Hydro Fehérvár AV19–Vienna Capitals 3-4

   

A magyar ICEHL-csapat 1-3-ról egyenlített, pontot szerzett, ám a büntetőket a bécsiek lőtték jobban.

A Graz ellen győztes csapatból Horváth Milán, Toni Kähkönen és Reisz Áron sem tudta vállalni a játékot. Bemutatkozhatott viszont az ICEHL-ben a Titánok fiatal támadója, Kovács Alex.

Erőteljes bécsi rohamokkal indult a mérkőzés. Az első perceket Janus bravúrjaival és némi szerencsével sikerült átvészelni. Jó öt percet kellett várni az első fehérvári lövésre, ez Hargrove nevéhez fűződött. A 7. percben egy Erdély–Geiger összjátékot követően megvolt az első helyzet is, Starkbaum verve volt, a gólba tartó korong egy bekk lábában akadt el. A folytatásban a vendégek domináltak. A harmad felénél Janus elvesztette a bárdját, szerencsére ebből sem lett komoly baj. Egy perccel később nem volt pardon, Loney kapu mögül visszatett korongját Grosslercher kapásból a hálóba vágta (0-1). A gól után sem sikerült ritmust váltani, bő egy perccel később Bauer érkezett elsőként egy kipattanóra, ezzel kettő volt oda (0-2). Megzavarodott a Volán, csak a kapuvas mentette meg a harmadiktól. Kétgólos előnye birtokában visszavett a Bécs, az utolsó öt percben hazai rohamokat is feljegyezhettünk. Campbell keresztpassza veszélyesen zúgott el a kapu előtt, majd Stipsicz került helyzetbe, de lövése elakadt a blokkban.

Az első szünet után is a vendégek voltak kezdeményezőbbek, fölényük gyorsan emberelőnyt kamatozott, Erdély ült ki két percre. Jól zárt a retesz, helyzet nélkül pergett le a fór. Az osztrákok továbbra is gyorsabbak, pontosabbak, erőszakosabb voltak, agresszív letámadásuk mellett nehéz volt helyzetbe kerülni. A 27. percben Sarauer és Fischer kakaskodott, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. Négy a négy ellen segített a több terület, Erdély kis híján szépített. A 33. percig kellett várni az első fehérvári emberelőnyre, ebből sem sikerült szépíteni. Ahogy visszajött a kiállított, kettő az egyben kontrázott a Capitals, Campbell bevetődve hatalmasat mentett, majd felpattant és a csatárt is eltakarította a kapu elől. Harcolt a Fehérvár, a 37. percben meg is lett az eredménye: Bartalis megkerülte a kaput, ügyesen visszapasszolt, Petan a legjobbkor érkezett (1-2). Nem sokáig tartott az öröm, egy percre rá Hackl csapott le egy kipattanóra, és közelről a rövid felsőbe emelt, védője előzőleg elveszítette a botját, nem tudott segíteni (1-3).

Remekül indult a harmadik játékrész. Hargrove előbb kiharcolt egy emberelőnyt, majd tökéletes ütemben érkezett Bartalis passzára (2-3). Megragadta a momentumot a magyar csapat, záporoztak a lövések Starkbaum kapujára. A 43. percben Hári zsenije kellett az egyenlítéshez. A válogatott csatár szenzációs testcsellel elküldte a védőjét, majd felvarrta a pakkot a felsőbe (3-3). Támadásban maradtak Erdélyék, ebben a harmadban egyértelműen a Fehérvár volt a jobb. Petan belenézett egy korongba, majd rövid ápolás után visszatért és rohamozott tovább. Az 52. percben Hári csapott le egy eladott pakkra, de a lövésébe belekaptak. A hajrában a győzelemért ment a Volán, ráadásul Grosslercher szabálytalansága után emberelőnyben. Sajnos Hargrove is kiszállt, négy a négy ellen, majd bécsi fórban folytatódott a csata. Újabb gól nem esett, következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat megszerezhette volna a bónuszpontot. Hári remek cselsorozata volt a legemlékezetesebb, majd Janus ütött el a korong fölött. Bartalis a vasat is eltalálta, de a döntés a büntetőkre maradt.

Loney és Petan góllal nyitott, majd Campbell lövését Janus, Hári rávezetését Starkbaum védte. Richter előnyhöz juttatta övéit, Bartalis kihagyta, a bónuszpontot a Capitals szerezte meg (3-4).

A Fehérvárnak nincs szégyenkezni valója, kétgólos hátrányból felállt a liga egyik legjobb gárdája ellen, így jó pozícióból kezdheti hatmeccses idegenbeli túráját.

A Hydro Fehérvár AV19 így állt fel a mérkőzésen: Janus (Kornakker) – Szabó B., Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt – Caruso, Stipsicz, Erdély, Sarauer, Petan – Geiger, Szabó D., Sárpátki, Bartalis, Mihály – Kovács A., Szita.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsvic

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 29., vasárnap
EL 17:30 BRAVAS 7-3VÉGE
EL 17:30 GYEUTE 3-2VÉGE
EXL 17:30 MISNZÁ 2-3 HVÉGE
  • DIGI SPORT 2
EL 18:00 DABMAC 0-6VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 4-2VÉGE
november 30., hétfő
EL 17:30 BRAUTE 2-3 HVÉGE
december 1., kedd
EL 18:30 TITDAB 7-2VÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-3VÉGE
december 2., szerda
EL 17:15 FTCDEB 3-4VÉGE
  • M4 SPORT
december 3., csütörtök
KHL 15:00 MMGSZK 
  • SPORT 2
EL 18:00 MACTIT 
ICEHL 19:15 AVSVSV 
december 4., péntek
EXL 18:00 DTVMIS 
ICEHL 19:15 AVSHCI 
  • DIGI SPORT 2
EL 20:00 DEBDAB 
december 6., vasárnap
EL 14:30 TITVAS 
  • M4 SPORT
EXL 17:15 MISKOS 
  • DIGI SPORT 3
december 7., hétfő
EL 17:30 GYEBRA 
Partnerünk
Archívum