Hydro Fehérvár AV19–Graz 5-2

   

A magyar ICEHL-csapat összeszedett hokival és kiváló kapusteljesítménnyel megszakította a listavezető 6 meccses győzelmi sorozatát.

A Hydro Fehérvár AV19 drukkerei nem lehettek ott a csarnokban, ez azonban nem akadályozta meg őket, hogy támogassák csapatukat. Az összes szurkolói zászló, drapéria és molinó kikerült a lelátóra, díszbe öltöztetve az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokot.

Remekül kezdődött a mérkőzés, már a második percben megszületett a fehérvári gól. Apró szépséghiba, hogy Geiger hiába ütötte a kapuba a felperdülő korongot, a játékvezetők a videózás után magas bot miatt érvénytelenítették a találatot. Ez nem szegte kedvét a hazaiaknak. Remek cserék követték egymást, a negyedik sor erőszakossága már szabályos gólt ért. Stipsicz előretörése után Reisz harcolt nagyot, végül sikerült a kapuba torkából bekotornia a pakkot (1-0). Jó volt látni, hogy a Volán a gyorsabb és az erőszakosabb, a fojtogató letámadás alaposan megzavarta a listavezetőt. A vendégek erejéből csak kósza kontrákra futotta, ezeket Janus hatástalanította. Az első hazai emberelőny ugyan kihasználatlanul maradt, de a lendület öt az ötben is megmaradt. A rohamok közepette Nussbacher egy időre a bárdját is elvesztette, majd a Sárpátki korcsolyáján megpattanó korong csúszott el keresztbe gólvonal előtt. Kár volt a kihagyott helyzetekért, a 14. percben Cameranesi passzából Fejes egalizált (1-1). Egy perccel később MacKay szólózhatott, szükség volt Janus bravúrjára. A 17. percben sikerült visszavenni a vezetést, ismét a letámadás hozta meg a gólt. Kuralt ütközése volt a kulcsmomentum, a pakk Hargrove elé került, aki kilőtte a hosszút (2-1).

A szünet után Setzinger veszélyesen elsuhanó keresztlövésével folytatódott a mérkőzés, majd Caruso takarított erélyesen a kapu előtt. Próbált iramot diktálni a listavezető, de jött egy hazai kontra, Kähkönen okos passzal találta meg Mihály Ákost, aki belőtte a harmadikat (3-1). A 26. percben elég volt egyetlen rövidzárlat a védőharmadban, és MacKay átadásából Porsberger ismét egyre csökkentette a különbséget (3-2). Ez a gól már felpörgette a látogatókat, fölényük emberelőnyt kamatozott. Üggyel-bajjal sikerült kivédekezni a hátrányt. Ebben a periódusban öt az öt ellen is jobbak voltak a vendégek, érett az egyenlítő gól, szerencsére Janus állta a sarat. A 32. percben a grazi rohamok közepette Erdély korongot lopott, lekészítette Stipsicznek, aki bevágta a negyediket (4-2). Oda-vissza hokival folytatódott a mérkőzés, szinte cserénként változott, melyik csapat került fölénybe. Janus hajmeresztő korongeladása után vendéghelyzet következett, a szlovák kapus védte a ziccert, javítva hibáját. A harmad hajrája a graziaké volt, teljesen beszorult a Fehérvár, szerencsére sikerült kapott gól nélkül kihúzni a dudaszóig.

A záró harmad eleje vendégakciókkal indult, majd gyorsan átvette az irányítást házigazda. Több veszélyes lövés is ment Nussbacher kapujára. Kétgólos előnye birtokában uralta a mérkőzést a Volán. A 48. percben megszületett az ötödik is: egy kontra végén a visszatérő Hári lövetett gólt Kuralttal (5-2). Már csak a harmad fele volt hátra, amikor Geiger ráemelt korongjából Kuralt kis híján a hatodik gólt is megszerezte, majd a kiugró Erdéllyel szemben szabálytalanodtak az osztrák bekkek. Elcserélték magukat a hazaiak, négy a négy ellen folytatódott a csata. Az 53. percben Sarauer csapott le a korongra, Erdélyhez passzolt, lövését Nussbacher védte. A lényegi kérdések a hajrára eldőltek, a látványra is ügyeltek a hazaiak, szebbnél szebb akciók futottak a jégen. Ezt nehezen viselték a látogatók, Sárpátki kapott hatalmasat, páros kiállítás vette elejét a bunyónak. Leperegtek az utolsó másodpercek is, a Hydro Fehérvár AV19 a meccs nagy részét uralva magabiztosan győzte le a listavezetőt és megragadt az élbolyban, mindössze három pontra az első helytől.

A Hydro Fehérvár AV19 így állt fel: Janus (Kornakker) – Szabó B., Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt – Caruso, Stipsicz, Erdély, Sarauer, Petan – Geiger, Horváth, Kahkonen, Bartalis, Mihály – Szabó D., Sárpátki, Reisz.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsgra

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 15., péntek
EL 14:30 MACSCC 4-5 HVÉGE
EXL 18:00 MISSBA 2-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSDEC 0-3VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 20:00 DEBTIT 1-3VÉGE
január 16., szombat
EL 14:10 MACSCC 2-5VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 18:00 FTCBRA 8-3VÉGE
január 17., vasárnap
EXL 17:00 BBYMIS 3-2VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 3-2 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBGYE 0-1VÉGE
január 18., hétfő
EL 17:30 MACVAS INFO
EL 18:30 TITBRA INFO
január 19., kedd
NHL 01:00 TORWPG 
    • Arena4
EL 18:00 DABGYE 
EXL 18:00 MISZVO 
EL 18:30 FTCSCC 
EL 18:30 TITBRA 
január 21., csütörtök
EL 14:30 FTCVAS 
EL 18:00 MACGYE 
EL 18:00 UTESCC 
EL 20:00 DEBBRA 
Partnerünk
Archívum