A MAC HKB visszavágna az UTE-nak

   

Az újpestieké eddig az egyetlen csapat az Erste Ligában, amely rendes játékidőben tudta legyőzni az újbudaiakat.

Két hét pauza után múlt vasárnap büntetőkkel aratott sikerrel tért vissza a körforgásba a MAC HKB – a DAB volt akkor Kangyal Balázs együttesének a vendége –, majd ismét pihenhetett 7 napot. A következő játékhét húzósabb lesz Sofronék számára, hiszen elutaznak első erdélyi túrájukra, ami alapesetben három meccset jelent rövid idő alatt, bizakodunk, hogy a teljes programot meg is lehet majd valósítani. Addig is kemény feladat vár az Erste Liga listavezetőjére – a korábban felhalmozott előny már csak 1 pont az FTC-Telekommal szemben, de a Brassónak köszönhetően még kitart –, minthogy az UTE érkezik vasárnap kora délután a Tüskecsarnokba. A lilák formája még mindig ingadozónak tűnhet, közben azonban érdemes észrevenni, hogy a középmezőny stabil tagjaivá váltak, és egy-két győzelemmel lazán magasabbra kapaszkodhatnak. Márpedig Virág Csaba együttese többször bizonyította, hogy bravúrokra is képes. Először a MAC HKB gazdagodott ilyen irányú tapasztalatokkal – október 30-án 2-1-es hazai siker született a Megyeri úton –, legutóbb pedig a szintén dobogós DEAC távozott sima 2-5-tel a 4. kerületből. Az ily módon abszolút kétesélyes rangadó egyik különlegessége, hogy az UTE első számú pontgyárosa az a 7+10-zel álló Chris Bodó, aki előzőleg közel 3 szezonon át alapember volt a MAC-ban. A összecsapást élőben közvetíti a köztelevízió sportcsatornája.

utemac

fotó: Jani Martin/UTE

MAC HKB Újbuda–UTE 6-4

   

Az újpestiek nagyot küzdöttek, de az újbudaiak a 2+2 pontos Brance Orban vezetésével visszavágtak az októberi vereségért.

A MAC HKB-nál egyetlen változás történt, Strenk Olivér helyett a debütáns Szalmás Bence öltött szerelést, míg az UTE első bekkpárjába visszatért Varga Arnold. A hazaiak a 4. percben megszerezték a vezetést, Dóczi lapos lövésébe beleért Molnár, Duschek tehetetlen volt. A harmad közepén egy kimaradt emberelőnyt követően egyenlítettek a lila-fehérek, Just egy jó passz után takarásból talált be Bálizsnak. A nyitó játékrész végén Nagy Krisztián kapusavat lőtt emberhátrányban, aztán nem sokkal később Orban egy kapu előtti kavarodás során közelről bekotort egy korongot.

A 24. percben hatalmas védelmi hibából egyenlített az UTE: a hazaiak emberelőnyben a saját kapujuk előtt elhagyták a korongot, a bakit Nemes büntette meg a szezonbeli első góljával. Három percig sem állt döntetlenre a találkozó, Sofron egy szép szóló végén kicselezte Duscheket és belőtte a 3. MAC HKB-gólt. Az első újbudai emberelőny újpesti gólt hozott, a másodikat viszont kihasználták a hazaiak, Orban lőtte el éles szögből pontosan az UTE kapusának a válla fölé a korongot. Gyorsan jött az újabb MAC HKB-találat, 44 másodperc múlva Kreisz is betalált. Virág Csaba időt kért, amivel rendezte a sorokat. A középső felvonás végén Sofron megpróbálta a kapu mögülről rálöbbölni a korongot Duschek hátára, de nem jött össze neki. A látványos hazai gól helyett okos vendég találat született, egy támadó harmadbeli buli után Szabad maradt üresen Bálizzsal szemben, az Ausztriából hazatért csatár kétgólosra csökkentette az UTE hátrányát. Egy perccel a dudaszó előtt Varga 2+10 perces büntetést kapott palánkra lökésért.

A záró harmad áthúzódó MAC HKB-fórral indult. A 46. percben a Bálizs kapuja előtt keresztben csorgó korongot Selan belőtte. Az UTE hajtott az egyenlítésért, a végjátékban Duschek is lekorcsolyázott. Az érdemi újpesti esélyeknek Bodo Sofronnal szembeni magas bottal való játéka vetett véget. A 6-4-es végeredményt Terbócs állította be emberelőnyben fél perccel a vége előtt.

A MAC HKB a győzelmével 4 pontra növelte az előnyét az FTC-Telekommal szemben, Kangyal Balázs csapata jövő héten erdélyi túrára indul. Az UTE a határon túlra utazása előtt szerdán az Opten Vasas HC-t látja vendégül.

macute-ml_201122_05

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

Rengeteg könnyű korongot adtunk az ellenfélnek

   

A MAC HKB Újbuda–UTE mérkőzés után Marton Tibor másodedző és Virág Csaba vezetőedző nyilatkozott.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Árkovics, Kövesi.
Bálizs: 90,0% (Farkas)
K
Duschek: 86,0% (Márkus)
Pozsgai, Dóczi, Nagy, Molnár B., Sofron
1
Varga, Stadel, Lamoureux, Just, Bodó
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
2
Selan, Horváth A., Benk, Vorobjov, Sikorcin
Bugár, Garát, Kedves, Majoross, Lőczi
3
Kovács A., Szécsi, Nemes, Szabad, Vincze
Csollák, Szalmás, Ritter, Ádám
4
Kovács S., Fliszár, Godó, Rafaj
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:20 BJA Molnár B. Dóczi Sofron
1-1 09:11 UTE Just Selan Lamoureux
2-1 18:00 BJA Orban Kreisz Terbócs
2-2 23:15 UTE SH Nemes
3-2 25:50 BJA Sofron Molnár B. Nagy
4-2 29:26 BJA PP Orban Terbócs Macaulay
5-2 30:10 BJA Kreisz Orban Terbócs
5-3 36:21 UTE Szabad Vincze Nemes
5-4 45:35 UTE Selan Just
6-4 59:26 BJA PP Terbócs Macaulay Orban
43 Kapura lövések száma 40
4 Kiállításpercek 22

A különös gólok mérkőzését játszották Újbudán

   

A MAC HKB–UTE találkozó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum