Tóth Gergely: Most nőttem bele a felnőtt hokiba

 

Az FTC-Telekom fiatal hátvédje pont/meccs fölött termel, a válogatottban is bemutatkozott, ideje volt interjúznunk vele.

Minden jel arra mutat, hogy az idei szezon lehet az áttörés Tóth Gergely számára. A 22 éves hátvéd remekül teljesít az FTC-Telekomban, és már a válogatottban is bemutatkozhatott. Idáig azonban néhány kanyar után ért el az útja. ?Tulajdonképpen MAC-nevelés vagyok, 16 éves koromtól 4 szezont töltöttem az újbudai utánpótlásban, ott mutatkoztam be a felnőttek között, és kaptam meghívókat az U18-as és az U20-as válogatottba is. Ám eljött egy pont, amikor úgy éreztem, környezetváltozásra van szükségem, ezért 2018-ban hazaigazoltam Dunaújvárosba. Az a szezon sem nekem, sem a csapatnak nem sikerült jól, a bajnokság végén mégis megkeresett Fodor Szabolcs, aki nagyon vonzó terveket vázolt nekem, így fogadtam el a Fradi ajánlatát. Az idei a második szezonom itt, és én is úgy érzem, hogy most nőttem bele a felnőtt hokiba. Sokat segítenek a társak, az edzőktől megkapom a bizalmat, ez segít hozzá a jó teljesítményhez.?

Az hátvéd az idei szezonban már pont/meccs átlag felett jár (9 mérkőzésen 10 pont, 1 gól, 9 assziszt), egy alkalommal ő szerezte a hét gólját, lusz/mínusz mutatója is a legjobbak közé tartozik, és előszeretettel ereszt meg nagy lövéseket a kék vonalról. ?Az edzések után mindig kint maradok a jégen legalább 20 percre, gyakorolom a lövéseket, ezt tartom az egyik erősségemnek. Nem tagadom, nagyon szeretek lőni, az edzők is mindig kérik, hogy ha van mód, tegyük kapura a korongot. Közel áll hozzám az is, hogy fellépjek a támadásokkal, és segítsem a góllövést akár átadással, akár saját magam próbálkozzam. Nem szabad persze átesni a ló túlsó oldalára, hiszen az én első számú feladatom mégis csak a védekezés, ám például a válogatottnál is azt kérték, hogy egy védő mindig lépjen fel, és ezt én szívesen meg is tettem.?

tothgtsh

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Tóth Gergely a novemberi nemzetközi szünetben tartott minitornán mutatkozott be a válogatottban. ?Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy meghívót kaptam. Úgy éreztem, az egész csapat nagyon várta a közös felkészülést és ezt a két meccset, hiszen most találkozhattak először az új szövetségi kapitánnyal, Sean Simpsonnal, aki kitűnő benyomást tett mindenkire. Nagyon pozitív impulzusokat, visszajelzéseket kaptunk tőle, ez számomra is pluszmotivációt jelent, hogy mindig jobb és jobb legyek, és legközelebb is behívjanak. Tisztában vagyok persze azzal, hogy még nagyon sokat kell tanulnom, fejlődnöm, de egy ilyen meghívó csak megerősít, hogy jó úton haladok.?

Az Erste Liga idei szezonja döcögősen indult a koronavírus-járvány miatt, sok mérkőzést halasztottak el a betegség következtében. ?Eddig minden csapat sok nehézséggel küzdött, ez alól mi sem voltunk kivételek. Ezért még nem lehet képet alkotni arról, hogy pontosan milyenek az erőviszonyok. A csapatok felkészültségét különböző módon befolyásolja a vírus, van, ahol többet tudtak játszani együtt, máshol kevesebbet. Úgy érzem, most kezdünk összerázódni, egyre több a győzelem, még ha ezek szorosak is. A sok hosszabbításos mérkőzés azt mutatja, hogy mezőny szoros, és nagy küzdelem lesz minden pontért. Ez jó hír a szurkolóknak, akik így kiélezett és szórakoztató meccseket látnak. Nekünk mint címvédőknek persze nem is lehet más a célunk, mint ismét elhódítani a bajnoki trófeát.?

toth_gergely_20191028SMIC9762

fotó: FTC-Telekom

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum