Jön a szezon első Fradi–UTE örökrangadója

   

Az előző idényt egyértelmű zöld-fehér dominancia jellemezte, a magyar bajnoki döntő azonban nem fejeződhetett be.

Összesen 8 alkalommal találkozott a 2019/20-as szezonban a két örök rivális, az FTC-Telekom és az UTE. Egészen pontosan az Erste Liga alapszakaszában négyszer, a kupában kétszer, majd a bajnoki rájátszásban szintén két alkalommal feszültek egymásnak a felek. Ezek közül az összecsapások közül Fodor Szabolcs gárdája 7-et megnyert, csupán az alapszakasz utolsó találkozóját bukta el a Megyeri úton. A tradicionális topklubok által vívott Erste Liga-elődöntő egyben magyar bajnoki finálé is volt, melynek során magabiztos hokival tett szert kétmeccses előnyre a Fradi. Ekkor szólt közbe a koronavírus-járvány első hulláma, majd döntött úgy a liga és az MJSZ vezetése – a csapatokkal egyetértésben –, hogy a küzdelmeket félbeszakítva rendhagyó módon hirdet bajnokot. Érthető, hogy a lila szurkolókban maradt hiányérzet – bár a döntés hátterének ismeretében kifogásaik karaktere és iránya másmilyen lett volna –,  de a múlt elmúlt, itt vannak az újabb kihívások, lehetőségek, esélyek. Az első idei Fradi–UTE-ra a zöldek új otthonában, a Tüskecsarnokban kerül sor, telt ház helyett sajnos üres lelátók előtt. Ami viszont jó hír: a köztelevízió sportcsatornájának jóvoltából a legszélesebb közönség követheti az eseményeket délután. Az elmúlt két hónap alapján Nagy Gergőéknek áll inkább a zászló, csakhogy ez az a párharc, ahol tényleg bármi megtörténhet a jégen. Az FTC-Telekom a tabella második helyének visszaszerzéséért küzd, ráadásul úgy, hogy négyes győzelmi szériában van. Ez akkor is tiszteletre méltó, ha például legutóbb a Titánok kis híján 3 ponttal távoztak a Tüskéből. A két hete “pihenő” Újpest ellenben legutóbb hatalmas verésbe szaladt bele Debrecenben, 1-8 lett a vége, arra az eredményre és játékra nem lehettek büszkék a lila szubkultúrában. Az biztos, hogy Virág Csaba együttesében ennél több van, főként akkor, ha a betegek és sérültek is felépültek az említett időszakban. Összességében minden okunk megvan arra, hogy kíváncsian várjuk a fejleményeket. Emóciókban és energiákban nem lesz hiány, ebben biztosak lehetünk.

ftcute-20200309smic0924

FTC-Telekom–UTE 5-4

   

Nagy csatában nyerte az Erste Liga-szezon első fővárosi örökrangadóját a megosztott címvédő.

A hazaiaknál továbbra is backupként öltözött Arany Gergely, ugyanezt tette a vendégeknél Duschek, felbukkant rajta kívül a lilák soraiban Benk és Sikorcin is. A mérkőzést a vendégek kezdték aktívabban, és meg is szerezték a vezetést, a frissen érkezett Lamoureux használt ki közelről egy védelmi hibát, 0-1 a 8. percben. Hasonló szituációban egyenlített Roczanov, ő az újpestiek kapu előtti bizonytalankodását használta ki. A 17. percben emberelőnybe került az UTE, de ebből nem sok haszna származott. Előbb Hajós és Kulmala szaladt el négy az öt ellen, a finn nem hibázott, 2-1, majd Pavuk lódult meg, és hatalmas gólt lőtt a rövidbe, 3-1, utóbbi találat másodpercekkel a zöldek kiegészülését követően született.

A közbülső játékrész elejét megnyomta Fodor Szabolcs együttese, amely teljes létszámban komoly fölényt tudott kialakítani, csakhogy öt az ötben nem sokat játszottak a csapatok ebben a húsz percben. A speciális játékokat tekintve pedig az Újpest volt hatékonyabb, Just és Bodó is vágott egy-egy felső sarkosat fórban, míg a túloldalon Tóth Adrián kotort be egy kipattanót, így a második szünetre szoros – 4-3-as – állás mellett mehettek pihenni a felek.

Az utolsó menet elején gyorsan növelte a különbséget az FTC, Tóth Gergely kék vonalasába ért bele Hodgman, 5-3 a 41. percben. Az UTE nem adta fel, mentek a lilák, amennyire mehettek, ám csak szépíteni tudtak, egyenlíteni nem, az 53. percben Vorobjov szaladt el nagyon szépen, középre adása a zöld-fehér Németh Attiláról pattant be, 5-4, ez lett a végeredmény. Az FTC-Telekom felzárkózott az ugyancsak 19 pontos DEAC mellé, az UTE maradt a tabella 6. pozíciójában.

ftc-ujpest002

fotó: FTC-Telekom

Öt az ötben már alakul a játékunk

   

Így látták a vezetőedzők az FTC-Telekom–UTE mérkőzést.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Abszolút javuló tendenciát mutatunk az elmúlt mérkőzésekhez képest. Az első 15 perc nem igazán tetszett, utána viszont összeszedtük a játékunkat és jól küzdöttünk. A második játékrészre nagyon jól jöttünk ki, megint emberhátrányban kaptunk két gólt, de öt az ötben már alakul a játékunk. Még mindig nem tudjuk hatvan percig a legjobbunkat nyújtani, de alakulnak a dolgok. A speciális játékunk is fejlődött, bár mind az előnyön, mind a hátrányon dolgoznunk kell még azért.”

Virág Csaba, UTE: „Úgy gondolom, a harmadik harmadra azért kijött, hogy a kulcsembereink közül sokan még csak az első-második meccsüket tudták játszani a szezonban az ismert helyzet miatt. Már nem voltunk olyan élesek, nem úgy mentek a lábak, ahogy kellett volna. Hiába lőttük meg a negyedik gólunkat, amivel újra felzárkóztunk egy gólra, nem tudtuk olyan nyomás alá helyezni a Ferencvárost, ami kellett volna az egyenlítéshez. Még mindig szükségünk van egy kis időre, de voltak pozitív jelek, amikre bőven lehet építkezni.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Muzsik, Pálkövi.
Nagy K.: 88,6% (Arany)
K
Márkus: 85,3% (Duschek)
Sarcia, Karmeniemi, Nagy G., Kulmala, Somogyi
1
Stadel, Szécsi, Szabad, Just, Bodo
Ellerby, Tóth Gergely, Hodgman, Pavuk, Sági
2
Selan, Horváth A., Benk, Vorobjov, Sikorcin
Boros, Hegyi, Hajós, Németh, Tóth A.
3
Kovács A., Kiss, Lamoureux, Rafaj, Vincze
Tóth Renátó, Bán, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
4
Kovács S., Fliszár, Godó, Nemes
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:16 UTE Lamoureux Stadel Rafaj
1-1 11:28 FTC Roczanov Tóth Gergő Tóth Richárd
2-1 17:40 FTC SH Kulmala Hajós
3-1 18:11 FTC Pavuk Tóth Gergely Nagy K.
3-2 23:39 UTE PP Just Stadel Vincze
4-2 28:41 FTC PP Tóth A. Kulmala Nagy G.
4-3 34:58 UTE PP Bodo Stadel Just
5-3 40:39 FTC Hodgman Tóth Gergely Sági
5-4 52:23 UTE Vorobjov Nemes
34 Kapura lövések száma 35
19 Kiállításpercek 11

Hatalmas gólt vágott a rövidbe Pavuk Attila

 

Az FTC-Telekom–UTE Erste Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 29., vasárnap
EL 17:30 BRAVAS 7-3VÉGE
EL 17:30 GYEUTE 3-2VÉGE
EXL 17:30 MISNZÁ 2-3 HVÉGE
  • DIGI SPORT 2
EL 18:00 DABMAC 0-6VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 4-2VÉGE
november 30., hétfő
EL 17:30 BRAUTE 2-3 HVÉGE
december 1., kedd
EL 18:30 TITDAB 7-2VÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-3VÉGE
december 2., szerda
EL 17:15 FTCDEB 3-4VÉGE
  • M4 SPORT
december 3., csütörtök
KHL 15:00 MMGSZK 
  • SPORT 2
EL 18:00 MACTIT 
ICEHL 19:15 AVSVSV 
december 4., péntek
EXL 18:00 DTVMIS 
ICEHL 19:15 AVSHCI 
  • DIGI SPORT 2
EL 20:00 DEBDAB 
december 6., vasárnap
EL 14:30 TITVAS 
  • M4 SPORT
EXL 17:15 MISKOS 
  • DIGI SPORT 3
december 7., hétfő
EL 17:30 GYEBRA 
Partnerünk
Archívum