Háromból háromra hajt a Brassó

   

A kék-sárgák kettőből két meccset nyertek az Erste Liga-hétvégén, ha a harmadikat is behúzzák, a harmadik helyre lépnek előre.

Jól alakult a Corona visszatérése a koronavírus-járvány erdélyi hulláma után. (Már amennyire után: a Csíkszereda még nem tudott újra bekapcsolódni a küzdelmekbe.) Ahhoz képest, hogy Dave MacQueen fiai hetekig nem játszottak egyetlen meccset sem, és hogy edzeni is alig tudtak, méltó ellenfelei voltak a lendületből érkező FTC-Telekomnak, amelyet szoros csatában legyőztek a hosszabbításban. Ezután a Dunaújvárosi Acélbikák már csak egy harmad erejéig bírták megszorongatni vendéglátójukat, a 8-3-as végeredmény önmagáért beszél. Ez utóbbi találkozón kitűnt az is, hogy az egy szezonnyi kálvária után befutott Radim Valcharnak nem kell egyedül éreznie magát spílerként, a MAC-tól igazolt Tomas Klempa is elnyűhetetlen, ketten együtt 7 meccsen 23 pontot szereztek. Kiválóan teljesít Roberto Gliga is, továbbá a kapuban Tőke Zoltán, a védelemben Dame-Malka, Carlson, Boriszenko és még sokan mások. Ha sikerül megőrizni az energiákat és az egységet, a Brassóval a bajnokság végjátékában is egészen biztosan számolni kell majd. De ne szaladjunk előre, a Corona feladata a háromból a harmadik győzelem ezen a napon. A Cenk alá ezúttal a Titánok érkeznek, akik hétfőn ismét megmutatták oroszlánkörmeiket, hátrányból felállva intézték el másodszor is a többre hivatottnak vélt Gyergyót, ráadásul úgy, hogy egy kettős előnyben kapott gólt is meg kellett emészteniük. Bizonyos, hogy nem feltett kézzel fognak kimenni a Patinoarul Olimpic jegére sem, annál inkább, hogy már 1 árva ponttal is el tudnának mozdulni az Erste Liga-tabella utolsó helyéről.

bratit2020

Brassó–Titánok 5-1

   

A nyitott kérdések nagy részét már az első harmadban lezárták a hazaiak, a védő Josh McFadden mesterhármas szerzett.

Az Erste Liga-tabella 3. helyre lépett előre a Corona Brassó, miután viszonylag simán elintézte a Titánokat. Kapusposzton mindkét csapat váltott az előző játéknaphoz képest, a vendéglátóknál Patrik Polc, a vendégeknél Horváth Dominik kapott lehetőséget. Utóbbinak volt több munkája, már a nyitó játékrészben kereken húsz lövés ment a kapujára, amelyek közül hármat nem bírt védeni, sorrendben a hétfőn triplázó Klempa, illetve Gliga és McFadden volt eredményes, 3-0 a 16. percben. A második felvonás elején McFadden hozzátett még egyet, ezt követően sikerült szépíteniük a fehérvári fiataloknak, a magát egy nappal korábban 2 pontot érő remek büntetővel észrevétető Reiter Attila iratkozott fel ismét a táblára. Hogy Kasper Vuorinen tanítványa ne ábrándozhassanak sokat a felzárkózásról, arról megint csak McFadden gondoskodott, 5-1 a 44. percben, mesterhármas, ezt követően újabb találat már nem esett, a csapatok csak a kisbüntetések számát gyarapították. A Brassó ezzel minden meccsét nyerte a bajnoki hétvégén, és összesen 8 pontot gyűjtött, amivel megelőzte a DEAC-ot. A Titánoknak ugyan nem sikerült elhagyniuk az utolsó helyet, ám panaszra nincs okuk, hiszen 2 pontot magukkal vittek Gyergyóból, miáltal ugyanúgy 6 egységgel rendelkeznek, mint az Opten Vasas HC, és csak 1-gyel kevesebbel, mint a szomszédvár DAB, amellyel kereken egy hét múlva találkozni fognak Győrben.

bratit2

fotó: Corona Brassó

Nem tudtunk felkészülni erre a jégkorongra

   

Így látták a vezetőedzők a Brassó–Titánok mérkőzést.

Dave MacQueen, Brassó: “Úgy gondoltam, ha tudjuk irányítani a játékot, akkor meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést is, miután hétfőn is kemény találkozónk volt. Talán az első harmad volt a legjobb harmadunk az egész szezonban, kontrolláltuk a meccset, a korongot, rengeteg lövésünk volt, jól dolgoztunk. Ha kezdetben ennyire dominál egy csapat, akkor a folytatásban hajlamos leereszteni, hátradőlni, ám ez most nem történt meg, tartottuk a tempónkat, remek meccset csináltunk.”

Kasper Vuorinen, Titánok: “Először is minden elismerésem a hazai csapaté, remek játékosaik vannak, keményen dolgoznak egymásért, jó a játékstruktúrájuk, úgy hokiznak, mintha szórakozásból tennék. Tisztában voltunk vele, hogy hogyan játszottak hétfőn, de nem tudtunk felkészülni erre a jégkorongra, nem tudtuk hozni azt, amit a kihívás megkövetelt volna. A 0-3-as első harmad brutális volt számunkra. Az első szünetben megbeszéltük, hogy mik az értékeink, és hogy mit kell megmutatnunk magunkból a következő negyven percben, az eredménye ennek az lett, ami, a jobb csapat nyerte a mérkőzést.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Fényi, Kis-király.
Polc: 96,4% (Tőke)
K
Horváth D. Cs.: 89,4% (Szeles)
Carlson, McFadden, Gliga, Klempa, Valchar
1
Ambrus, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Molnár Zs., Tranca
2
McNulty, Nagy, Németh, Rétfalvi, Dézsi
Boriszenko, Bors, Mihály E., Molnár Z., Péter B.
3
Dobmayer, Kóger, Balogh, Jakimcsuk, Madácsi
Gajdó T., Haraga, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
4
Hajnal, Almási, Vincze, Huovinen
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Vuorinen Kasper
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:56 BRA Klempa Valchar
2-0 08:25 BRA Gliga Valchar
3-0 15:23 BRA McFadden Molnár Zs. Finucci
4-0 28:21 BRA McFadden Finucci Tranca
4-1 34:49 FHA Reiter Madácsi Hajnal
5-1 43:40 BRA McFadden Valchar Klempa
47 Kapura lövések száma 28
12 Kiállításpercek 6

Josh McFadden mesterhármasa és még 3 gól

 

A Brassó–Titánok mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum