Másfél hónap után tér vissza a jégre a Vasas

   

A piros-kékek szigorúan betartották a koronavírus-protokollt, október 6-ai Gyergyó-verésük után a DEAC otthonában játszanak.

Alapesetben országos 1-es lenne a Debrecen és az Opten Vasas HC találkozója a hokitotóban, ez a szezon azonban nemcsak a járvány miatt különleges, többször bebizonyosodott már, hogy nem érdemes jósolgatni, induljunk ki inkább a tényekből. Ladányi Balázs fiai nem kezdtek rosszul, három vereségük során sem játszottak alárendelt szerepet, akkor sem, amikor nem tudtak gólt lőni a Brassónak. Negyedjére aztán összejött az első győzelem is, a Gyergyó távozott pont nélkül a Vasas Jégcentrumból, a csapat azonban nem jöhetett lendületbe, mivel Káposztásmegyeren is megjelent a fertőzés. Annyira, hogy gyakorlatilag egyszerre levadászta szinte a teljes keretet, így mindenki karanténba került, a meccsek elmaradtak, a kardiológiai vizsgálatok megnyugtató eredményét megelőzően edzéseket sem tartottak. Azóta persze újra jégen vannak Turbuczék, meccshiányosan és meccsre éhesen, és minden bizonnyal erősebben is, hiszen két kvalitásos légiós csatlakozott hozzájuk a lett Kalvis Ozols és az orosz Makszim Vesutkin személyében, kíváncsian várjuk, mennyi tudnak hozzátenni a produkcióhoz. A DEAC az említett 6 hét alatt lankadatlanul csatázott a minél előkelőbb dobogós pozíciókért. Most harmadik David Musial együttese, amely legutóbb kikapott az UTE otthonában, ám előtte 3 meccses győztes szériát épített. Aligha tévedünk nagyot, ha az feltételezzük, kimondott feladat a fiúk számára, hogy visszatérjenek a győzelmek újára.

debvas

fotó: DEAC

DEAC–Opten Vasas HC 1-5

   

Az Erste Liga körforgásába másfél hónap után visszatérő piros-kékek szabályosan kiütötték a dobogós Debrecent.

A hazai kapuban ezúttal Gönczi Lajos kapott lehetőséget, míg a túloldalon Tóth Balázs állt a vasak közé. Az újonnan igazolt piros-kék légiósok közül Makszim Vesutkin Schmállal és Szlamával ment az első sorban, míg Ozols a második bekkpárba került Tornyai mellé. Az első játékrészben néhány kiállítással lett gazdagabb a jegyzőkönyv, ám 0-0 maradt az állás, majd a második legelején Dalecky vezetést szerzett a Debrecennek. Utána jött a fordulat, 26:00-nál Vesutkin megszerezte az első pontját, a gólt Szlama lőtte, majd a 34. percben Szalma is betalált, vezettek a vendégek. Akik ráadásul növelték a különbséget kisvártatva, Schmál találatánál Ozols is asszisztot jegyzett, 1-3-nál mentek pihenni a csapatok. A harmadik menetben mindent megpróbált David Musial legénysége, ez azonban sem egyenlő létszámban, sem fórban nem vezetett eredményre. Ellenkezőleg: az 55. percben 12 másodperc alatt két újabb vendéggól született, előbb Ozols, majd Bödök jóvoltából, 1-5, eldőlt minden. A Vasas második szezonbeli győzelmét megszerezve 5 meccs után 6 ponttal áll, és az utolsó helyet elhagyva megelőzte a Titánokat, valamint megközelítette a DAB-ot. A DEAC maradt ugyan a 3. pozícióban, ám az biztos, hogy lesz mit elemeznie a társaságnak.

debvas

fotó: DEAC

Egytől egyig mindenkivel elégedettek lehetünk

   

Mestermérleg a bombameglepetéssel véget ért DEAC–Opten Vasas HC mérkőzést követően.

David Musial, vezetőedző DEAC: “Nagyon jól kezdtünk, az elején volt jó pár helyzetünk, az első 5 percben 3 is, de nem tudtunk gólt lőni. Nagyon sok lövésünk volt, ha jól emlékszem 57, és ebből csak 1 gólt tudtunk szerezni, ez nem elég. Az ellenfél kapusa nagyon jól védett, őt ki kell emelni. Sajnos veszítettünk, beszélni fogunk róla, kielemezzük, és készülünk a következő meccsre a Titánok ellen.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Opten Vasas HC: “A bajnokságban eddig lejátszott mérkőzések, valamint a Debrecen teljesítménye alapján nem lehet kijelenteni, hogy mi vagyunk a jobb csapat, viszont, hogy most mi akartuk jobban a győzelmet, az biztos. Nagyon jó energiát kaptunk a két légiósunktól. Fel tudtuk velük venni a mérkőzést, nem volt az, hogy nagyon kimagaslottak volna, hanem húzták a csapatot előre. Remélem, idén beérik az elmúlt két év munkája, és a sok jégidő, amit a fiatalok kaptak. Nagyon jó volt a kapusteljesítményünk, de egytől egyig mindenkivel elégedettek lehetünk. Amikor blokkolni kellett, blokkoltunk, amikor ütközni, ütköztünk. Amit még kívánhatnék, az sokkal kevesebb kiállítás és emberhátrányos védekezés, de szerencsére most azt is megoldottuk.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Herczeg, Szabó.
Gönczi: 83,3% (Hetényi)
K
Tóth: 98,2% (Sági)
Kloz, Vokla, Dalecky, Izacky, Novotny
1
Bukor, Léránt, Vesutkin, Szlama, Schmál
Kiss R., Sándor F., Hári, Kulesov, Pesztunov
2
Ozols, Tornyai, Nagy M., Páterka, Szalma
Filbrandt, Berta, Kiss P., Mazzag, Szűcs
3
Farkas B., Seregély, Bödök, Czakó, Turbucz
Bogesic, Mihalik, Molnár, Kozma
4
Kováts, Farkas M., Németh, Csiki, Pápa
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:31 DEB Dalecky Izacky Novotny
1-1 26:00 VAS Szlama Vesutkin Schmál
1-2 33:53 VAS Szalma Farkas B. Nagy M.
1-3 38:17 VAS Schmál Vesutkin Ozols
1-4 54:29 VAS Ozols Nagy M. Páterka
1-5 54:41 VAS Bödök Czakó Turbucz
57 Kapura lövések száma 30
18 Kiállításpercek 16

12 másodperc alatt 2 gólt vágtak a piros-kékek

 

A DEAC–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum