez a 4. kerületi rangadó lesz a Megyeri úti jégcsarnokban. A papírfoma alapjában véve azt sugallná, hogy az összecsapás esélyese a hazai együttes, az ilyen megfogalmazásokkal azonban csínján kell bánni, különösen ebben a szezonban. A keretek közötti elvi differencia mindenképpen Virág Csaba istápoltjai mellett szól, a rutinos hazai hokisok mellett kiváló külföldiek kergetik itt a pakkot – közülük is kiemelkedik a magyar válogatottban is számításba vett Chris Bodó, valamint Kyle Just és a nagyszerű formába lendült Maks Selan –, eddigi 4 sikerükkel szemben mégis 7 vereség található a mérleg másik serpenyőjében. Alighanem a stabilitás az, amire szüksége lenne az UTE-nak, hiszen egyelőre úgy megy, hogy meggyőző diadalokat egyértelmű vereségek követnek. A sorminta utolsó elemeként kudarc szerepel a MAC HKB otthonában, ebből tehát még bármi lehet. Az Opten Vasas HC ehhez képest kezdi összeérő társaság benyomását kelteni. A piros-kékek a hathetes koronavírus-leállás előtt legyőzték a Gyergyót, majd az újrakezdést követően idegenben múlták felül a DEAC-ot, ha így nézzük, akkor ez egy kétmeccses győztes sorozat. Ha háromra tudnák növelni idegenben, az még nagyobb tett lenne, és nem mondhatni, hogy ne lenne erre sanszuk. A sikerhez persze ugyanolyan kapusteljesítmény kell, mint Debrecenben, és az, hogy továbbra is működjön az eredményesen bemutatkozott légiósok és a dinamikus hazai fiatalok között a kémia.

utevas-KMB_4604

fotó: archív

UTE–Opten Vasas HC 8-6

   

Az újpestiek egy rengeteg kipattanóból szerzett gólt hozó mérkőzésen legyűrték Ladányi Balázs csapatát.

Mindkét csapat teljes kerettel, azaz 4 sorral állt ki a mérkőzésre. A vendégeknél hiányzott a nemrég igazolt lett hátvéd, Kalvis Ozols. A mérkőzés első emberelőnye meghozta az Opten Vasas HC vezető gólját: Bödök üresen maradt, lövésére nem érhetett át Duschek. Alig telt egy perc perc, amikor Schmál találatával már 2-0-ra vezettek a vendégek. A harmad közepe felé az UTE szépített, Just tett be közelről egy Tóth-védés utáni kipattanót. Nem sokkal később Vesutkin villant egyet, szép cselek után a bedobókörből vágott nagy gólt, újra kettővel vezetett Ladányi Balázs csapata. A gólzáporos játékrész végén felzárkózott az UTE, Just volt újra eredményes, ezúttal egy lendületes akció végén.

A 23. percben megint Vesutkin volt a főszereplő, de ezúttal nem gólszerzőként, hanem asszisztosként: Bödök váltotta gólra az orosz csatár keresztpasszát. A meccs felénél egyenlített az UTE. Előbb Vinczével szemben nem védekezett elég keményen egy vendég hátvéd, az újpesti közelről bekotorta a korongot, aztán Bodo talált be, szintén egy kipattanóból. A lila-fehérek fordítása az első emberfórjukból jött el, Lamoureux lőtt pontosan. Két perc múlva jött a hatodik UTE-gól, Bodo volt másodszor eredményes. Csapata 6-4-es hátrányánál Ladányi Balázs időt kért. Bejött a húzása, csapata rendezte sorait, majd a 37. percben Bödök lőtt nagy gólt. A csapatok Szabad Kevinnek köszönhetően vonulhattak 7-5-ös állással a második szünetre. A középső felvonásban az UTE 19-5-re nyerte a kapura lövési mutatót, azaz Duschek 5 lövésből csak 3-at tudott védeni, míg Tóth 19-ből 14-et hárított.

A harmadik húsz percben olyan történt, amit ritkán látni a jégpályákon: mindkét csapatnál túl sok játékos volt a jégen. A 4 a 4 ellen játék során a Vasas kapuvasat lőtt. A leghosszabb gólcsend egy harmadon át tartott, Nemes törte meg szűk 3 perccel a vége előtt. Akárcsak az első, az utolsó emberelőny is gólt hozott, Szlama kozmetikázott az eredményen. A 8-6-os végeredménnyel beállították a szintén 14 gólos DAB–Sportklub (4-10) szezonrekordját. Mindkét csapat erdélyi túrára indul, az Opten Vasas HC szombaton, az UTE vasárnap játszik Gyergyószentmiklóson.

utevas_MI_0300

fotó: UTE

Elég rögös az út, amin most járunk

 

Így látták a vezetőedzők a gólzáporos UTE–Opten Vasas HC mérkőzést.

Virág Csaba, UTE: “Az első harmad után kénytelenek voltunk változtatni, kapcsoltunk egy-két fokozatot felfelé. A mérkőzés után így is csak három pozitív dolgot tudtam az öltözőben kiemelni: az egyik, hogy nyertünk, és itthon tartottuk a három pontot, a másik, hogy lőttünk nyolc gólt, a harmadik, hogy vége lett a meccsnek. Megszokhattuk idén, hogy négy-öt góllal sem tudunk nyerni, de az sok mindent elárul, hogy most hat góllal sem sikerült volna. Ha ennyien puhányok leszünk, és ennyi területet hagyunk az ellenfélnek a koronggal, akkor sok babér nem terem nekünk Erdélyben, úgyhogy ezen mindenképpen változtatni kell.”

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Elég rögös az út, amin most járunk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, és a meccs felétől éreztük is, hogy nem úgy mennek a lábak, ahogy kellene. Szeretnénk a pozitív dolgokba kapaszkodni, abból építkezni, javítani a hibáinkat. Jó támadópotenciállal és helyzetkihasználással játszottunk, sajnálom, hogy nem tudtunk élni a lehetőséggel, így mégis kikaptunk. Meg kell oldanunk a védekezésünket, és nemcsak a védekező harmadban, hanem onnantól kezdve, hogy a korongot elveszítettük.”

Erste Liga, Megyeri út, 0 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Pálkövi, Schumacher-kovács.
Duschek: 78,6% (Márkus)
K
Tóth: 81,4% (Sági)
Horváth A., Stadel, Szabad, Just, Bodó
1
Bukor, Léránt, Vesutkin, Szlama, Schmál
Selan, Varga, Lamoureux, Vorobjov, Rafaj
2
Kováts, Tornyai, Nagy, Páterka, Szalma
Kovács A., Szécsi, Benk, Sikorcin, Vincze
3
Farkas B., Seregély, Bödök, Czakó, Turbucz
Balázsi, Horváth Á., Kovács S., Godó, Nemes
4
Béres, Surányi, Németh, Csiki, Farkas M.
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:00 VAS PP Bödök Szalma Nagy
0-2 05:13 VAS Schmál Szlama Vesutkin
1-2 08:18 UTE Just Bodó Kovács A.
1-3 10:51 VAS Vesutkin Schmál Szlama
2-3 19:39 UTE Just Varga Selan
2-4 22:33 VAS PP Bödök Vesutkin
3-4 27:13 UTE Vincze Szabad Sikorcin
4-4 28:08 UTE Bodó Varga Just
5-4 31:32 UTE Lamoureux Selan
6-4 33:23 UTE Bodó Just
6-5 36:16 VAS Bödök Turbucz Seregély
7-5 37:17 UTE Szabad Nemes Selan
8-5 57:19 UTE Nemes Lamoureux Selan
8-6 58:00 VAS PP Szlama Schmál Vesutkin
43 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 6

Megállíthatatlanul potyogtak a gólok Újpesten

   

Az UTE–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum