Rokaly: Szeretek ilyen váratlan dolgokat meghúzni

 

A miskolci Extraliga-csapat házi kanadai táblázatát az idén szerződtetett Rokaly Szilárd vezeti. Feltettük neki a kérdéseinket.

A DVTK Jegesmedvék hét mérkőzést játszottak eddig a szlovák Extraliga idei szezonjában, és bár az első győzelmüket csak a héten szerezték meg, máris van egy kellemes meglepetés a csapat teljesítményében. A nyáron Csíkszeredából érkezett Rokaly Szilárd vezeti a házi kanadai táblázatot, a 6 meccsen elért 5 pontjával, ami 2 gólból és 3 asszisztból jött össze. A 22 éves hokis tavalyi Erste Liga-szezonja kiemelkedően sikerült, a Sportklub színeiben 38 alapszakasz-találkozón 43 pontot (17 gól, 26 gólpassz), míg a rájátszásban 7 meccsen 8 egységet gyűjtött össze. Nyáron mégis a váltás mellett döntött. ?Amikor megkerestek Miskolcról, akkor igazából a fejlődésemet tartottam szem előtt a válasznál. Elég fiatal vagyok, hogy kipróbáljam magam egy erősebb ligában, és így képet kapjak róla, hogy mire is vagyok képes. A döntés előtt többektől kértem tanácsot, például Adorján Attilától, aki évekig játszott itt. Mindenki azt mondta, vágjak bele, így nem mondhattam nemet a kihívásra.?

Az Erste Liga és a szlovák Extraliga közötti különbséget hamar megtapasztalta a gyergyószentmiklósi születésű hokis. ?A felkészülési meccseken még nem éreztem annyira a különbséget, azok közül inkább a Fehérvár elleni találkozók voltak nagyobb tempójúak. A bajnoki mérkőzéseken viszont azonnal megéreztem, hogy ez egy másik liga, minden sokkal gyorsabb, kevesebb időd és helyed van a döntéshozatalra, és a hibákat könyörtelenül megbüntetik. Ami belefér az Erste Ligában, abból itt könnyen gólt kaphatsz, akár egy támadó harmadbeli korongvesztésből is. A szezon előtt úgy gondoltam, biztosan szükségem lesz 10-15 mérkőzésre, hogy beleszokjak az Extraligába, de nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan felveszem a ritmust.?

A fiatal támadó a Liptószentmiklós elleni keddi győztes meccsen alaposan felhívta magára a figyelmet, amikor is a háta mögül adott gólpasszt. ?Tavaly volt egy hasonló passzom, a rájátszásban a Debrecen ellen Becze Tihamért hoztam így helyzetbe, amit ő ki is használt. Bízom az ösztöneimben, és persze figyelek a társakra. Most is egy az egyben voltam a védővel, amikor fél füllel hallottam, hogy Zach Jordan kéri a korongot. Megérzésből passzoltam abba az irányba, és végül eljutott hozzá a korong. Szeretek ilyen váratlan dolgokat meghúzni, amivel nemcsak a védőket, hanem időnként magamat is meglepem. Ezekben van rizikó, de sosem féltem felvállalni, mert ilyenkor különleges lehet a végeredmény, mint most is.?

Rokaly Szilárd már világbajnokságon és olimpiai selejtezőn is játszott a román válogatottban, ráadásul eredményesen. Ez azt jelenti, hogy nem számol az esetleges magyar szerepléssel ?Mivel négy évig kellene folyamatosan Magyarországon játszanom ezért a lehetőségért, így nem is gondolkodtam rajta.?

Az idei szezont alaposan felforgatja a koronavírus-járvány, de mindenki abban bízik, hogy sikerül végig játszani a bajnoki évet. Vajon meddig juthatnak el a Jegesmedvék? ?Úgy gondolom, erős keretünk van. Kedden játszhattunk először négy sorral, és ebben a ligában a rövid pad komoly hátrányt jelent. Ezt mi is megtapasztaltuk az első mérkőzéseken, amelyeken csak három sorral tudtunk kiállni. Ha nem lesznek sérültjeink, akkor elérhetjük a rájátszást. Még én sem vagyok teljesen elégedett magammal, sokat kell előrelépnem, fejlődnöm, de ezért mindent meg is teszek.?

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

rokaly

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum