Hydro Fehérvár AV19–Graz 5-2

   

A magyar ICEHL-csapat összeszedett hokival és kiváló kapusteljesítménnyel megszakította a listavezető 6 meccses győzelmi sorozatát.

A Hydro Fehérvár AV19 drukkerei nem lehettek ott a csarnokban, ez azonban nem akadályozta meg őket, hogy támogassák csapatukat. Az összes szurkolói zászló, drapéria és molinó kikerült a lelátóra, díszbe öltöztetve az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokot.

Remekül kezdődött a mérkőzés, már a második percben megszületett a fehérvári gól. Apró szépséghiba, hogy Geiger hiába ütötte a kapuba a felperdülő korongot, a játékvezetők a videózás után magas bot miatt érvénytelenítették a találatot. Ez nem szegte kedvét a hazaiaknak. Remek cserék követték egymást, a negyedik sor erőszakossága már szabályos gólt ért. Stipsicz előretörése után Reisz harcolt nagyot, végül sikerült a kapuba torkából bekotornia a pakkot (1-0). Jó volt látni, hogy a Volán a gyorsabb és az erőszakosabb, a fojtogató letámadás alaposan megzavarta a listavezetőt. A vendégek erejéből csak kósza kontrákra futotta, ezeket Janus hatástalanította. Az első hazai emberelőny ugyan kihasználatlanul maradt, de a lendület öt az ötben is megmaradt. A rohamok közepette Nussbacher egy időre a bárdját is elvesztette, majd a Sárpátki korcsolyáján megpattanó korong csúszott el keresztbe gólvonal előtt. Kár volt a kihagyott helyzetekért, a 14. percben Cameranesi passzából Fejes egalizált (1-1). Egy perccel később MacKay szólózhatott, szükség volt Janus bravúrjára. A 17. percben sikerült visszavenni a vezetést, ismét a letámadás hozta meg a gólt. Kuralt ütközése volt a kulcsmomentum, a pakk Hargrove elé került, aki kilőtte a hosszút (2-1).

A szünet után Setzinger veszélyesen elsuhanó keresztlövésével folytatódott a mérkőzés, majd Caruso takarított erélyesen a kapu előtt. Próbált iramot diktálni a listavezető, de jött egy hazai kontra, Kähkönen okos passzal találta meg Mihály Ákost, aki belőtte a harmadikat (3-1). A 26. percben elég volt egyetlen rövidzárlat a védőharmadban, és MacKay átadásából Porsberger ismét egyre csökkentette a különbséget (3-2). Ez a gól már felpörgette a látogatókat, fölényük emberelőnyt kamatozott. Üggyel-bajjal sikerült kivédekezni a hátrányt. Ebben a periódusban öt az öt ellen is jobbak voltak a vendégek, érett az egyenlítő gól, szerencsére Janus állta a sarat. A 32. percben a grazi rohamok közepette Erdély korongot lopott, lekészítette Stipsicznek, aki bevágta a negyediket (4-2). Oda-vissza hokival folytatódott a mérkőzés, szinte cserénként változott, melyik csapat került fölénybe. Janus hajmeresztő korongeladása után vendéghelyzet következett, a szlovák kapus védte a ziccert, javítva hibáját. A harmad hajrája a graziaké volt, teljesen beszorult a Fehérvár, szerencsére sikerült kapott gól nélkül kihúzni a dudaszóig.

A záró harmad eleje vendégakciókkal indult, majd gyorsan átvette az irányítást házigazda. Több veszélyes lövés is ment Nussbacher kapujára. Kétgólos előnye birtokában uralta a mérkőzést a Volán. A 48. percben megszületett az ötödik is: egy kontra végén a visszatérő Hári lövetett gólt Kuralttal (5-2). Már csak a harmad fele volt hátra, amikor Geiger ráemelt korongjából Kuralt kis híján a hatodik gólt is megszerezte, majd a kiugró Erdéllyel szemben szabálytalanodtak az osztrák bekkek. Elcserélték magukat a hazaiak, négy a négy ellen folytatódott a csata. Az 53. percben Sarauer csapott le a korongra, Erdélyhez passzolt, lövését Nussbacher védte. A lényegi kérdések a hajrára eldőltek, a látványra is ügyeltek a hazaiak, szebbnél szebb akciók futottak a jégen. Ezt nehezen viselték a látogatók, Sárpátki kapott hatalmasat, páros kiállítás vette elejét a bunyónak. Leperegtek az utolsó másodpercek is, a Hydro Fehérvár AV19 a meccs nagy részét uralva magabiztosan győzte le a listavezetőt és megragadt az élbolyban, mindössze három pontra az első helytől.

A Hydro Fehérvár AV19 így állt fel: Janus (Kornakker) – Szabó B., Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt – Caruso, Stipsicz, Erdély, Sarauer, Petan – Geiger, Horváth, Kahkonen, Bartalis, Mihály – Szabó D., Sárpátki, Reisz.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsgra

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 17., péntek
EL 17:30 BRAUTE 1-2 HVÉGE
EL 17:30 GYEDAB 10-4VÉGE
EL 17:30 SCCTIT 6-1VÉGE
EL 18:00 MISETO 5-2VÉGE
EL 19:00 MACDEB 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
szeptember 18., szombat
EL 17:30 BRADAB 8-1VÉGE
EL 17:30 GYETIT 9-1VÉGE
EL 17:30 SCCUTE 1-2 BVÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 5-2VÉGE
    • DIGI SPORT 2
szeptember 19., vasárnap
EL 16:30 FTCETO 5-4VÉGE
EL 17:00 MISMAC 2-5VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., hétfő
EL 17:30 BRATIT 
EL 17:30 GYEUTE 
EL 17:30 SCCDAB 
KHL 18:30 LOKJOK 
    • SPORT 2
szeptember 24., péntek
EL 17:30 GYESCC 
EL 18:00 DABETO 
EL 18:00 MISUTE 
EL 19:00 MACFTC 
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum