Jöhet a szezon első erdélyi Erste Liga-meccse

   

Az átszervezett Gyergyói HK 36 nap után játszik ismét a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, ellenfele a dobogós FTC-Telekom lesz.

Sok minden történt azóta, hogy a székelyek magyarországi túrájuk hetedik találkozóján kikaptak Győrben a Titánoktól. A széria során összesen megszerzett 7 pont Malcolm Cameron vezetőedző és több légiós állásába került, a csapat élére Szilassy Zoltánt nevezték ki, a keretet átmenetileg megtizedelte a koronavírus, ennek ellenére a később leállított romániai bajnokságban remek teljesítményt nyújtottak. Mindemellett igazolt a Gyergyó egy rakás kiváló pedigréjű légióst, cseh és szlovén válogatottak érkeztek többek között, továbbá pályafutását befejezve másodedzőnek állt Góga Attila. Ebből is látszik, az a Gyergyó, amely a Fradira vár péntek este, már nem az a Gyergyó, amelyet szeptemberben és október folyamán szenvedni láthattunk. Persze hogy erősebb lett-e érdemben a trófeákra ácsingózó társaság, az éppen mostantól fog kiderülni, a komplett Erste Liga-szezon első erdélyi meccsén ráadásul igen komoly lesz az ellenfél. Az FTC-Telekomot két hullámban támadta meg a járvány, ennek is betudhatóan ingadozó teljesítményt nyújtott sokáig, a november eleji nemzetközi szünet után azonban sikerült lendületet venni. Fodor Szabolcs fiai jelenleg 5 meccses győztes sorozatban vannak, ami akkor is megsüvegelendő, ha egyik-másik összecsapást eléggé nyögvenyelősen sikerült csak behúzniuk, a laza magabiztossággal eltett pontokra még várni kell. Könnyed sikerre péntek este sem számíthatnak a zöldek, de vendéglátójuk sem, ergo mindenképpen izgalmas csatára van kilátás a gyergyószentmiklósi zárt kapus jégcsarnokban.

ftcgye-20201004SMIC1993

fotó: Micheller Szilvia/FTC-Telekom

Gyergyói HK–FTC-Telekom 1-2

   

Rávezetésekkel nyerte meg a megosztott címvédő az első erdélyi Erste Liga-rangadót.

Az immáron Szilassy Zoltán által vezetett Gyergyói HK-ban Basaraba és Podlipnik személyében 2 új igazolás debütált, Elekes Darabont idei első meccsére öltözött be, Erik Pance és Szabó Krisztián hiányzott, Troncinsky a román bajnokság után a magyar bázisú nemzetköziben is jégre lépett. A zöldek összeállításában nem történt változás a vasárnapi UTE-veréshez képest.

A találkozó nagy iramban kezdődött, Nagy Kristóf és Jordon Cooke kapuja előtt is felváltva alakultak ki helyzetek. Az első emberelőny a 9. percben jött el, Sarcia ült ki 2 percre, de a ferencvárosi speciális alakulatnak ez különösebb gondot nem okozott. A folytatásban hazai oldalról Basaraba és St. Amant, a vendégeknél a Hajós-féle harmadik sor villogott. Gólt mégsem ők szereztek, hanem Silló Arnold. A gyergyói remekül ért bele Podlipnik lövésébe, ami elsőre a vason csattant, de az ismétlést megoldotta a csatár.

Az FTC-Telekom egyenlítési szándékkal jött ki a középső játékrészre, a nyomás hatására Csergő szállhatott ki két percre. Az emberelőny hamar véget ért, Sági is kisbüntetést kapott. Később Ferencz Csibi, majd Raszulov kiállítása nyomán 1 percig kettős előnyben támadhatott a Fradi, Kulmala tanári passzából Hodgman egalizált. A harmad második felében mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, ám maradt az 1-1.

A harmadik etap nyílt sisakos hokit hozott, de nem talált be senki. A Gyergyó 3 perccel a rendes játékidő előtt nagy lehetőséget kapott a győzelem kicsikarására, játékkésleltetés miatt Ellerby ülhetett ki. A hazaiak nem tudtak élni a fórral, így hosszabbítás következett. A játékosok a ráadásban sem bírtak túljárni a remeklő kapusok eszén. A rávezetések során Tóth Adrián és Hodgman is betalált, a Gyergyótól senki, így a bónuszpont a Fradié lett, Fodor Szabolcs gárdája visszavágott az első körben elszenvedett vereségért.

2 pontjával az FTC-Telekom pontszámban elhagyta a tabella második helyén a DEAC-ot, míg a GYHK zsinórban harmadik rávezetéses vereségét könyvelhette el.

gyeftc

fotó: Gyergyói HK

Erdélyben sosem könnyű

   

Így látták a vezetőedzők a Gyergyói HK–FTC-Telekom mérkőzést.

Szilassy Zoltán, GYHK: “Jó úton járunk, de a késztől még messze vagyunk, annak a környékére valamikor februárban szeretnénk eljutni. Az első harmadban mi voltunk a jobbak, a másodikban a Fradi, a harmadikban fizikailag jobban bírtuk, mint eddig, ez pozitívum. Megvoltak a lehetőségeink még a túlórában, de a fordított alapállású Nagy Kristóf remek napot fogott ki.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, Erdélyben sosem könnyű. Jó mérkőzés volt, nagyon örülünk, hogy sikerült egy nagyobbat előrelépnünk, főleg a speciális játékban: hátrányban nem kaptunk gólt, előnyben lőttünk egyet, végül szétlövésben behúztuk. Óriási két pont ez.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Balla, Vincze.
Cooke: 95,2% (Ruczuj)
K
Nagy K.: 97,4% (Arany)
Ferencz Csibi, Podlipnik, Koskiranta, Bíró, Szigeti
1
Sarcia, Karmeniemi, Nagy G., Kulmala, Somogyi
Kozma, Troncinsky, Basaraba, Ouellette-St. Amant, Péter
2
Ellerby, Tóth Gergely, Hodgman, Pavuk, Tóth A.
Raszulov, Nagy Cs., Benedek, Silló, Csergő
3
Boros, Hegyi, Hajós, Németh, Sági
Elekes Darabont, Sára, Lázár, Barabás
4
Tóth Renátó, Bán, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:58 GYE Silló Podlipnik Csergő
1-1 32:08 FTC PP2 Hodgman Kulmala Ellerby
1-2 65:00 FTC GWS Tóth A.
38 Kapura lövések száma 42
16 Kiállításpercek 18

Magabiztos büntetőkkel nyert idegenben a Fradi

 

A Gyergyói HK–FTC-Telekom rangadó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum