Elkapná a listavezetőt az UTE

   

A pénteki Erste Liga-játéknap rangadójára mindkét csapat vereségből érkezik, de egyikről sem mondható, hogy gyenge formában lenne.

A táblázatot 7 pont előnnyel vezető MAC HKB továbbra is elmondhatja magáról, hogy egyetlen nulla pontos találkozója sem volt ebben a szezonban. Az újbudaiak és a többiek közötti szakadék persze részben azzal magyarázható, hogy az együttes már 8 mérkőzésen túl van, és a közvetlen riválisai egyrészt kevesebbet játszottak, másrészt jobban megviselte őket a koronavírus-járvány. Ezzel együtt szép dolog, hogy a “rozsomákok” tényleg minden alkalommal, ahányszor csak pályára léptek, szereztek legalább 1 pontot. Összesen két túlórás vereségüket a megosztott címvédő FTC-Telekommal szemben szenvedték el, amely legutóbb is hatalmas csatában múlta felül őket. Az UTE számára valamivel döcögősebben indult az idény, a járvány nyomot hagyott a lilák felkészülésén, és még mindig nem takarodott el a környékről teljesen. Ezzel együtt Virág Csaba gárdája is masszívnak tűnik, ráadásul úgy is 4 meccses pontszerző sorozatban van, hogy két legutóbbi találkozóját büntetőkkel, illetve ráadásban bukta az Acélbikákkal szemben. Ez most megint egy olyan találkozó lesz, ahol egyértelmű esélyest hirdetni nem lehet, az a kérdés, hogy melyiküknek jön ki jobban a lépés este a jégen. Ami az összetételeket illeti, a MAC HKB-ból Schlekmann mellett a védő Macaulay is hiányzik egy ideje, míg az UTE Duschek kapus mellett Benk Andrásra és Sikorcinra sem számíthatott mostanában, emellett az orosz Ljuducsin is eltűnt az összeállításból. Mindezek tükrében kíváncsian várjuk, hogy milyen sorokkal veszi fel egymással a versenyt a két fővárosi alakulat a Megyeri úton.

utemac2020

UTE–MAC HKB Újbuda 2-1

   

Az Erste Liga listavezetője először nem szerzett pontot, Márkus Levente 2 másodpercre volt a shutouttól.

Az újpestieknél nem lett rövidebb a hiányzók névsora, ellenkezőleg, Duschek Dávid, Benk András, Sikorcin és Ljuducsin mellé Aviani is csatlakozott, emellett talán nem említettük még, hogy a 20 éves kora ellenére a 2016/17-es szezon óta alapember Pokornyi Dávidnak egy meccse sem volt az idén. A MAC HKB-nál sem javult a helyzet, Schlekmann és Macaulay mellé a védelemből Tornyai csatlakozott, míg a kapuba ezúttal a Titánok ellen 100 százalékos teljesítménnyel debütált Farkas Roland állt. Őt most meglehetősen korán felavatták a lilák, Vincze Péter a 4. percben betalált emberelőnyben, majd az 5.-ben Rafaj Attila is megszerezte idei első találatát, 2-0-ra vezetett az UTE, amely a folytatásban is dominált a játékrész során. A második felvonásban iparkodott a MAC HKB, ám az igyekezet ezúttal nem párosult eredményességgel, maradt a közte kettő az utolsó húsz percet megelőzően. A záró menetben szép támadásokat vezettek a vendégek, de legalább annyi spiritusz volt a hazai kontrákban is, emellett a 20 éves Márkus Levente ihletett formában védett. A MAC HKB-nak nagyon sokáig nem sikerült szépítenie, ezt előbb Dóczi, majd a végén Sofron kiállítása is nehezítette. Kangyal Balázs az utolsó másodpercekben kérhetett időt, a buli után Brance Orbán betalált, 2-1, ez arra volt jó, hogy Márkus shutoutja odalegyen, a pontszerzés a szezon során először elmaradt az újbudaiak részéről, az UTE ellenben felzárkózott a Szereda, DEAC duó mellé.

utemac

fotó: Jani Martin/UTE

Próbáltuk kevés gólon tartani az ellenfelet

 

Mestermérleg az UTE–MAC HKB Erste Liga-rangadó után.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: “Eddig a korong nélküli játékunkkal volt mindig probléma, most ez a szegmens kifogásolhatatlannak bizonyult. Próbáltuk kevés gólon tartani az ellenfelet, sikerült is, sajnálom a kapusunkat, Márkus Leventét, hogy nem jött össze neki a shoutout, megérdemelte volna. Lezárhattuk volna a partit a harmadik harmadban, ez nem történt meg, de így is nagyon elégedett vagyok.”

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: “Kettős érzéseim vannak, de nem vagyok különösebben csalódott. Tudtuk, hogy egyszer véget ér ez a minden meccsen pontot szerzős időszak. A találkozó megtanított bennünket rengeteg alapigazságra, köztük arra is, hogyan készüljünk fel egy hiányos csapat ellen. Továbbá ez az egész meccs nagyon jó tanulópénz volt a fiatal srácainknak is. Tudtuk, hogy milyen erős csapat az UTE. Az első harmadban a játékunk hagyott kívánni valót maga után, a második harmad tetszett, a záró húsz perccel sem volt gond. Eddig mindig lőttünk jó pár gólt, most a végén csak egy figura lett eredményes.”

Erste Liga, Megyeri út, 387 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Pálkövi, Kövesi.
Márkus: 96,2% (Monostori)
K
Farkas: 94,7% (Bálizs)
Stadel, Szécsi, Vincze, Just, Bodó
1
Pozsgai, Csollák, Nagy, Molnár B., Sofron
Selan, Kiss, Szabad, Vorobjov, Nemes
2
Garát, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
Kovács A., Varga, Fliszár, Rafaj, Godó
3
Bugár, Dóczi, Kedves, Majoross, Lőczi
Horváth A., Kovács S.
4
Strenk, Ritter, Ádám
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:04 UTE PP Vincze Szabad Bodó
2-0 04:43 UTE Rafaj Fliszár
2-1 59:58 BJA Orban Terbócs Garát
38 Kapura lövések száma 26
2 Kiállításpercek 12

Rafaj Attila ütemtelenül lőtte el

 

Az UTE–MAC HKB Újbuda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum